Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197570
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Nie wiem, jak długo trzeba to ludziom jeszcze tłumaczyć? Homoseksualiści nawiązują bliższe
relacje nie tylko z pobudek seksualnych. Ten film jest o tym, że bez względu na orientację liczy
się zdolność do uczuć wyższych. Biedroń ma swojego Mruczka, czy jak mu tam, Elton John
swojego "męża" a z nim dziecko, a świat jet pełen szczęśliwych związków jednopłciowych. Sam
sobie muszę wbijać czasem do swojego głupiego łba, że nie zawrę z kobietą małżeństwa, lecz
przede wszystkim związek dwupłciowy. A sam nie stanę się wartościowym członkiem
społeczeństwa, jeśli nie zrozumiem, ze być gejem, to znaczy być kimś wyjątkowym. O tym jest ten
film.

Znakomite role obu aktorów. Nie chce się wierzyć, że Ledger zmarł jeszcze przed trzydziestką.

Większość ludzi w Europie nie jest tak nietolerancyjna jak ty. Na zachodzie jest duże poparcie dla związków homoseksualnych i niewielu ma kłopoty z akceptacją np. nauczyciela - geja. A te teorie dotyczące pedofilii zostały już dawno obalone. Jeśli uważasz inaczej, to podaj wiarygodne dane dotyczące tej sprawy, akceptowane w środowisku naukowym

użytkownik usunięty
NikKlik

Ja nie podaję żadnych teorii na temat pedofilii. Podaję liczby, na podstawie których łatwo się domyślić, że przytłaczająca większość pedofilii to homoseksualiści. Żadni tam geje. Po prostu homoseksualiści. Dam prosty przykład. Jeśli na populację 100 osób przypada 10 pedofilów i połowa z nich to homoseksualiści, to na 3% homoseksualistów w populacji da to wysoką liczbę. Chyba wyrażam się jasno.

To nieprawda, że na Zachodzie jest duże poparcie dla związków homoseksualnych. No, chyba że poparcie 46% np. we Francji lub o wiele mniejsze w Wielkiej Brytanii, przy 83% w polskich sondażach, to dużo. Innymi słowy, co drugi Francuz jest za związkami partnerskimi. Nie wiem, czy w tych sondażach pytano obywateli danych krajów o "związki partnerski", czy o "związki partnerskie dla homoseksualistów". Jakie pytanie, taka odpowiedź.

Znalazłem też taki tekst na Onecie: "Poparcie dla małżeństw osób jednej płci lub prawnego uznania ich związków jest najwyższe w Szwecji (91 proc.), Norwegii (90 proc.), Hiszpanii (89 proc.); Wielkiej Brytanii (82 proc.) i Francji (80 proc.). Najniższe - w Japonii i na Węgrzech (po 51 proc.), w Korei Południowej (57 proc.) i Polsce (60 proc.)". Jednak liczby są tak wysokie, że aż nierealne.

Poza tym sondaże zazwyczaj robione są na zamówienie. Trudno więc wierzyć sondażom, gdy jeden z nich podaje 30%, a inny 66%. Wiele zależy od pytań i grupy respondentów.

Czyli poparcie w tych krajach (Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, WB, Francji) jest olbrzymie, ale ty w nie nie wierzysz, bo ci nie pasuje, więc piszesz, że jest niskie, "bo tak", bo łatwiej jest ci wierzyć w twoje bzdurne poglądy (niepoparte faktami) niż rzeczywistość. Spoko - zawsze byłeś śmieszny. :P

Co do pedofilii - to po pierwsze: 10 pedofilów na 100 osób - że co? Twoim zdaniem 10% ludzi to pedofile? Widać, jakie są te twoje dane - wyssane z palca, podobnie, jak te dalsze, że "połowa z nich to homoseksualiści". Żadna połowa, góra 5%, jak w każdej grupie.

Jak już coś piszesz, to przynajmniej wspieraj się faktami. :)

użytkownik usunięty
Davus

Davus, ty w ogóle nie rozumiesz tego, co napisałem. Więc jeszcze raz. Skoro w całej populacji pedofilów połowa z nich to homoseksualiści, to przeliczając to na stosunkowo małą populację samych homoseksualistów w każdym społeczeństwie (1,5-3,7%, ostatnia liczba w porywach), skłonności pedofilskie ma kilka razy więcej homoseksualistów jak heteroseksualistów.

