PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635282
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Zauważyłem w filmie pewien błąd (a przynajmniej tak mi się wydaje).

Cole twierdził, że duchy nie zdają sobie sprawy z tego, że nie żyją. To jakim cudem
dziewczyna którą podtruwała jej matka(macocha? ) powiedziała Cole'owi aby ten poszedł
do jej domu i pokazał ojcu, że ona nie żyje skoro ona o tym rzekomo nie wiedziała?

ocenił(a) film na 9
liverpool

Ona nie chciała ojcu przekazać inforacji, że nie żyje. Ona chciała pokazać co robiła partnerka jej ojca.

tomson1

No ok ale partnerka jej ojca ją zabiła więc moim zdaniem jednak musiała wiedzieć, że nie żyje (inaczej powiedziałaby to za życia tak?).

ocenił(a) film na 9
liverpool

Najwyraźniej z jakiegoś powodu nie mogła i pewnie, z tego też powodu użyła kamery. Być może ojciec pracował i w tym czasie była podtruwana, a po jego powrocie już nie była w stanie mu o tym powiedzieć.

użytkownik usunięty
liverpool

być może duchy nie wiedzą ale pod koniec filmu pokazane jest że mogą się o tym dowiedzieć i po to są jeszcze na ziemi aby
1. wykryć
2. załatwić sprawę
3. odejść
chyba mniej więcej tak ten schemat działa :P

Możliwe, film trochę naciągany i z małymi lukami ale ogólnie godny polecenia. Myślę, że spokojnie top 10% wszystkich produkowanych filmów :).

użytkownik usunięty
liverpool

to na pewno... u mnie najbardziej ocenę podwyżył ten końcowy zwrot akcji :P

ocenił(a) film na 9
liverpool

Nie było powiedziane że wszystkie duchy o tym nie wiedzą, sądzę że w tej scenie chciał naprowadzić Wilisa że on nie żyje i o tym nie wie.