*DLACZEGO ludzie, którzy nie potrafią uszanować (bądź akceptować, tolerować... czy jak tam to nazwać) osób homoseksualnych, potrafią czynnie odwiedzać fora i sukcesywnie ich obrażać (wyzywać!)? Aktywnie śledzą każdą nową wypowiedź?
*DLACZEGO atakują tylko (najczęściej!) gejów? Sporadycznie pojawiają się komentarza na temat lesbijek.
*DLACZEGO nie można prowadzić dojrzałej konwersacji? Wymieniać się swoimi poglądami w sposób kulturalny?
*CO OSIĄGAJĄ osoby, które w tak dziwny (dla mnie niezrozumiały) sposób dają upust? swoim frustracją? CO DAJE im wyzywanie, przekmarzanie się z ludźmi?
*CZEMU potrafią (chcą) narzucać swoją ideologię (będącą -bądźmy szczerzy - często przesyconą nienawiścią, agresją, brakiem jakiegokolwiek zrozumienia, wspólczucia... jest tego naprawdę wiele)?
*Czekam na szczere odpowiedzi. Dlaczego pytam? Chcę WAS (wiecie, o kogo chodzi!) zrozumieć. Powodzenia.
UWAGA!!!! PROSZĘ O ZACHOWANIE SPOKOJU.
BEZ OBRAŹLIWYCH KOMENTARZY I ZBĘDNYCH SŁÓW...
trochę naiwnie do tego podchodzisz, jeśli gej lub lesbijka lubią muzykę rockową czy alternatywną to idą do klubu, który taką muzykę puszcza i zupełnie im nie zależy na przytulankach w tańcu
nawet sobie nie zdajesz sprawy ilu gejów nie chodzi do klubów gejowskich ze względu na obciachowy klimat tych lokali, obciachową muzykę i ogólną ciotozę, normalny gej czy lesbijka wolą kluby ogólne
http://www.youtube.com/watch?v=4wCyYrl9dDg wątpię, że to coś zmieni. Warto spróbować.
Aha i błagam, dotrwaj do końca.
nie wiem co chciałaś mi przekazać tym filmikiem - nie było w nim nic odkrywczego, doskonale wiem jak przenosi się aids i że gej przy każdej okazji pokaże jaka to moralność chrześcijańska jest be. ale wytrwałam do końca- nie było to szczególnie trudne (nawet podobał mi się jeden żarcik z tym że nie jest taki dobry w łóżku żeby zaburzać gospodarkę czy coś w tym stylu) a teraz ty, proszę, zrekompensuj mi się tym samym i obejrzyj od początku do końca o to: http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M&feature=related nie wątpię że to coś zmieni, pod warunkiem że jesteś elastyczna poglądowo i lubisz poszerzać swoje horyzonty. od początku do końca :) naprawdę jest bardzo ciekawe.
nawet cie nie stać na obejrzenie filmiku? mi podajesz jakieś linki, błagasz żebym je obejrzała a ty co?
A ty uważasz się za chrześcijanina? No to zmartwię cię, bo twoje wypowiedzi pokazują, że nie kierujesz się naukami Jezusa, które są przecież takie proste. Zamiast tego zionie od ciebie fundamentalizmem i nienawiścią.
,,Tępić gejów'' Przykra sprawa ale świat roi się od takich kretynów jak ty ;] To ich sprawa, że są gejami. Ciekawe czy jakby twój ojciec był krypto-gejem i byś się o tym dowiedział to czy byś się go wyrzekł,wyzywał itp ;]
Trudno to stwierdzić, czy postapiłby w ten sposób. niekiedy ludzie potrafią tak okrutnie traktować nawet rodzinę i najbliższych przyjaciół, co niestety boli najbardziej.
tacy - jacy - i kto - sprecyzuj bo czuję się urażona :( i bardzo mi smutno. czuję się jakby ktoś mnie nie tolerował. obraża mnie określenie tacy !
zdecydowanie nie. czuję, że obrażasz moją godność ludzką taką zdawkową odpowiedzią.... Czuję że moje poglądy są nietolerowane bez żadnych wyraźnych powodów!
Ah...ileż ironii w twej wypowiedzi :) Dlaczego twierdzisz,że obrażam twą godność? ;]
nie moją godność tylko moją godność ludzką; bo czuję się urażona określeniem taCY, a tego nie sprecyzowaliście, kto tacy i jacy.
Ochydne? Ochydna jest nienawiśc do homoseksualistów i to dopiero jest nie zgodne z Bogiem. Niech każdy robi co mu się podoba, dopóki nie krzywdzi innych. W tym filmie złe jest tylko to że załozł rodzinę, którą skrzywdził.
Nie wierzę i nie zamierzam zaczynać, właśnie przez takich ludzi jak Ty.
Wolę opierać wiarę w ludziach - tymi, którzy są prawdziwi, a nie opierać wiary na wyidealizowanym bożku. Sorry. Nie potrzebuję wybaczenia o kogoś/czegoś takiego.
