PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635282
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

2/10

ocenił(a) film na 2

Jak dla mnie beznadziejny, nudny film, normalnie usypiałem a da dodatek nie lubię Willisa ani tego małego kulona

ocenił(a) film na 10
heavy_puchatek

No i następny burak...-_-'

ocenił(a) film na 8
Fisher_7

Cóż za istny grad argumentów.. Czuję się wprost powalona ich ilością.

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

jak nie lubisz Bruce Willisa i Haley Joel Osment to poco ogladales ten film? Wiesz co zal mi takich ludzi jak ty...

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Hahaha xD Nie wiem jak się można przy tym filmie nudzić ,ale jak Ci się udało to gratuluję xP Wg mnie 'Szósty zmysł' powinien się podobać mniej lub bardziej ,ale wszystkim widzom,nawet tym o bardzo dziwnych gustach

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

I właśnie przez takich ludzi ranking filmów na filmwebie wygląda tak jak wygląda. Jak się daje 10/10 wiedźminowi(lol), a 2/10 Szóstemu zmysłowi to czebo tu się można spodziewać.

PS: Wiem że o gustach się nie rozmawia, ale jak można dać status arcydzieła Wiedźminowi ?!!!? Uwielbiam Wiedźmina(książke), ale ten film to jedna wielka kpina.

Coen_3

nic dodac nic ujac xD .............................

użytkownik usunięty
Fisher_7

Obejrzałem sobie stroneke tego kolegi i powiem tak...

Jak można dać 10/10 Hitmanowi? Hahah...

ocenił(a) film na 10

No właśnie, jak... Szkoda, że tak wielu ludzi nie umie docenić prawdziwych dzieł...

Fisher_7

Avatar kolegi świadczy o jego guście.. :

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

nie wiem czemu nie lubisz tego Osmenta i Willisa, ale jakby byli złymi aktorami to by nie grali w tylu filmach. obejrz sobie I A sztuczna inteligencja, jak po tym filmie nie przekonasz sie do małego, to jestes po prostu dziwny.

PS: Hitman jest zaaaaajebisty

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

sam jesteś beznadziejny! gdybyś był inteligentniejszy, to zobaczyłbyś to, co film miał przekazać. wystarczyło przełączyć, skoro usypiałeś!

ocenił(a) film na 9
betkaaa

LOL, pierwszy raz widzę zeby ktoś takie oceny dawał:O Jakieś Dziewczyny z drużyny 10/10, a Rec,Zabojstwo Jessego Jamesa po 1/10. I do tego 186 na 256 filmow 10/10. To przez takich dzieci filmweb tak wygląda

ocenił(a) film na 2
Fisher_7

Dla mnie tez bardzo slaby. Bruce jak zwykle drewniany- to chyba oprocz Michaela Douglasa najbardziej przeplacany aktor w Hollywood. Powinien zostac przy kinie rozrywkowym, typu "Szklana pulapka"- tam oglada sie go przyjemnie. Wyobrazcie sobie w tej roli np. Scenariusz przecietny, realizacja mierna- tworcy chyba nie wiedzieli na co sie zdecydowac: na thriller czy obraz gleboko metafizyczny. W rezultacie wieje nuda przez trzy czwarte filmu. Ni pies ni wydra. Gdyby jeszcze role psychiatry dac lepszemu aktorowi, to kto wie... A tak: daje jedna gwiazdke- za podjecie interesujacego tematu, druga- za role matki chlopca. Rowniez 2/10.

ocenił(a) film na 2
osoba_z_poludnia

Mialo byc: wyobrazcie sobie w tej roli np. Tima Rotha. :)

ocenił(a) film na 7
Fisher_7

Ja pierdzielę. Z jakiej bajki się urwałaś? Wracaj skąd przyszłaś zmoro.

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Ilość obejrzanych i ocenionych filmów: 266
Ilość głosów oddanych na ocenę 10: 193

To staty gościa. Nic dodać, nic ująć. Powiem tyle... NIE KARMIĆ TROLLA !!!

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

kolejny hm...(nic nie napisze) co chce mieć dużo komentarzy.
A o gustach faktycznie lepiej nie dyskutować szczególnie jeśli chodzi o gust tutaj komentującego. Po co kogoś obrażać.
A film kapitalny, na szczęście nie dla wszystkich. Wolałbym by fani taniego wina nie byli też smakoszami dobrych win bo to tylko by umniejszało tym drugim.

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

Rewelacja! takie wypowiedzi powalaja mnie na kolana :) i wtedy wlasnie przezywam horror,haha!

