PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197515
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Płakałem

ocenił(a) film na 1

na tym filmie bo jest do bólu prawdziwy.Miłośc homoseksualna jest tak samo wartościowa i prawdziwa jak i heteroseksualna.

Takich filmów uświadamiających ograniczonych heteroseksualistów poqwnno byc więcej...

ocenił(a) film na 1
__mosquito__

"Ograniczonych heteroseksualistów powinno być więcej".
To zdanie mi się podoba.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pavel13

To nie jest zboczenie,i było to poruszane wiele razy i tłumaczone,mniej nienawiści dziecko,więcej szacunku i zrozumienia dla bliźniego.
Twój przypadek również zgłosiłem moderatorom więc żegnamy cię alleluja.

pavel13

Nie jestem gejem,mam już od lat dziewczynę,(o dziwo tą samą)
Ale nie mam nic do gejów,lesbijek.
Nie zrobili mi nic złego,nie znam żadnego,żadnej osobiście więc nie wiem jakimi są ludźmi.
A po orientacji nie oceniam człowieka,tak samo jak po kolorze skóry,tacy się urodzili,niech sobie żyją.
Niech się kochają,nie przeszkadza mi to.
Mają prawo do życia i do BYCIA sobą a nikt nie powinien się do tego wtrącać.
Każdy ma swoje życie i niech nim się zajmie.
Pokój.

ocenił(a) film na 6
Damx123

wyjasnijmy cos, ktos, kto wyjezdza za granice mieszkac, czy do pracy, w kazdym razie na stale nie jest prawdziwym Polakiem!
nie chcesz dyskutowac, to nie bedziemy, przez takich jak ty Polska podupada,
zapamietaj to, bo widze, ze nie potrafisz juz odroznic dobra od zla,
zamykam dyskusje.

ocenił(a) film na 9
pavel13

Gratuluje kompletnego braku inteligencji pevelku! Ja np leczyłabym takich ludzi jak ty. Bo mnie nie obchodzi to z kim inni ludzie się wiążą. Nie robią mi tym krzywdy ani nikomu innemu, Co do obściskiwania się to faktycznie mogłoby mi to przeszkadzać, ale nie tylko u homoseksualistów ale u każdej pary, nawet tej mieszanej. Uważam, że zwyczajnie chodnik nie jest na to miejscem, podobnie jak inne miejsca p u b l i c z n e. A jeżeli chodzi o migracje to niestety, kiedy nie można znaleźć pracy w Polsce to szuka się jej za granicą. Tobie nikt nie każe wyjeżdżać ale ty nie masz też prawa zabraniać tego innym, Nie zachowuj się jak nie rozumiejący niczego dzieciak lub dresik mówiący "jp" i nie zastanawiający się głębiej nad głoszonymi poglądami bo jest to zwyczajnie żałosne. W pełni popieram Damx'a i ja również życzę Ci żebyś wreszcie dorosną, ale w sumie po nicku wnioskuje, że jesteś ledwo w gimnazjum a niestety w tym wieku trudno wymagać dorosłości od wielu . .

ZSGifMan

haha niee, umiem rozróżnić jedno od drugiego ;D

ZSGifMan

Tylko, że homoseksualiści a gwałciciele to co innego, jest pewna różnica jakbyś nie zauważył, jest to stosunek seksualny bez zgody kobiety ! która do końca życia ma problemy z powodu tego co się stało i jest to przestępstwo to to chyba jest pewna różnica,prawda ??? co innego jest ingerować w życie osób które nie łamią prawa a co innego osób które robią krzywdę innym.
Absurdem to jest to, że porównujesz homoseksualistów do gwałcicieli, bo akurat homo nie wyrządzają krzywdy podczas stosunku w przeciwieństwie do gwałcicieli czy pedofilii, jedno do drugiego ma się nijak....homoseksualiści są tacy sami jak heteroseksualiści tylko że współżyją z osobą tej samej płci, natomiast gwałciciele, pedofile współżyją wyrządzając krzywdę !! to jest ta zasadnicza różnica.
W naszym kraju akurat jeśli chodzi o społeczeństwo to bardziej nienawidzą homoseksualistów niż gwałcicieli czy pedofilii to jest nienormalne, bo przecież te grupy cechują się największym zboczeniem, obrzydzeniem ! to niee, trzeba uwziąć się na homo, bo przecież facet hetero nie może sobie wyobrazić jak facet z facetem może to robić a przecież gwałciciel to pełen okaz hetero w końcu gwałci kobietę.....