Nawiązuję do odpowiedzi itt, który napisał, że to nie jest zgodne z naturą i z Bogiem. Piszesz, że w Boga nie wierzysz. Ale nadal pozostaje to niezgodne z naturą. To tyle, nie mam czasu na głębszą dyskusję.
Kto powiedział, że homoseksualizm jest niezgodny z naturą? Też nie mam zamiaru bawić się w głębsze dyskusję.
Z całym szacunkiem, ale pisanie, że coś jest niezgodne z Bogiem, mnie bawi. Przepraszam. Bóg to wyrocznia?
Jeżeli chcesz udowadniać takie tezy na podstawie SWOJEJ FIZJOLOGII to gratuluje. Mój kolega nie ma rąk i na podstawie swojej anatomii stwierdza, że nie da się samemu przykręcić żarówki. Nie sądzisz, że ma rację?
Jak z dzieckiem w podstawówce. Jeszcze raz i powolutku: sądzi, że żaden czlowiek nie jest w stanie przykręcić żarówki. Wnioskuje na podstawie swojej anatomii tak jak ty wnioskujesz na podstawie swojej fizjologii i wypowiadasz na tym gruncie ogólne sądy.
okej, więc skoro już zrozumialeś o co mi chodzi a ja wyjaśniłam swój przykład to mógłbyś odpisać coś apropos tego o czym właściwie rozmawiamy a nie budowy, doboru mojego przykładu.. :]
ojejeeeeej.. tego, jak możesz stwierdzać że homoseksualizm nie jest zgodny z naturą na podstawie swojej fizjologii?
na takiej, że mogę rozmnażać się tylko z osobnikiem innej płci, bo takie są prawa natury.
a czy w ludzkiej egzystencji chodzi tylko o rozmnażanie się? tak szczerze? wiesz, że homoseksualizm występuje u wielu gatunków zwierząt? czy nie jest więc naturalny?
w zasadzie tak :P chodzi o to, żeby podtrzymać swój gatunek. homoseksualizm jest naturalny, ale jest to odstępstwo od normy, czyli zboczenie. tak samo jak zoofilia jest zboczeniem a podniecanie się stopami to fetysz.
odstępstwo od normy to odstępstwo od normy a nie zboczenie od razu. w przypadku zoofilii krzywdzone są inne stworzenia więc jest to coś złego, w przypadku homoseksualizmu nie jest krzywdzony nikt więc nie jest to niczym złym podobnie jak podniecanie się stopami ;]
odstępstwo od normy o jakim rozmawiamy to zboczenie. Czy wiesz kiedy i jak homoseksualizm został wykreślony z listy chorób psychicznych/ zboczeń? Oczywiście że nie wiesz. I pewnie się tego nie dowiesz.
Jak ta nowomowa mnie wkurza, ojeny! W przypadku zoofili niekoniecznie zwierzęta są krzywdzone, czy to czyni zoofilię dobrą? Albo 12- latka może chcieć stosunku seksualnego z 46 letnim facetem, czy to wtedy przestaje być pedofilią :/ ?
Satinover, 'The "Trojan Couch": How the Mental Health Associations Misrepresent Science' - zapewne mówisz między innymi o tym psychiatrze i tym jego dziele, zapewne je czytałaś, taaaak :>? Jeśli nie to przeczytaj (literatura prawie nie do zdobycia po polsku, stety-niestety), poszperaj, pogrzeb w życiorysie tego Pana a potem porozmawiajmy. Nie pusze się ani nie chcę się kłócić ale jestem naprawdę ciekawa co Ty tak naprawdę o tym wiesz bo trafiłaś na osobę, która wie o tym sporo :)
Czytam oryginalne źródła i nie czerpię infromacji z www.homoseksualizm.edu.pl ani innej tego typu witryny prowadzonej przez osoby stronnicze i nie umiejące zachować obiektywizmu. Bardzo chętnie poagadam o tym z Tobą prywatnie pod warunkiem, że masz do powiedzenia coś innego niż informacje kopiowane ze stron internetowych.
nieeee :> mówię konkretnie o głosowaniu. Mam wiele do powiedzenia a moje informacje są przyswajane przeze mnie ze stron internetowych, książek, gazet, rozmów z innymi ludźmi, potem przetwarzane są przez mój mózg aby wyciągnąć z nich wnioski i wykreować sobie swój pogląd. Dlaczego nie odpowiedziałaś mi na moje pytania?
Bo odpowiedź na Twoje pytania zajęłoby mi dużo miejsca i czasu, forum filmwebu nie jest miejscem na to stąd propozycja rozmowy prywatnie :) Żeby na nie odpowiedzieć wyczerpująco i nie rzucać oklepanych, pustych frazesów, trzeba wejść na masę gruntów (socjobiologicznych, psychiatrycznych, biologicznych a nawet filozoficznych :O).
