Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197570
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Nie wiem, jak długo trzeba to ludziom jeszcze tłumaczyć? Homoseksualiści nawiązują bliższe
relacje nie tylko z pobudek seksualnych. Ten film jest o tym, że bez względu na orientację liczy
się zdolność do uczuć wyższych. Biedroń ma swojego Mruczka, czy jak mu tam, Elton John
swojego "męża" a z nim dziecko, a świat jet pełen szczęśliwych związków jednopłciowych. Sam
sobie muszę wbijać czasem do swojego głupiego łba, że nie zawrę z kobietą małżeństwa, lecz
przede wszystkim związek dwupłciowy. A sam nie stanę się wartościowym członkiem
społeczeństwa, jeśli nie zrozumiem, ze być gejem, to znaczy być kimś wyjątkowym. O tym jest ten
film.

Znakomite role obu aktorów. Nie chce się wierzyć, że Ledger zmarł jeszcze przed trzydziestką.

ocenił(a) film na 10
candn_filmweb

Marny troll.

ocenił(a) film na 3
TakaJedna93

To ty jesteś trollica:)P):)
Trolle puszczają takie kilkuprutnięciowe bąki, jak twój.

użytkownik usunięty
candn_filmweb

Ale koza i tak jest fajna. Nie rozumiem tego wzburzenia środowisk LGBTiQ.

ocenił(a) film na 3

Ja dziwię się, że na LGBTQ nie są obrażone środowiska pedofilskie, zoofilskie, nekrofilskie, koprofilskie... Wykluczenie ich z ruchu to czysta dyskryminacja!

użytkownik usunięty
candn_filmweb

W Holandii działa legalnie partia pedofilów. Nazywała się Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit, czyli Partia na rzecz Miłości Bliźniego, Wolności i Różnorodności. Jej członkowie chcieli obniżenia granicy wieku legalnego współżycia seksualnego z 16 do 12 lat, a w dalszym czasie całkowicie jej zniesienie. Program partii przewiduje możliwość legalizacji miękkich narkotyków dla osób od 12. roku życia, a od 16 lat również twardych. Pewnie gdyby tam publicznie zaprotestował, jakiś urzędnik eksmitowałby mnie z mieszkania i wysłał na przymusowe leczenie z homofobii. Tylko że ja nie jestem homofobem. Lubię na przykład Davusa. Po prostu polubiłem go.

ocenił(a) film na 3

Wiem, że jest taka partia.
To dowód na istnienie zjawiska zwanego "uciekającym horyzontem" (zawsze znajdzie się jakieś nowe zboczenie do obrony).
Ja też lubię Davusa.
On tak nieporadnie próbuje mnie podrywać...:):):)

użytkownik usunięty
candn_filmweb

Ciebie też? No nie! Muszę z nim pogadać.

ocenił(a) film na 10

Yhm...

ocenił(a) film na 3
TakaJedna93

Teraz beknięcia zamiast pierdnięć?:):):)

ocenił(a) film na 10
candn_filmweb

Po prostu mataczysz jak Rosjanie. Nie ma co komentować.

ocenił(a) film na 3
TakaJedna93

Rosjanie???
Chyba cie, dziewczyno, całkiem po...wywracało na lewą stronę!?:):):)

ocenił(a) film na 10
candn_filmweb

Obojętne w którą stronę mnie Twoim zdaniem powywracało.

ocenił(a) film na 3
TakaJedna93

Racja.
Całkiem obojętne.
Nie masz nic do powiedzenia, a stawiasz literki...

ocenił(a) film na 10
candn_filmweb

Może i tak być Twoim zdaniem. To nie ma znaczenia.

ocenił(a) film na 2

Nic. Ludzie z zezem parad nie urządzają i nie czują sie raczej zbytnio wyjątkowi, nie wiem dlaczego geje mają taka ochotę się reklamować

Trafne spostrzeżenie!

To tak ogółem jak oceniasz ten film? Bo z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że dobrze, ale na 1 oceniłeś.

użytkownik usunięty
pacititus555

Czyli że jest na pierwszym miejscu.

Aaaha. Ok ;)

ocenił(a) film na 6
pacititus555

OK? Niby jak to jest "ok"? o.O

Homoseksualizm to grzech.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Hazur

a Polaków jak wiadomo bardzo szanował.