Ja powiem jeszcze raz, homoseksualiści są tacy sami jak heteroseksualiści tylko różnią się płcią z którą współżyją, poza tym są to ludzie bardzo przyjacielscy,wrażliwi i co najważniejsze tolerancyjni !! napawdę niektórych cech charakteru brakuje hetero, a szkoda...niestety coraz więcej ludzi jest homofobami, rasistami, sprzeciwiają się innym religią i po co ?? czy przez to świat staje się lepszy ? bo obserwując wydarzenia czy to w Polsce czy to na świecie widzę tylko zabijanie się o religie, wieczne rasistowskie zachowania które nie doprowadzają do dobrego, bicie homoseksualistów jeszcze trochę i będzie naprawdę zle.... tępić trzeba złe rzeczy a nie rzeczy inne od nas czy od naszych przekonań, każdy jest człowiekiem a to jakiego koloru skóry się urodził, w jakiej religii i w jaką religię wierzy czy jaką ma orientację jest nieistotne jeśli człowiek jest dobry w środku, każde nowe pokolenia powinno się uczyć tolerancji do innych ludzi a nie nienawiści i może jeszcze tłumaczyć " Każda oznaka słabości grupy rządzącej obraca się przeciwko niej i podkopuje autorytet i pozycję w przyszłości."z takim przekonaniem ludzie wokół siebie będą się żreć, swiat krok po kroku będzie się wypełniać jadem aż w końcu pęknie, bo jedno drugiego pędzie chciało cały czas "podkopać" i nigdy się to nie skończy. Trochę tolerancji by nikomu nie zaszkodziło a bez z niej....pożyjesz - zobaczysz ! na dobre na pewno nie wyjdzie,...zresztą widzisz już co jest, czy likwidowanie homo jest dobre to jest przejaw dobra ? zabijanie czy bicie drugiego człowieka ?? a jakie są tego skutki homo zamienili sie w hetero ? a może już nikt przez to nie zmienia orientacji albo się z tym nie rodzi ? haha, przemoc rodzi przemoc, ludzie sami siebie napędzają cały czas !. Napiszę jeszcze tak dla jasności, żebyś mi pozniej nie napisał coś typu swojego pierwszego wersu.
Gwałt i pedofilia jest to przemoc ! a nie inna orientacja seksualna.
Dziękuję.
Do widzenia.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
Robaczek_12

Wiesz, generalnie bym się z Tobą zgodził, bo piszesz ładnie i mądrze, ale . . .

To byłby ideał społeczeństwa, lecz niemożliwy do osiągnięcia.
Taka postawa (miłość przyjaźń, braterstwo, tolerancja wszystkiego co ludzkie i wyrozumiałość)
prowadzi do słabości a ta z kolei do zagrożenia!
Zawsze znajdzie się ktoś kto widząc jak my się tu wszyscy kochamy i szanujemy, jak tolerujemy wszelkie dziwaczne zachowania i nienawidzimy i brzydzimy się przemocą uzna nas za bydło godne pożałowania i postanowi nas wyrżnąć w pień i zająć nasz kraj!
To się już działo wielokrotnie w przeszłości i to nie gdzieś indziej na świecie, tylko właśnie na naszej ziemi. Nasi kochani sąsiedzi zauważywszy jak nasz kraj wygląda postanowili nam pomóc się nim zająć. I potem nie było Polski na mapach!
Teraz niby jest bezpieczniej i nie powinniśmy się bać, ale czy na pewno?
Kiedyś wielki Polak Jan III-ci jak się mawia uratował całą Europę.
Pamiętają o tym Polacy, a Europejczycy już pewnie mniej.
Teraz historia pisze nowy rozdział, a wróg nie zna litości i bierze nas nie w otwartej walce,
tylko cicho, powoli i od środka!
Zobacz co się dzieje w Anglii, w Londynie, we Francji, w Niemczech czy zaczyna w Szwecji!
To jest prawdziwe zagrożenie białego człowieka - widzą naszą słabość i rozkład zasad moralnych.
Czekają tylko aż będzie ich więcej (a ciężko nad tym pracują!) i załatwią nas wszystkich!
Zobaczysz!
To tylko kwestia czasu, bo raczej nic się nie zmieni i nikt nie podejmie odpowiednich działań.
No, jak nie Ty to Twoje dzieci.
Bo dzieci homo nie będą miały okazji, bo ich po prostu nie będzie ;)
(ewentualnie mogą być jakieś z adopcji od hetero lub wymiany między parami homo- ładnie brzmi!)
Co za świetlana przyszłość!

