PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635274
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Czy Cole to mlody Malcolm? Ogladalam film pare lat temu i duzo pewnie z niego nie pamietam, ale ostatnio pewna osoba mnie zaskoczyla mowiac ze Cole to mlody Malcolm. Nie pamietam zeby byla o czyms takim mowa, wiec pytam na forum tych co wiedza. Przepraszam, ze bez polskich znakow, ale to wynika ze "zlosliwosci" komputera.

kadmina

Nieee on był jego pacjentem, nie był nim.

ocenił(a) film na 9
kadmina

Jak już, to Cole mógłby być młodym Vincentem, ale duch Malcolma musiałby się cofnąć w czasie. Jeśliby tak było, to zmieniłby bieg wydarzeń. Wątpię, żeby w zamyśle Malcolm miałby sam siebie leczyć.. W takim wypadku chyba sam widziałby duchy? Poza tym imiona bohaterów powinny by być wtedy tożsame, według mnie.

Moja teoria na ten film jest taka, że duchy przyciągało do Cole'a, bo chciały zaznać spokoju i rozwiązać niedokończone sprawy, dlatego Malcolm jako duch trafił na Cole'a. Umierając Malcolm był spokojny i później jako duch zachowywał się tak jakby dalej żył, dlatego Cole się go nie przestraszył, a on jako psycholog dziecięcy mógł rozwiązać jego lęki. Niedokończoną sprawą Malcolma był zaniedbany kontakt z żoną, który dzięki Cole'owi rozwiązał i dowiedział się, że sam jest duchem. Wszystko tak się złożyło, że pomogli sobie nawzajem.

ocenił(a) film na 9
kadmina

Poza tym dziwne, że gdyby tak było Malcolm nie rozpoznałby własnej matki i własnego dzieciństwa. Zupełni ta teoria nie pasuje do historii przedstawionej w filmie.

monster00

Racja, logiczne argumenty, nie przyszły mi one do głowy. Historia mi już trochę uleciała z głowy więc wolałam się upewnić.