Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197568
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

*DLACZEGO ludzie, którzy nie potrafią uszanować (bądź akceptować, tolerować... czy jak tam to nazwać) osób homoseksualnych, potrafią czynnie odwiedzać fora i sukcesywnie ich obrażać (wyzywać!)? Aktywnie śledzą każdą nową wypowiedź?

*DLACZEGO atakują tylko (najczęściej!) gejów? Sporadycznie pojawiają się komentarza na temat lesbijek.

*DLACZEGO nie można prowadzić dojrzałej konwersacji? Wymieniać się swoimi poglądami w sposób kulturalny?

*CO OSIĄGAJĄ osoby, które w tak dziwny (dla mnie niezrozumiały) sposób dają upust? swoim frustracją? CO DAJE im wyzywanie, przekmarzanie się z ludźmi?

*CZEMU potrafią (chcą) narzucać swoją ideologię (będącą -bądźmy szczerzy - często przesyconą nienawiścią, agresją, brakiem jakiegokolwiek zrozumienia, wspólczucia... jest tego naprawdę wiele)?

*Czekam na szczere odpowiedzi. Dlaczego pytam? Chcę WAS (wiecie, o kogo chodzi!) zrozumieć. Powodzenia.

UWAGA!!!! PROSZĘ O ZACHOWANIE SPOKOJU.
BEZ OBRAŹLIWYCH KOMENTARZY I ZBĘDNYCH SŁÓW...

ocenił(a) film na 10
Apostle_Viljar

NA ZAKOŃCZENIE I DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW: WASZE WYPOWIEDZI DAŁY MI DO MYŚLENIA. SĄ LUDZIE PRZECIWNI I SĄ LUDZIE POPIERAJĄCY. JEŚLI NADAL CHCECIE PRZEKOMARZAC SIĘ, NABIJAĆ ETC. - MACIE MOJE BŁOGOSŁAWIEŃSTWO.
wIEM, ŻE ANI WY NIE ZMIENICIE MOICH POGLĄDÓW, ANI JA WASZYCH.
DŁUŻSZE SPĘDZANIE CZASU I CZYTANIE WASZYCH WYPOWIEDZI WPROWADZIŁOBY MNIE W DEPRESJE, DLATEGO NIE CHĘ JUZ MIESZAĆ SIĘ W TEN SŁOWNY BAŁAGAN I ZOSTAWIAM WAM CAŁY "PLAC ZABAW" DO WASZEJ DYSPOZYCJI.
***NA MOJE PYTANIA ODP. TYLKO JEDNA OSOBA, KTÓREJ DZIĘKUJĘ, CHOĆ W WIELU KWESTIACH ZACZĘŁAMBYM DYSKUTOWAĆ, ALE PO CO MARNOWAĆ ŚRODOWT WIECZÓR JAK MOGE GO SPĘDZIĆ WSPÓLNIE Z REALNYMI ZNAJOMYMI.
DZIĘKUJE.

ocenił(a) film na 5
hellokitty1

no bo nawet nie obejrzałaś tego filmiku, ty po prostu nie chcesz zmieniać ani poszerzać swoich poglądów...

ocenił(a) film na 2
hellokitty1

pedaly nie maja prawa bytu.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

czemu tak myślisz?

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

poniewaz sa chorymi psychicznie zwierzetami. zabawia sie taki gej lapie hiv a pozniej my musimy placic 4 tys zl miesiecznie za jego leczenie.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

uważasz, że heteroseksualiści nie łapią hiva? hetero "bawią się" miedzy sobą, a homo między sobą. nikt nie robi sobie tym krzywdy.
Wyobraź sobie swojego najlepszego kumpla. Na jednej z imprez, po alkoholu mówi Ci, że jest bi albo homo ( nie na trzeźwo, bo wie jakie masz podejście i się boi Twojej reakcji ). Przekreślasz to, że go lubisz, jego charakter i wszystko inne, bo ma inną orientację seksualną niż Ty? Przestaje być dla Ciebie kumplem tylko chorym psychicznie zwierzęciem? Nie mów mi, że Twój kolega na pewno nigdy by Ci czegoś takiego nie powiedział, bo to nieprawda, tylko się zastanów i dopiero potem mi odpowiedz.

