Tajemnica Aleksandry

Alexandra's Project
2003
6,6 2,0 tys. ocen
6,6 10 1 1959
6,8 5 krytyków
Tajemnica Aleksandry
powrót do forum filmu Tajemnica Aleksandry

traktowana przez męża jak przedmiot w końcu postanawia się na nim zemścić... Obejrzałam film, tylko z tego względu, że bohaterka jest moją imienniczką:P Nie było warto.....

aleksandria1

hehe kobieta miała pretensje do męża ze byla traktowana jak przedmiot, a sama dorabiała jako prostytutka kiedy on byl w pracy:] totalna hipokryzja;] scenariusz tworzyl chyba jakis chory feminista;) w tym filmie do tego stopnia się nic nie dzieje, ze widz czuje sie jakby ogladal komedie, sam co chwile podirytowany wyglaszałem teksty z "Rejsu" typu "nic sie nie dzieje, az sie chce wyjsc z kina";))) zwłaszcza przez pierwsze 40 minut jest padaka... z reszta poczatkowe kilka minut, kiedy kamera wedruje po osiedlu, jest idealną zapowiedzią braku akcji w dalszej czesci filmu:) aha, jakby co uprzedzam pretensje, ze niby oczekiwalem filmu sensacyjnego z akcja itd- nic z tych rzeczy:] nie dajcie sie nabrac, ten film nie jest ani troche ambitny, ani psychologiczny:] to banalne, kiepsko zrealizowane dno niemajace do przekazania nic odkrywczego ani wartosciowego

Taedium_Vitae

nio tak prosciej sie nie dalo?
to o czym byl ten film?
o zlej babie?
czy moze o relacjach....

luzi

zle relacje w rodzinie (plus jeszcze ten motyw seksualny, litosci) są dobijająco banalnym tematem, ja raczej skupilem sie na konkretnej osobie- jej motywach, egoistycznej psychice i durnej walce z patyiarchatem... na tym skad biorą sie owe problemy