Fisher_7

koledzy i kolezanki, spokojnie. niech wyraza swoja opinie. a to ze sie kompromituje, to jego problem ;))
w koncu on ma racje, a nie setki tysiecy widzow, prawda? ;))

ocenił(a) film na 10
abnormal

Schowaj się jeleniu... Nie umiesz oceniać filmów, ani ich komentować.

ocenił(a) film na 3
Fisher_7

No więc odgrzebię temat i raz w życiu coś napiszę.

Zacznę od tego, że jesteście bandą... dziwnych ludzi. Nie mam na myśli jakichkolwiek poglądów, tylko tego, jak traktuje się tutaj myślących inaczej, a nawet niekoniecznie myślących inaczej. Żebyście jeszcze potrafili kogoś zdyskredytować z klasą zamiast tak sobie bezsensownie obrażać, kompromitujecie się :P

Teraz mogę napisać co sądzę na temat filmu :P

Nie wiem co to miało być, jakiś horror familijny czy co? Klimat jak dla mnie własnie taki, jaki mają filmy po południu na polsacie - rodzinne dno z niewielkimi przebłyskami. Aktorstwo też nienajlepsze, drętwy Bruce, ale cóż. (tutaj dodam, że mam alergię na Osmenta). Wszystko dosłowne, przerysowane, takie amerykańskie że się na wymioty zbiera, zwłaszcza po fali dłuższych zbliżeń na zaciętą twarz cudownego dziecka. MUZYKA! Pojawia się, klasycznie, w tych pseudowzruszających, podniosłych momentach, ze zbliżeniami na pełne "naturalnych" emocji twarze! Zakończenie owszem, zaskoczyło mnie, oczywiście musiało być kilka ujęć, które po tym gdy nasz psycholog domyślił się prawdy dobitnie pokazują amerykańskiej widowni o co chodzi, jakby ktoś przypadkiem jeszcze na to nie wpadł.

Daję 3/10 bo widziałem już wiele dużo gorszych filmów, ale naprawdę nie wiem co wy w tym widzicie. Jak dla mnie naiwne, schematyczne i w dodatku kiepsko zrobione.

I tutaj kolejny akapit podsumowujący, ponieważ na tym forum cięzko jest napisać, co się myśli :P Otóż, to moje prywatne zdanie i jak sądzę mam do tego prawo. Nikt nie może mi zarzucić, że nie napisałem, co mam do filmu. Nie potrafię operować pro słownictwem ani wyrazić tego do końca, bo nie jestem ekspertem, nie znam się po prostu. Teraz wy, szanowni eksperci, rzucający inwektywami na prawo i lewo, możecie zajrzeć w moje oceny, wyciągnąć jakąś powszechnie uważaną za zbyt niską lub wysoką, po czym użyć tego jako koronnego i jedynego argumentu przeciwko mnie. Możecie jeszcze mnie wyzwać, jak to macie w zwyczaju. Napisałem tego posta chyba tylko po to, żeby pokazać iż solidaryzuję się z innymi uciskanymi :) Nastepny pewnie za rok :) Żegnam.

ocenił(a) film na 10
heavy_puchatek

Mowisz, że nie wiesz co widzimy w tym filmnie.
A ja nie rozumiem jak mógł Ci się nie spodobać.
To jeden z najpiękniejszych filmów jakie widziałam.
Zawsze gdy go ogladam nie mogę zdławić łez.
Pięknie ujmuje i wzrusza odbiorcę.

Ta historia ma po prostu w sobie jakiś swoisty klimat. Film ma to coś, urzekł mnie.

Każdy jest inny, więc rozumiem, że może Ci się nie podobać.
Niestety dlaczego nie zrozumiem.
Pozdrawiam.:)

użytkownik usunięty
heavy_puchatek

"Daję 3/10 bo widziałem już wiele dużo gorszych filmów, ale naprawdę nie wiem co wy w tym widzicie. Jak dla mnie naiwne, schematyczne i w dodatku kiepsko zrobione."