Jak tego nie rozumiesz, to wyskocz sobie to jakiegoś klubu z chłopakami. Niech cię w kilku odkorkują, a może jasność umysłu wróci.

Pedofile nie są ani heteroseksualni, ani homoseksualni. Ich podniecają małe dzieci, niezależnie od płci.

użytkownik usunięty
NikKlik

A fuj! Kolejne gejowskie odkrycie, ze płeć dziecka nie ma znaczenia. Jedno muszę przyznać. Kiedy słucham takiego Robercika z sejmu, to nie da się ukryć, że facet jest niezłym demagogiem. Otóż mam złą wiadomość: pedofile są zarówno hetero jak i homo!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Davus

Davus, Davus!!! Lubisz się droczyć. Ajajaj, łikędzik się zbliża i Davus ma chandrę, bo jest sam.

W Wielkiej Brytanii do wprowadzenia małżeństw homoseksualnych doprowadzili konserwatyści. W Holandii skrajna prawica uważa się za obrońcę praw gejów przed Islamem i kulturze wschodniej. To o czymś świadczy. We Francji uśrednione sondaże pokazywały poparcie 50-coś dla małżeństw i 40-coś dla adopcji. A przeciwników związków partnerskich dla wszystkich jest bardzo mało. W Hiszpanii również,prawicowy rząd nie zamierza wycofywać małżeństw gejowskich, ponieważ nie spodobałoby się to większości Hiszpanów. O Skandynawii nie trzeba nawet mówić. Ogólnie, bardzo duże poparcie dla praw homoseksualistów w Europie zachodniej jest faktem.

użytkownik usunięty
NikKlik

NikKlik, nikt cię nie prosił, żeby się popisywał swoją opinią. Miałeś przeprosić tu, na forum, a tymczasem piszesz te swoje brednie, w myśl których ludzie na Zachodzie na wasz widok wpadają w zachwyt.

vermes, nikt cie nie prosił byś zaśmiecał forum pod bardzo dobrym filmem. Przeczysz faktom i nie masz żadnej merytorycznej odpowiedzi, więc obrażasz rozmówcę.

użytkownik usunięty
NikKlik

Ależ ładnie zacząłem, ze "homoseksualizm to nie choroba". Tylko takie wątki nie są usuwane. Jak chwalisz, przyznasz, że jesteś homo, dodasz, że jesteś na przykład pasywny, to wpis będzie tkwił do usranej śmierci.

Davus

A tu drugą:
http://www.filmweb.pl/person/Ben+Whishaw-160776/discussion/%C5%BBycie+zgodne+z+z asadami+moralnymi+to+kr%C4%99ta+i+d%C5%82uga%2C+ale+jedyna+droga+do+zbawienia.-2 494034

użytkownik usunięty
Davus

Zamiast się martwić o forum i o społeczeństwo, to lepiej się martw, czy tobie zwieracze nie zaczną niedługo puszczać. Nie wiem, czy jesteś passive, czy active, ale zainteresuj się lepiej własnym zdrowiem. Głowy już nie wyleczysz ze swoich spaczonych poglądów.

użytkownik usunięty
Davus

Widzisz, jesteś tak rozkojarzony, że się pomyliłeś. Chciałeś napisać "rzekł zdrowy do chorego".

LOL

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Davus

Znowu się droczysz. To takie dziewczęce.

Agnika

Super sprawa. Sama byś tak chciała. :)

użytkownik usunięty
Davus

Co ona napisała?

użytkownik usunięty

Wśród znajomych nikt nie mówi do siebie w ten sposób, więc nie wiem skąd wynajdujesz takie słownictwo.