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

95% zarazonych to homoseksualisci i narkomani czyli margines spoleczenstwa.
robi mi to krzywde poniewaz za ich zwierzece praktyki musze placic m.in. ja.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

zwierzęce praktyki? Twoim zdaniem homo powinni zamknąć się w ciemnych pomieszczeniach bez jedzenia i wody i czekać na śmierć, tylko dla tego, że pociąg fizyczny odczuwają do osób tej samej płci a nie przeciwnej?
Odpowiedz mi jeszcze na pytanie które Ci zadałam. O koledze.

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

nie powinni czekac na smierc. powinni zabic sie od razu.
nie chce miec z nim nic wspolnego.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

czemu uważasz inność za coś złego? tak samo jak Ty urodziłeś się hetero tak oni homo. Czemu masz z tym aż tak wielki problem?
I nie obchodzi Cię, że przez parę miesięcy czy tam lat byliście najlepszymi kumplami? Jednego dnia przyjaciel, następnego śmieć bo cechuje go coś na co nawet nie ma wpływu i nic nie może z tym zrobić. Trochę nie fair, nie uważasz?

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

to znacznie wiecej niz innosc. to nie ja mam problem lecz one.
w tym momencie wspolna przeszlosc przestaje istniec.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

A gdyby to był Twój brat? ( o ile go masz ) nie mógłbyś się od niego odwrócić. Może masz nawet w swoim bliskim otoczeniu jakichś homoseksualistów tylko nawet o tym nie wiesz.

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

oczywiscie ze moglbym. i zrobilbym to.
podobnie z synem. przestalby dla mnie istniec.

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 2
bumbleble

powaznie.

ocenił(a) film na 9
kinoman0

Kinomanie wybacz, ale nie jestem w stanie zrozumieć Twojego myślenia.
naprawdę nie rozumiem czemu inność wzbudza u Ciebie takie negatywne uczucia.
gdyby Depp okazał się być gejem tak jak ostatnio podejrzewano ( co dla mnie było totalnym absurdem oceniania czy ktoś jest homo czy nie na podstawie pomalowanych paznokci ) to też uznałbyś go za śmiecia i przestałoby Cię obchodzić to jak gra?

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

interesuje mnie gra aktora a nie jego zycie prywatne. nie zmieniloby sie moje podejscie do niego jako aktora natomiast jako 'czlowiek' bylby dla mnie zerem.

ocenił(a) film na 2
mala_czarna00

a u ciebie wkladanie penisa jednego mezczyzny do odbytnicy drugiego wzbudza pozytywne uczucia?

ocenił(a) film na 9
kinoman0

nie wzbudza żadnych pozytywnych ani negatywnych, bo to nie moja sprawa kto co komu wkłada. to ich życie, więc jeżeli nikogo tym nie krzywdzą to mogą nawet wkładać sobie nawzajem penisy w uszy i noc jeżeli to lubią.

ocenił(a) film na 10
kinoman0

tak pedały nie mają prawa bytu , ale ty jako hetero masz prawo bytu ;/ niby chrześcijanin ale tolerancji zero!!!

użytkownik usunięty
hellokitty1

1. Nie mam pojęcia.
2. Podobnie jest wobec biseksualnych. Facet bi nie jest akceptowany/tolerowany natomiast kobieta bi już jak najbardziej tak...
3. Ograniczone postrzeganie świata przez niektóre osoby?
4. Błędną satysfakcję że są lepszymi osobami niż znieważeni?
5. Ponieważ boją się że świat gdzie wszyscy są wobec siebie tolerancyjni będzie lepszy niż obecny (przynajmniej w sferze kultury/społecznej)?

użytkownik usunięty
hellokitty1

Myśle że ludzie, którzy krytykują/ wyzywają takie osoby po prostu mają " agresywny charakter " .... żaden kulturalny człowiek nie wszczyna kłótni itp
Ja wiem że mógł by ktoś powiedzieć " jestem katolikiem, osobą starszą, która wiele w życiu widziała i przeżyła a to jest nie zgodne z religią " i ja to rozumiem... Osobą często starszym jest to ciężko zaakceptować, tym bardziej że Polska ich młodości była ciągiem wojen, walki o przezycie i wtedy po prostu nie było czasu na rozmowy o czyjejś orientacji. W dzisiejszych czasach, kiedy ( przynajmniej w naszym kraju ) jest pokój, ludzie zaczynają żyć " swoim życiem " .... ja może dobrze nie znam się na tym jak to jest być np lesbijką, bo nigdy nią nie byłam, ale wiem że smutek drugiej osoby, który jest powodem przezywań, wyzwisk z tego powodu musi oddziaływać na psychikę tego kogoś i dlatego nigdy bym tego smutku tej osobie nie chciała sprawiać...
Kościół - jeśli ktoś jest katolikiem ( ja nim jestem ) - nie powinien szerzyć nienawiści.. powinien okazać takiej osobie zrozumienie. Wiadomo że Kościół jest temu przeciwny, dlatego ja nie szerze poparcia bycia innej orientacji, ale jeśli ktoś już " kocha inaczej " to dla mnie nie ma to znaczenia... jest taką samą osobą jak każdy.

ocenił(a) film na 10

Dziękuje za odp. Absolutnie sie z tobą zgadzam. ;)

użytkownik usunięty
hellokitty1

Ciesze się ;) trzeba szerzyć tolerancje, a odrzucać nienawiść i wszelakie przejawy rasizmu...

ocenił(a) film na 5

czy w ostatnim akapicie sugerujesz że kościół szerzy nienawiść? Ostatnie rozmawialiśmy z księdzem na religii właśnie o homosiach. a właściwie msm (O_o) . Gejem się człowiek nie rodzi tylko się nim staje (chyba że mówimy o zaburzeniu gospodarki chemicznej, ale na dzisiejszym poziomie medycyny na pewno można ją uregulować) Kościół nie potępia tych ludzi, tylko ich praktyki bo to grzech przeciwko naturze. żaden człowiek który przyjdzie do kościoła z zamiarem pocieszenia nie zostanie odesłany. opowieści o okropnych księżach rozsiewają zazwyczaj ludzie którzy z kościołem nie mają nic wspólnego...

ocenił(a) film na 10
bumbleble

witam, witam.
tylko jak grzechem można uznac miłośc do drugiego człowieka?

ocenił(a) film na 5
hellokitty1

witam, witam, czy obejrzałaś już mój filmik do którego link ci podesłałam? nie miłość, a okazywanie tej miłości poprzez pchanie się w dupsko. jest nawet napisanie że grzech sodomski jest najbardziej obrzydliwym, co zresztą jest bardzo logiczne. resztą wejdź sobie na strony gejowskie, ja tam widzę tylko seksseksseks. i "lizanie rowów"

użytkownik usunięty
bumbleble

A na stronach dotyczących relacji osób heteroseksualnych to niby inne rzeczy się znajdują/ inne tematy są poruszane?

ocenił(a) film na 5

aaaaa, to już musisz sobie porównać i zobaczyć jedną małą subtelną różnicę. zadaj sobie ten trud.

użytkownik usunięty
bumbleble

Na hetero jest więcej obraźliwych treści i/lub komentarzy. Brak szacunku.

ocenił(a) film na 5

bardzo szybko dokonałeś tej obserwacji. starczyły ci na to tylko 3 min. czy możesz podać przykłady stron? Bo ja zaobserwowałam coś innego, może to właśnie przeoczyłam.. ?

ocenił(a) film na 10
bumbleble

czy obejrzałam? Owszem... niezabardzo wiem co mam na ten tamat powiedzieć, zresztą troszkę mnie nudził (sorrki)...
A co do stron? Czy każdy homoseksualista wchodzi na takie strony? Czy każdy mówi wyłacznie o seksie?
Raczej nie...
Tylko tu nasuwa mi sie wniosek: pamiętaj, że jeśli chodzi o gejów - są to mężczyżni, a oni z reguły sa bardziej... no nie wiem, są bardziej "sprośni" - chyba nie nazwałam tego dobrze, ale chodzi mi o to, że o seksie myślą cześciej niż kobiety.
Bo zauważ, że lesbijki nie kojarzą sie z seksem, tak jak geje.
Nawet w związki kobieta/mężczyzna - facet to ten bardziej "napalony" to teraz wyobraź sobie co dzieje się, kiedy jest takich dwóch ;)))

ocenił(a) film na 5
hellokitty1

Bardzo się cieszę że go obejrzałaś :) przyznaj że jest szokujący. czy nie uważasz że takie pomieszanie wprowadza niepotrzebny zamęt? że zabieranie rodzicom władzy rodzicielskiej przez państwo jest bilion razy gorsze niż najmocniejszy klaps? że kobieta, która ma koloratkę (co już jest przesadą) mówi że biblia nie odpowiada na pytanie współczesnego człowieka (co automatycznie zaprzecza temu że może nauczać ludzi o Bogu, bo po prostu się na niego zamyka) albo te obrazki pokazujące najważniejsze sceny z ewangelii w taki... homoseksualny sposób.. mnie osobiście sprawiają wielką przykrość.
Podobno większość lesbijek to kobiety skrzywdzone przez mężczyzn (a podobno każda kobieta jest w stanie odczuć pociąg do drugiej kobiety chyba że jest wyjątkowo zablokowana psychicznie) i moim skromnym zdaniem jeżeli w sypialni pojawia się dildo nie można nazwać że są lesbijkami ;) mówisz bardzo ogólnikowo, nie zawsze facet to ten bardziej napalony, każdy człowiek ma inny temperament :P

użytkownik usunięty
bumbleble

Kościół nie szerzy nienawiści... mam na myśli ludzi, którzy uważają się za katolików a nie okazują tego w praktyce. Dam Ci przykład : Nagle okazuje się że Twoj dobry znajomy/znajoma jest gejem/lesbijką... Ty tego nie popierasz... I rozumiem, bo Kościół tego nie popiera, ale Kościół szerzy miłość... Więc czy ta osoba nagle przestanie być dla Cb tak samo ważna jak przed tem ? Będziesz ją pokazywał palcami, śmiał się z niej... czy raczej ( mimo iż nie jesteś za tym ) wesprzesz ją dobrym słowem ? Chciałam przez to powiedziec że sprawianie przykrości innym nie jest przykładem katolicyzmu. To tyle w temacie.

ocenił(a) film na 5

przeprowadziłabym obszerny wywiad psychologiczny i powiedziała co na ten temat sądzę, czyli że najprawdopodobiej to sobie wymyśliła/wymyślił pod wpływem panującej mody, o ile nie miał/a żadnej traumy w dzieciństwie. Następnie zapytałabym się po co mi to mówi, bo mnie to akurat nie za zabardzo obchodzi, raczej mnie obchodzi czy jest uczciwa/yitp. tem bym jeszcze powiedziała że homoseksualiści którzy informują ludzi o swojej orientacji nie akceptują samych siebie, bo chyba ty nie informujesz ludzi "cześć, jestem mila. i jestem heteroseksualna. ale seksu oralnego nie praktykuję" - czy to wg. ciebie brzmi normalnie :P? prawie jak na grupie aa. no. moja siostra raz wdała się w rozmowę z chłopakiem który stwierdził że jest homoseksualistą. Póki nie dowiedział się że ma do czynienia z katoliczką rozmawiał z nią normalnie, jak się już dowiedział zaczął zarzucać ją inwektywami i zaczął być chamski. o i jeszcze dodam coś bo nie dokończyłam zdania z akceptacją- jeżeli szukają akceptacji to podświadomie czują że coś jest ie tak

użytkownik usunięty
bumbleble

Ja nie jestem lesbijką, powiem więcej nie znam żadnego geja ani lesbijki.. Nie orientuje sie w tych sprawach aż tak dobrze. Jedyne o co mi chodzi to podejście niektórych ludzi w tych sprawach. Nie zamierzam sie z nikim kłócić.. Po prostu pisze to co myśle... Ludzie przez osoby które je dręczą, hamsko traktują bo " kochaja inaczej " popełniają samobójstwa... nie mówie że wszyscy ale większość... To chce powiedzieć że ludzie traktujący ich z pogardą ranią ich... Sory ale ja nie chciałabym żeby ktoś przez moje " głupie gadanie " podcinał sobie żyły, nie mogąc znieść nietolerancji. Może jestem wrażliwa ale nie lubie truć innym życia... Pozdrawiam pa

ocenił(a) film na 5

bardzo dobrze że piszesz co myślisz, ale czemu od razu wspominasz o kłóceniu się? sory, może nie jestem wrażliwa ale uważam to za selekcję naturalną :P ja też kiedyś (jak miałam 12 lat) chciałam być inna i przez 3 msc ubierałam się jak metal. ludzie się ze mnie śmiali a ja rozkoszowałam się ich zgorszonymi spojrzeniami i swoją innością. potem uznałam że robię z siebie pajaca i sobie dalej radośnie słuchałam metalu i rocka, ale już ubierając się normalnie, na czarno, bo mi sie podoba ten kolor (a właściwie te kolory ;)) ale normalnie i elegancko. Bo po co na siłę mam robić z siebie jakiegoś nonkonformistę i odszczepieńca ;) po co to piszę? - bo są poważniejsze problemy na tym świecie, np. dlaczego ludzie w afryce umierają z głodu, skoro afryka jest obfita w owocki, mięsko itd?

użytkownik usunięty
bumbleble

Problem głodu w Afryce jest bardzo powaznym problemem... można by było o tym wiele pisac. Ale wydaje mi sie że ważniejsze są w tej sytuacji czyny niż słowa.. Pomoc - niezbędna. Ja slucham akurat rocka, zawsze słuchałam i właściwie to moim ulubionym kolorem też był czarny ( przynajmniej jesli chodzi o ubiór ) ;p ale szczegół w tym temacie zbędny.

ocenił(a) film na 5

ja uważałam że skoro napisałam o selekcji naturalnej i samoakceptacji powinnam uzasadnić dlaczego tak sądzę i jak do tego doszłam ;D i zwróć uwagę że zadaję pytanie gdzie przyczyna problemu skoro głodu tam nie powinno być!

użytkownik usunięty
bumbleble

Nie powinno być ale jest i wiele państw mimo humanitarnej pomocy nie jest w stanie go zwalczyć, podczas gdy światowi milionerzy pławią się w luksusach, ale w tym świecie takie rzeczy są na porządku dziennym - cały świat musiał by się zmienić żeby te zmiany były widoczne i przyniosły jakiś rezultat... myśle że to temat na zupełnie inne forum.

ocenił(a) film na 5

a czemu państwa mają im pomagać? jakby zostawili ich w spokoju może wtedy by im najbardziej pomogli?

użytkownik usunięty
bumbleble

Gdyby te państwa zostawiły ich w spokoju to myśle że większość najzwyczajniej poumierała by z głodu.... !
Oni nie mają rozwiniętej aż tak gospodarki, przemysłu...... a szkolnictwo ? przecież każdy człowiek mimo wszystko powinien umieć czytać i pisać. A co zrobiła by Polska bez pomocy Uni Europejskiej ? Zamiast do przodu, cofalibyśmy się do tyłu... Pomoc nie jest zła, jeśli ktoś oczywiście chce pomagać... Według mnie Afryka to jeden z najpiękniejszych kontynentów. Zdecydowanie... cudowne krajobrazy, wspaniała pogoda - jednym słowem raj. Na wszystko trzeba czasu, kiedyś i oni staną na nogi... i tak na pewno stanie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
bumbleble

Z kim ja pisze ? z jakąś małolatą chyba, która ma niedorozwój światopoglądowy. Kochana idz się lecz. Ja mam w d***e Twoje żałosne uwagi. Tak Ci sie Unia nie podoba ? To jedz do Rosji na Białoruś... Może takie zycie bardziej Ci sie spodoba. Ja zdecydownie wole Unie niż cofanie się w strone Rosji ! Unia nie jest świeta, ale dobrze zagospodarowane pieniądze nie sprawią że zbankrutujesz. Zreszta Grecja sama jest sobie winna. Widze że wogóle dziewczyno nie znasz sprawy a się wypowiadasz... " ja pierdu " - wow - pokazujesz ile masz lat ;p
Ja sie z Tobą nie wdaje w dalsze dyskusje bo to nie ma sensu. Ty wogóle nie używasz mózgu. Jesteś strasznie dziecinna. ŻEGNAM !

użytkownik usunięty
bumbleble

Zaśmiecasz forum... Wszystko Ci widze dziewczyno nie pasuje. Najlepiej wychodzi Ci narzekanie i gnojenie ludzi - taką jesteś katoliczką ? Świat schodzi na psy... Żal mi Cie ! I Ty jak wyżej pisałaś chciałabyś udzielać porad psychologicznych. Z takim charakterem ? Może lepiej Ty sie wcześniej wybierz do psychologa. Bo ktoś kto założył ten temat prosił o wyraznie zachowanie spokoju ! Tak Ci geje, lesbijki, unia, afryka i wiele innych rzeczy nie pasuje to wez zmien świat a nie siedz na głupim filmwebie i marudz ! ;/ bo prawda jest taka że pisać każdy umie... a zrobić coś konkretnego mało kto. Ja więcej na Twoje odzywki nie odpisze, Bo i po co ? mam sie z Tb kłócić ? Przez komputer jesteś taka mądra ? Sorry ale sądziłam że na filmwebie są bardziej inteligentni ludzie, a nie jakieś przygłupy które wróciły co dopiero ze szkoły i postanowiły wyzyć sie emocjonalnie na którejś ze stron. Ale wiesz co... w sumie dzięki - zrozumiałam teraz że wchodzenie na takie strony i normalna rozmowa bez żadnych bluznierstw - jest niemożliwa. Na drugi raz będe pamietać że to nie ma sensu.

ocenił(a) film na 5

no tak- wrzuty na to że jestem małolatą i katoliczką i oczywiście cofanie się w stronę Rosji- w twoim ciasnym światopoglądzie coś takiego jak cud Chilijski nie istnieje, bo nawet o nim nie wiesz Jeżeli wolisz żeby unia gospodarowała twoimi pieniędzmi, pokazuje to tylko, że nie umiesz myśleć samodzielnie. Mało kiedy gnoję ludzi- tylko jeżeli wykazują tak bezdenną głupotę i takie skrajne niedoinformowanie. Skąd pomysł że chcę udzielać porad psychologicznych? Skąd przeświadczenie że nie używam mózgu? Chcę żeby ludzie zaczęli samodzielnie myśleć- zamiast wykazać mi że się mylę, zamiast poszukać coś co mogłoby pokazać że się mylę, atakujesz że jestem małolatą i katoliczką. no brawo. I zdecyduj się czy kochana, czy niedorozwój umysłowy. Bądź bardziej konsekwentna. A na żywo jestem jeszcze mądrzejsza. Za to ty sięgnij po słownik i zobacz co to znaczy "bluźnierstwo". a nie odpiszesz mi bo po prostu nie masz żadnych informacji i przykładów na to że się mylę.

użytkownik usunięty
bumbleble

posłuchaj mamy odmienne zdania.. ja więcej tego komentować nie zamierzam a tym bardziej tutaj. Dla mnie to koniec dyskusji !!

ocenił(a) film na 5

nie, nie mamy odmiennego zdania, bo ty dysponujesz tylko informacją że w Afryce jest głod, że unia "pomaga", informacją która nie ma żadnego konkretnego poparcia w posytaci "uważam że(..) ponieważ (...)" tylko puste zdanie "co zrobiłaby polska bez uniii?! " np. nie musiała by podpisywać jakiegoś dupowatego pakietu klimatycznego który nas wyniszczy i powiększy dziurę w naszym dziurawym budżecie.
http://vod.gazetapolska.pl/442-pakiet-klimatyczny-rzad-do-tej-pory-nie-wie-co-zr obil

użytkownik usunięty
hellokitty1

*BO siedzą po uszy w kompleksach i myślą, że jak obrażą drugiego, to zrobi im się lepiej (błędne myślenie);
*BO przyjęło się, że lesbijki wyglądają fajnie i to podnieca a geje to już są be! ;
*BO Polaczki myślą, że są tacy super anonimowi i mogą sobie pozwolić na obrażanie jeden drugiego + nie mają czego pokazać prócz wieśniactwa;
*pozornie osiągają poczucie, że są lepsi;
*BO wydaje im się, że są super i wszyscy inni powinni być tacy sami, nie akceptują odmienności;

ocenił(a) film na 8
hellokitty1

* Wcale nie ludzie, bo to zbyt ogólne określenie, tylko neofaszyści, narodowcy i Młodzież Wszechpolska - w ~95% - mężczyźni
* Heteroseksulany (patrz wyżej) nie ma chyba powodów do obrażania kobiet- wygoogluje to i owo, chętnie sobie popatrzy ; )
* Kto powiedział, że nie można? U C, filmweb to portal- moloch- każdy może tu przyjść i ma prawo do głosu~
* "swoim frustracją?" - nie można było tego lepiej ująć : >
* -//-