Hazur

A co masz do katolików??

użytkownik usunięty
Hazur

Masz zapewne na myśli tych katolików, którzy na łażą na kontrdemonstracje, słuchają Radia Maryja i pikietują szpitale.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Hazur

Nie, tak nie należy pisać. Nie powinieneś.

Alez to prawda, czyż nie?

użytkownik usunięty
TorcidaTiger

Już nie wiem, co tam było. Ktoś zgłosił - nie ja. Nigdy nie zgłaszam.

Aha. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
TorcidaTiger

Czyli ktoś przeczesuje forum w celu krzewienia "tolerancji". Moim zdaniem każdy ma prawo się wypowiedzieć na temat homoseksualizmu. Sami homoseksualiści, jak i homofobi - choć to głupia nazwa. Zamykanie mordy jednym, czyli homofobom, a przyzwalanie tylko na komentarze "z szacunkiem odnoszące się do mniejszości" jest po prostu homo-faszyzmem i jawnym krzewieniem kultury homo.

Oczywiście masz niezaprzeczalnie rację. Przypomina mi się obrazek, gdzie naukowiec badał reakcje dzieci. Na 1 obrazu, mała murzynka siedzi przed koszem z lalkami. Lalki sa białe i jedna czarna. Dziewczynka wybiera czarna lalkę a naukowiec notuje:- Obiekt wykazuje zdrowe podejście do świadomości rasowej i dumę. Za chwile podchodzi biała dziewczynka do pudełka i ze stosu czarnych lalek wybiera jasną. Naukowiec notuje;- Obiekt wykasuje nietolerancję, uprzedzenia kulturowe i dyskryminację rasową.

użytkownik usunięty
TorcidaTiger

Dobre! Naprawdę dobre! Muszę to zapamiętać i puścić dalej. Tekst w stylu JKM.

To choroba. https://www.truthwinsout.org/narth/ I co więcej! Da się to wyleczyć!

NikKlik

Ja Cię nie obrażam. Wypraszam sobie teksty. Nie masz argumentów? Milcz.

Tom_Excited

Mówiąc, że homoseksualizm to choroba obrażasz 5% populacji świata. Ja obraziłem jedną osobę (co przyznaję, nie było uprzejme), ale ty piszesz, że miliony ludzi powinno się leczyć na chorobę, która chorobą nie jest. Jednocześnie uważasz się za bieglejszego naukowca niż cała WHO, która w 1990 skreśliła homoseksualizm z listy chorób. A te wszystkie ,,terapie" są nieskuteczne i często po latach pacjenci odkrywają, że nadal są homoseksualistami.

NikKlik

Dobrze znam tę historię. Tak się składa że o wykreśleniu homoseksualizmu z klasyfikacji zaburzeń psychicznych przez głosowanie poprzedziły naciski ze strony gejowskich aktywistów oraz debaty polityczne, które przetoczyły się przez Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne (APA), organizacje homoseksualne i media. Z WHO zostało wykreślone po tym jak 17 lat wcześniej wykreśliło go ze spisu chorób APA. Poza tym są przypadki, które udało się wyleczyć, co jest także szeroko opisane na stronie amerykańskiej fundacji NARTH. Z resztą samo istnienie fundacji już wskazuje na to że da się pobudzić naturalne, heteroseksualne skłonności.
Tutaj masz szeroko opisane okoliczności wykreślenia homoseksualizmu z listy chorób - http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/34-psychologia/181-dlac zego-homoseksualizm-zosta-wykrelony-z-listy-chorob-psychicznych

Poza tym, twierdząc że homoseksualizm jest chorobą, nie uważam że obrażam 5 % populacji świata. Tak samo jak np. stwierdzając że ktoś ma halluksy stwierdzam jedynie fakt. Nie przeszkadza mi że ktoś je ma i z tym żyje. Ja np. noszę okulary i nie obrażam się gdy ktoś stwierdza że mam chory wzrok. Natomiast jeżeli na sztandarach z tym wychodzi się na ulice, obnosi tym, żąda z tego powodu praw i twierdzi że to jest normalne, to już budzi mój sprzeciw.

