PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635282
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Powinien to być pierwszy oscar dla dziecka.

Koleś stworzył niesamowity klimat w tym filmie, bez niego to byłoby dno. Brawo mały!

ocenił(a) film na 8
efc_2

popieram , jeden z lepszych filmów,właśnie, dzięki roli małego Osmenta

ChylinskaFan

ogólnie aktorzy ciekawie zagrali. Bruce zagrał dobrze ale mogło by być lepiej, jak np. w "Niezniszczalny"

ocenił(a) film na 9
efc_2

mały był najlepszy i nie wiem dlaczego nie dostał oscara należał mu się jak ch...j (sory za słownik ale taka prawda ) ;)

ocenił(a) film na 10
efc_2

Jestem dokładnie tego samego zdania. Podoła, bez dwóch zdań. :) Film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
DirtyGibon

Nie byłby pierwszym dzieckiem, które dostało Oscara. Anna Paquin też go dostała, kiedy była mała.

ocenił(a) film na 7
TiffieShephard

No dobra - to pierwszym oscarem dla dziecka w filmie 6 zmysl. Haha... twoja madrosc nie ma znaczenia, chodzilo o ideę a nie fakty. W zyciu nie zawsze najwazniejsze sa fakty. Z tego powinno sie wyrosnac. Ale jak lubisz.

ocenił(a) film na 9
efc_2

Bardzo śmieszny żart z tym pierwszym Oscarem dla dziecka...

ocenił(a) film na 8
nikike

To nie żart, ale nie mogłam się powstrzymać.

ocenił(a) film na 10
efc_2

Najbardziej niezrozumiale jest dla mnie fakt nominacji H.J.Osmenta za role drugoplanową!
WTF Cole jest sercem i ZDECYDOWANIE najważniejsza postacią w filmie! Właściwie trudno mi sobie wyobrazić
bardziej pierwszoplanową postać niż Cole!Mam gdzieś akademie choć i tak bardziej szanuje ich decyzje niż np
polskie złote kaczki gdzie nominując Karolaka za role w "Ciachu" a sam film także dostał nominacje......

ocenił(a) film na 9
udun17

Noo mały zagrał jak profesjonalista, ale z tego co pamiętam to zagrał (jako dziecko) w bardzo wielu filmach.
Film ogolnie, wg mnie, nawet dobry, mialem dac 7/10, ale po ostatniej scenie, w której dowiadujemy się, że Malcolm jest kim jest doznałem szoku ;] mocne 9!

neus3zp

ja za nim nie przepadam ale tu jego gra naprawdę zachwyca

ocenił(a) film na 8
udun17

Spójrz kto był nominowany w kategorii „Pierwszoplanowej” nie miał żadnych szans w „Drugoplanowej” miał duże.

ocenił(a) film na 9
efc_2

Może i powinien, ale na pewno nie byłby to pierwszy Oskar dla dziecka - Anna Paquin otrzymała Oskara w wieku 12 lat, ale za rolę drugoplanową.

efc_2

Ja jestem w szoku, że ten film nie dostał żadnego Oscara. Scenariusz jest świetny, Osment był boski. W tym filmie nawet Bruce mnie zachwycił, który w tym filmie nie ratował świata z jednym karabinem. Film doskonały, szkoda że tak mało doceniany.