PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635274
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Pierwszy raz ten film widziałem, jako dzieciak jakieś 10 lat temu, o kinie mialem małe pojęcie - koncówka mnie zszokowała:) Ciekawe czy gdybym go zobaczył pierwszy raz teraz tyle lat starszy może mądrzejszy:) szybciej zorientowałbym sie że Bruce to duch :)

ocenił(a) film na 7
sampa

końcówka zaskakująca i tu od razu podskoczyła moja ocena, film dobry końcówka rewelacyjna, zwrot akcji i zaskoczenie

ocenił(a) film na 10
sampa

Ja tez oglądałam ten film pierwszy raz tez jako dzieciak i w ogóle nie zrozumialam końcówki wtedy.. po kilku latach obejrzałam ponownie i wtedy zrozumialam ;) zaskoczenie straszne ;p Ale ten reżyser lubi tak zaskakiwać podobna sytuacja na koniec była w "Osadzie"

ocenił(a) film na 8
sampa

film jest tak zrobiony, oglądając po raz pierwszy widz nie ma tylu wiadomości o tym, że doktorek nie żyje, końcówka świetna :-)

ocenił(a) film na 9
sampa

Ja tego filmu nie widziałem w dzieciństwie i, nie będąc przesadnie podejrzliwym, kompletnie się nie zorientowałem. Końcówka mnie bardzo powaliła, myślę, że była fenomenalna. Chociaż motyw ten kojarzy mi się z pewnym innym thrillerem, który, myślę, wszyscy dobrze znamy.

ocenił(a) film na 10
sampa

Sam jesteś duch. Czemu zdradzasz sens fabuły na forum?? Tak się nie robi!!

ocenił(a) film na 10
sampa

faktycznie zakończenie szokujące i po jego poznaniu cała film ma inne znaczenie. zamierzam oglądnąć to jeszcze raz i ciekawe jak to będzie kiedy zna się końcówkę ...

ocenił(a) film na 8
sampa

końcówka jest zaskakująca dla każdego niezależnie od wieku ( tak mi się wydaje). Twórcy filmu specjalnie zrobili to tak żeby nie domyślić przed zakończeniem.

ocenił(a) film na 9
Blyskotka13579

Również przyznam, że ten niespodziewany zwrot akcji sprawił, że podwyższyłem nieco ocenę tego filmu. Zostało to zrobione w inteligentny sposób. W zasadzie nie sposób domyślić się zakończenia oglądając pierwszy raz.

ocenił(a) film na 9
sampa

dzięki stary, że zdradziłeś mi końcówkę filmu.... nie mogłeś napisać magicznego słowa SPOILER ??!!

ocenił(a) film na 9
sampa

Dziś oglądałam ten film chyba po raz trzeci, uwielbiam go mimo iż znam końcówkę. Podoba mi się w nim wszystko zaczynając od aktorów i klimatu, reżyseria wg mnie też wspaniała.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie, gdy oglądałam film pierwszy raz z rodzicami- nikt nie znał końcówki i wszyscy byli nią zaskoczeni :)