Tak, ale jak matka z ojciec rżnie się na oczach dziecka to już jest ok? Myślę, że żadni rodzice, czy hetero, czy homo nie powinni uprawiać seksu na oczach dziecka. Pisząc w ten sposób, sugerujesz, że geje nic innego nie robią, tylko uprawiają seks. Te myślenie również jest błędne. Człowieku nie masz pojęcia o ludziach homoseksualnych, znasz może dwóch gejów, wyuzdanych, ja znam masę wyuzdanych hetero i czy to powód, żeby ich obrażać?
Nie wydaję mi się. Myślę, że już większość osób jest zmęczona takimi wypowiedziami, chyba już prawie każdy ma dość tego jadu i złości.
Dlatego też staram się nie wypowiadać tutaj, bo nie ma to żadnego sensu, a tylko marnuje czas i niszczę sobie zdrowia, na tego typu ludzi.
Żegnam.

Teraz możesz napisać, jacy to geje są źli, jacy są obrzydliwi i tak dalej. Nie obchodzi mnie to.
Takie opinie mnie nie obchodzą, bo wszystkie wulgaryzmy, cała nienawiść, zło wraca do Nas potrójnie.
Więc mogę tylko współczuć Tobie i wszystkim innym, którzy mają w sercu, w sobie tyle zła.
Żegnam.

użytkownik usunięty
Agnika

Wolałbym dwóch "pedałów" niż matkę, która chleje i ojca, który urządza burdy. Trzeba pamiętać, że również takie są osoby, które miały takie "cudowne" dzieciństwo. Więc to nie tylko kochająca mama i tata. Różni są ludzie, jak widać twoje myślenie jest zbyt proste, żeby to zrozumieć.
Bo skoro ja mam fajnych i kochających rodziców, to każdy ma. Ważne, że są hetero. To jest zacofane myślenie.
Bo tak naprawdę nie jest ważna orientacja, czy dziecko wychowuje dwóch ojców, dwie matki, czy jedna matka, jeden ojciec, czy matka i ojciec, ważne, że dziecku nie dzieje się krzywda, i że dziecko jest kochane przez rodziców.
I ma spokojny dom.
Tyle ode mnie. Koniec rozmowy, bo nie rozmawiam z ludźmi na takim poziomie.

użytkownik usunięty

Każdy człowiek ma jakiś kwas w życiu i w osobowości, osoby hetero również. Nie ma ludzi idealnych.
Jeżeli wierzysz, że hetero są idealni, homo nie, to ty jesteś naiwny.
Bo to, że jesteś żałosny, to wiem już od samego początku. A te słowa krzywdzące, to całe zło, nienawiść, którą tutaj pokazujesz, wróci do ciebie.
Żegnam.

użytkownik usunięty
Damx123

Jaką nienawiść? Po prostu uważam, że nie może być czegoś takiego, jak małżeństwo czy rodzina złożona z dwóch homoseksualistów. To fantazja, która wylęgła się w waszych głowach. A że sobie jesteście, to wasza sprawa.

użytkownik usunięty
Lukasz_Broda

Zawsze tak twierdziłem. Trzeba nie mieć nic do roboty, aby zawracać sobie nimi głowę. Sami wleźli do mediów i wciągają we własny świat społeczeństwo. Czy ja zabraniam takiemu Biedroniowi się biedronić? Nie! Ale niech goni za patrolem policji i niech nie każe im zatrzymywać człowieka, który uważa go za zboczeńca.

A, no i jeszcze to: "Trzeba nie mieć nic do roboty, aby zawracać sobie nimi głowę" - czyli przyznajesz, że nie masz nic do roboty? :) Poza, rzecz jasna, onanizowaniem się do swoich komentarzy. :P

użytkownik usunięty

Może. Fajna fiksacja. Sam byś tak chciał. :P

ocenił(a) film na 3
Davus

Lepsza fiksacja niż zboczenie:):):)

użytkownik usunięty
Davus

Z Tobą zawsze! Buziaczki, Miśku! Coraz bardziej mi się podobasz. Przestaję nad sobą panować.

ocenił(a) film na 2

to nie tyle choroba, co ułomność - cała natura nastawiona jest na przedłużanie gatunku, a z dwóch facetów dzieci nie będzie, prościej ująć się tego nie da

Może nie jestem zbytnio wolno-poglądowy ale Twoja wypowiedź ma dużo wspólnego z Twoim avatarem. elo

ocenił(a) film na 2
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty