PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115332}
6,4 22 tys. ocen
6,4 10 1 21577
6,8 24 krytyków
Super Size Me
powrót do forum filmu Super Size Me

że w McSzajsie bylem w przeciągu całego swego dotychczasowego życia jedynie parę razy, przy czym 90% tych wizyt było spowodowanych nie chęcią zeżarcia jakiegoś burgera, a potrzebą skorzystania z ich łazienki (głównie w trakcie postojów na wycieczkach szkolnych:-)). Film szokuje (ale również bawi) nie tylko ze względu na przerażające szkody w organizmie jakie wywołał eksperyment reżysera na własnej osobie (a co za tym idzie, wniosek: żarcie z Mac'a zabija jak fajki czy alkohol) ale również dlatego, że ujawnia jak wielki wpływ mają największe koncerny żywieniowe na życie zwykłego człowieka. Ciekawe czy któryś z dupków na wysokim szczeblu ma choć trochę sumienia:-). Ten film to pozycja wręcz obowiązkowa. Zainteresowanych tematem odsyłam do pewnej niesamowice ciekawej książki: "McDonaldyzacja społeczeństwa" George'a Ritzera. Z resztą chyba nawet ktoś o niej wspomniał ostatnio w którejś gazecie...

Jaunty

Powaga. W tym roku byłem tylko raz w McDolandzie, jak byłem w centrum i musiałem się gdzieś odpryskać.