Wiesz kto i jak głosował? Naprawdę potrzeba parunastu godzin czytania oryginalnych źródeł żeby to ogarnąć! Jako, że moje studia tego wymagają spędzilam te parenaście godzin na czytaniu i ogarnianiu :)
Z ciekawości - jakich książek? Bo strony internetowe, gazety i rozmowy wyrzucamy narazie na bok ;]
o nie, student psychologii ! nie muszę czytać oryginalnych źródeł, bo taka szczegółowa wiedza nie jest mi do niczego potrzebna (a na pewno nie przyda się w poważnej pracy) i trudno by było raczej zdobyć oryginał protokołu głosowania które odbyło się około 40 lat temu. Po prostu czytam w gazecie, gdzie informacje są autentyczne, a wszystkie źródła podane - czemu miałabym je odkładać na bok?
z jakich książek? wszelakich np.repetytorium maturalne z biologii
Nie, nie psychologii :P No nic, tak jak napisałam nie ma co biadolić tu na forum, zawsze chetnie pogadam prywatnie :)
ja też jeszcze nie :D w jaki sposob można zdobyć te punkty, które umożliwiają wysyłanie wiadomości? jak masz jakiegoś maila, którego możesz podać tak publicznie to dawaj :P
Na wstępie informuje, że Jestem agnostykiem. Właśnie tutaj wykłada się Twoje pojęcie o religii. Według Twojej religii, skoro coś jest w naturze możliwe, to znaczy, że jest to naturalne. Co najwyżej mniej pospolite. Skoro używasz terminu Bóg, to oznacza, że jesteś wierzący. Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo. A więc skoro człowiek może być gejem, znaczy, że Bóg też nim jest. Bóg jest wszystkim i jest wszędzie. Na tym wykłada się cała nasza religia, więc nie ma co wchodzić w szczegóły. Jako osoba wierząca musisz to zaakceptować. Jeżeli masz wątpliwości, to pozostaje Ci przestać być teistą, poczytać sporo na ten temat i jeżeli będziesz wystarczająco naukowo ogarnięty, to nazwać się agnostykiem, lub w najgorszym wypadku ateistą (co nie jest posunięciem logicznym) Co do tematu stworzenia człowieka przez Boga, to oczywiście jest to bzdura, bo jeśli istnieje stwórca, to nie stworzył człowieka, a co najwyżej pierwszą subcząstkę (lub ogólnie, najmniejszego możliwego elementu) , a raczej 2 subcząstki lub najprostszy układ, w którym mogłaby zajść jakakolwiek reakcja, które to wyzwoliły kolejne reakcje, itd , aż powstały skomplikowane układy.
"DLACZEGO ludzie, którzy nie potrafią uszanować (bądź akceptować, tolerować... czy jak tam to nazwać) osób homoseksualnych, potrafią czynnie odwiedzać fora i sukcesywnie ich obrażać (wyzywać!)?" - stosują tę samą strategię, co homoseksualiści, ale w drugą stronę. Nie zliczę, ile razy byłem świadkiem ataków przez homosiów lub osoby homo-friendly na ludzi, którzy grzecznie, bez żadnych prób obrażania kogokolwiek, przedstawiali swoje zdanie.
"DLACZEGO atakują tylko (najczęściej!) gejów? Sporadycznie pojawiają się komentarza na temat lesbijek." - Kwestia uwarunkowań kulturowych - całujące się kobiety nie budzą zgorszenia.
"DLACZEGO nie można prowadzić dojrzałej konwersacji? Wymieniać się swoimi poglądami w sposób kulturalny?" - dlatego, że jeśli napiszę, dlaczego np. sprzeciwiam się legalizacji związków homoseksualnych, to zaraz zaczną się najazdy na moją osobę. A akcja powoduje reakcję.
"CO OSIĄGAJĄ osoby, które w tak dziwny (dla mnie niezrozumiały) sposób dają upust? swoim frustracją? CO DAJE im wyzywanie, przekomarzanie się z ludźmi?" - no właśnie! Moim zdaniem rzecz w tym, że środowiska homo-friendly są w znacznej większości lewicowe. A środowiska lewicowe nie znają innego sposobu prowadzenia dyskusji, niż mniej lub bardziej nieudolne próby obrażenia lub ośmieszenia rozmówcy, bo merytorycznych argumentów nie mają, a fakty świadczą przeciwko nim.
"CZEMU potrafią (chcą) narzucać swoją ideologię (będącą -bądźmy szczerzy - często przesyconą nienawiścią, agresją, brakiem jakiegokolwiek zrozumienia, wspólczucia... jest tego naprawdę wiele)?" - no właśnie - dlaczego środowiska lewicowe są tak napastliwe? Mam znajomych po obu stronach barykady, że tak powiem, i zauważyłem, że ci ze strony lewej produkują ogromne ilości jadu. Przy czym, jak wspomniałem, o sensie wypowiedzi, czy argumentach nie ma co mówić - jest tylko plucie. W tej sytuacji środowiska homosympatyzujące nie mają szans na akceptację.