Tom_Excited

Tylko, że większość homoseksualistów zapewne czuje się urażona słysząc, że czyimś zdaniem są chorzy psychicznie. A naciski na WHO to normalna sprawa, przeciwnicy związków homoseksualnych także prowadzili swoje kampanie przeciwko wykreśleniu go z listy chorób. Mam też zastrzeżenia do samego nazewnictwa. Choroba to odstępstwo od zdrowia organizmu. A organizm geja/lesbijki funkcjonuje normalnie, nie ma żadnych zaburzeń psychicznych (nie licząc innej orientacji, ale to nie zaburzenie).

NikKlik

Jak ktoś jest gruby to również może być urażony faktem że ktoś mu to mówi. Można by zrobić wielkie pikiety i całe akcje żeby ,,nie obrażać ludzi z nadwagą''. Tylko fakt jest taki że po pierwsze w większości wystarczyłaby dieta i więcej ruchu (oczywiście są przypadki że praktycznie nic się nie da zrobić), a po drugie jak się można obrażać na coś co jest prawdą? Jak ktoś jest gruby to albo (już za dzieciaka to akceptuje i siedzi cicho), albo zaczyna walczyć ze swoją otyłością, albo śmieje się ze wszystkich chudych i średnich że to niby oni są dziwni. Geje reprezentują tą 3 opcję (a więc walczą z faktami).
1. Przez wiele lat homoseksualizm był traktowany jako choroba.
2. Zmieniono to pod dużym naciskiem, na podstawie niewiarygodnych badań E. Hookera.
3. Istnieją fundacje które realnie pomagają tym którzy się na to zdecydują.
4. Jest więcej powodów dlaczego jest to szkodliwe dla społeczeństwa i może być traktowane jako choroba, ale już aż tak nie będę się teraz rozpisywał.

Moim zdaniem stwierdzam tylko fakty. Więc Ci co mogą czuć się urażeni powinni być źli na fakty, a nie na tego kto je wygłasza. Ja nikogo nie mam zamiaru obrażać.

A tak na marginesie to jak istnieje lobby heteroseksualne i mimo to, na podstawie niewiarygodnych badań, wykreślono chorobę z listy WHO to tym bardziej świadczy o tym że coś z tym społeczeństwem jest nie tak. Czasem jak patrzę na walkę z normalną instytucją rodziny, czy kościołem rzymskokatolickim to sam się zaczynam zastanawiać czy nie ma dyskryminacji w drugą stronę.

użytkownik usunięty
Tom_Excited

Proszę skończyć z tą wstrętną homofobią na forum! Ajajaj, ajajaj!!!

:) Ale o co chodzi? :D ajajajaj!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Tom_Excited

Zaraz tu przyleci tu Davus i wyzwie Cię od pajaców. Piszę "Cię" z dużej, ponieważ nasz szczęście nie jesteś homosiem. Problem w tym, ze Filmweb.pl to portal pro-homoseksualny, czyli jedno z tych poprawnych politycznie i obyczajowo miejsc, w których istnieją takie zasady, jak w USA czy Brukseli. Napisz to, co JKM i od razu Twój komentarz leci. Davus to chamski homoś, który wyzywa od pajaców każdego, kto tylko skrytykuje homosiów i ich zboczenia. Innymi słowy na Filmweb.pl homoseksualiści to nietykalna banda, lepsza od innych.

Haha. Dzięki za reklamę. :)

użytkownik usunięty
NikKlik

@NikKlik :: Proponuję, abyś w tym miejscu przeprosił wszystkie osoby heteroseksualne, czyli cały normalny, zdrowy świat za to, jak się wyraziłeś. Zrobisz dobre wrażenie, gdy uderzysz się w piersi i uznasz, że pajacujesz.

Za co niby mam przepraszać? Za stwierdzenie, że homoseksuališci nie są chorzy? Większość heteroseksualistów z kultury europejskiej nie by się ze mną zgodziła.

użytkownik usunięty
NikKlik

Większość to nie pozwoliłaby homoseksualiście zbliżyć się do swojego dziecka. większość homoseksualistów ma skłonności pedofilskie. Skoro co drugi pedofil jest homoseksualistą, to znaczy, że te 50% bierze się z trzyprocentowej populacji homoseksualistów. Niezły wynik!