Ja bym chciał aby przynajmniej 1% produkowanych filmów (i tak chyba zaszalałem z tym jednym procentem) miały w sobie to coś co ma "6 Zmysł"

Należę do bandy...dziwnych ludzi i jest mi z tym dobrze ;-)

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Jak tak nie lubisz Willis'a i Osment'a to po co oglądasz?
Pewnie skoro jesteś fanką brazylijskich seriali "Fisher_7", więc o czym rozmawiamy. Nie wypowiadaj się więcej, bo żal dupe ściska.

ocenił(a) film na 8
igaleks

Zgadzam się, Willis świetnie gra, a od filmu nie mogłam oderwać oczu.
Najlepsze było zakończenie, w ogóle się go nie spodziewałam. :D

ocenił(a) film na 6
Sinta

Dla mnie to film, który można oglądnąć, ale nie spodziewając się arcydzieła. Dla mnie był trochę nudny, przy niektórych momentach zasypiałam, ale zakończenie było dobre.

ocenił(a) film na 9
gunn

Jak dla mnie, jeden z najlepszych filmów, jakie oglądałem. I nie mówię tu tylko o samym zakończeniu, lecz o wspaniałej grze aktorskiej i świetnym klimacie. O konstrukcji, dzięki której im dalej, tym ciekawiej. Naprawdę świetny film, zero nudy!

ocenił(a) film na 9
lew890

Usypiales pajacu bo pewnie nie wyspales sie poprzedniej nocy, a nie dlatego ze film byl nudny.

ocenił(a) film na 3
Fisher_7

Podbijam. Ani to nie trzyma w napięciu jako thriller, ani to nie wciąga jak dobry film. Wynudziłem się strasznie. Końcówka w sumie była zaskoczeniem, ale za samo "zaskakujące" zakończenie nie jest powodem by od razu się nad nim zachwycać. Jeżeli komuś się to podobało to fajnie, ja przysypiałem.

ocenił(a) film na 10
klopsick

Bo leszcz z ciebie.

ocenił(a) film na 9
Unimportant

Racja, właśnie potem przez takich ludzi filmweb wygląda jak wygląda w niektórych przypadkach. Jak dla mnie świetna rola Willisa a ten mały to w ogóle przeszedł sam siebie.

ocenił(a) film na 3
Unimportant

Nie tobie to oceniać

Fisher_7

Zgadzam się z Fisher. Uważam ten film za beznadziejny , ponieważ samo podejmowanie takiej tematyki jak w "szóstym zmyśle" jest bezsensowne.Jakie można mieć korzyści obejrzenia czego takiego? Co mnie obchodzi , ze jakiś dzieciak ma jazdy psychiczne i widzi oraz słyszy zmarłych? Przecież to kompletnie nierealistyczne. Nie mam pojęcia za co ten film mam tak dobrą ocenę na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
wojtede

Rety, takie farmazony jak ty gadasz można wywnioskować o wielu filmach... o_O To już dla ciebie nie istnieje coś takiego jak fantastyka..? Tylko to co realne może się znaleźć w filmie..? Po prostu nie do wiary, jak można mieć taką ograniczoną wyobraźnię...-_- Dla mnie osobiście film był bardzo dobry, doskonała obsada aktorska, niesamowita, klimatyczna muzyka, która bardzo budowała napięcie oraz ciekawy temat na scenariusz.

użytkownik usunięty
Fisher_7

Dzięki! Na prawdę dziękujemy. Dzięki takim "osobom" jak ty wszyscy, którym ten film się podobał, od razu czujemy się lepiej. Nic tak nie podnosi samooceny jak widok kompletnego debila. :)

ocenił(a) film na 10

Mam nadzieję, że to nie do mnie... :D

użytkownik usunięty
Unimportant

Oczywiście, że nie do Ciebie. Te pełne uroku słowa skierowałem do założyciela tematu. ;)

ocenił(a) film na 10

Aha, w takim razie spox. :D

Unimportant

ja tez uwazam ze nudny ....ogladalam go teraz ale prawie zasnelam wiec poszlam ..

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

Nie prawda, super film

Fisher_7

Oczywiście każdy ma prawo mieć swoją opinię. Do tego warto jednak mieć stosowne argumenty.

Fisher_7

kompletnie nie zgadzam się z tym zdaniem. rozumiem, film może się komuś nie podobać, każdy ma inny gust, ale krytykować wspaniałą grę dzieciaka i ogólnie film to beznadzieja! tylko o tobie to świadczy, a nie o filmie. bo każdy kto dojrzał do takiego filmu w życiu się z tobą nie zgodzi i poprostu weźmie cię za dzieciaka. film naprawdę dobry, bez jakiś głupich scen akcji czy walk, których w dzisiejszych czasach pełno. polecam. a tak na marginesie film oglądałam kilka razy i chociaż wiem jak się skończy, to do tej pory mi się nie znudził.

Fisher_7

Założyciel tematu pewnie chciałby żeby przyleciały transformersy i zaczęły się napierdzielac. Żal takich.

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Dajcie spokój w nicku macie zapewne wiek oglądającego