PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91468}
5,0 4,2 tys. ocen
5,0 10 1 4210
4,7 11 krytyków
Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze
powrót do forum filmu Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze

oglądałem kilka projektów Lyncha i stwierdzam jedno... gość ma nieźle porytą dynię... naprawdę ciężko go zrozumieć... na szczęście mi ta zrytość odpowiada...

construct_destruct

I za to go właśnie kochamy :D
.............................

ocenił(a) film na 4
Trias

Chyba muszę zmienić dealera żeby zrozumieć ten filmik ;)

Neuromer

Żeby zrozumieć Lyncha to nawet diler nie pomoze :P To trzeba być samym Lynchem :P

construct_destruct

On chyba jest walnięty. Ja wymiękam! Filmik miałem oglądać ale odpuszczę! Hej!

ocenił(a) film na 6
baca350

Może Ameryki nie odkrywam, ale 6 mężczyzn, 6 razy wymiotuje iiiiiii film nakręcony w 1966:D

construct_destruct

próby 'zrozumienia' owej próbki stylu to jak doszukiwanie się poezji na bilecie ZTM-u. Lynch Lynchem - fakt, wypracował sobie później fajny styl i rzeczywiście zaczął robić filmy, które mają jakieś 'znaczenia', ale nie przesadzajmy i pozostańmy krytyczni. film jako animacja jest ok i poprawny, ma dość zgrabny, angielski tytuł, ale ani wielkich sęsów ani wielkiej dziwności w nim nie ma. ot, 'zryty' (choć to za duże słowo) na poziomie zrytości snów przeciętnego człowieka. nic niezwykłego.

ocenił(a) film na 1
haaltia

Zgadzam się. Ten filmik jest po prostu słaby. Żaden tam hipnotyzujący, ryjący banię, chory, genialny, czy inne wielkie epitety. Lyncha naprawdę lubię, ale to po prostu było nudne i amatorskie. Pewnie co drugi samozwańczy artysta zaczepiony na ulicy ma lepsze "dzieła" w zanadrzu. Nie wywołuje żadnych emocji - jedyna rzecz, która mnie na swój sposób trapi i niepokoi to piejący z zachwytu dookoła ludzie, próbujący oszukać świat i samych siebie, że film się podobał i nie miało to nic wspólnego z nazwiskiem twórcy.