Też dziękuję, pozdrawiam i do widzenia.

ZSGifMan

To lepiej cały czas walczyć...;)
Kiedyś nie było takiej nagonki jaka jest w Londynie Francji czy Niemczech a dlaczego ? tak jak pisałam, przemoc rodzi przemoc i będzie coraz gorzej, z roku na rok.
Teraz wcale nie jest bezpieczniej, co sie dzieje z ludzmi ? dzieci zabijają swoje matki, szaleńcy wchodzą czy do sklepu czy do autobusu i ni stąd ni zowąd strzelają do ludzi, społeczeństwo samo siebie zabija w swoim kraju ! bardziej jesteśmy narażeni, że zabije nas ktoś z naszego kraju niż spoza, bo to się właśnie teraz dzieje, to, że tak jak np. w Polsce jest wojna domowa.
Bardziej spodziewałabym się wojny w kraju i ludzi z niego pochodzących niż wojny z innym państwem czy rasą. Przecież tylko Polacy umieją zabijać się o taką głupotę jaką jest piłka nożna. Poza tym lata 90 -te to chyba był najlepszy okres dla wszystkich, pozniej już było tylko gorzej...

A ile jest dzieci porzuconych przez hetero ? właśnie dobrze, niech sobie homoseksualiści adoptują dzieci, dla nich to na pewno lepsze niż całe życie w domu dziecka ;)

ZSGifMan

Nie wiem czy ty nadal piszesz ze mną, ale jeśli tak to chyba wszystko o czym pisaliśmy poszło na marne, ponieważ co to twojego "P.S" to już wypowiadałam się wcześniej i jeśli wcześniej moje posty czytałeś ze zrozumieniem wiedział byś jaka jest moja odpowiedz na to co zawarłeś w 2 wersie w skrócie napiszę, ponieważ nie chce mi się tego samego pisać sto razy a więc to co zawarłeś to jest to PRZEMOC , reszte sobie doczytaj.

"
W związku z tym, że mam do czynienia z internetowymi gamoniami,
którzy najpierw wpisują swoje argumenty a potem moje blokują
( w myśl zasady moje na wierzchu a jego: ojej! do skasowania! i to pilnie! )
zgłaszając wielką obrazę majestatu - całujcie psa w nos!
Nie piszę więcej z wami!"
A to to przepraszam do kogo ?????? bo chyba się pomyliłeś, ja cię nigdzie nie zgłaszałam ! zresztą jak bym miała to zrobić to już dawno ! widzę, że nie tylko ja tobie odpisuję więc sobie daruj !

ocenił(a) film na 10
ZSGifMan

Sorry, ale Twoje argumenty jakoś nie przekonują, bo brzmią - nienawidźmy się nawzajem to będziemy silniejsi i nikt z nami nie wygra. Dla mnie nie nienawiścią się zwycięża, ale miłością. I nie piszę tu o homo, hetero czy innych rzeczach, ale jestem na pewno na NIE jeśli chodzi o jakiekolwiek argumenty typu musimy się nienawidzieć wzajemnie to będziemy silni. Myślisz, że kiedyś się Polską inne mocarstwa podzieliły właśnie dlatego, że byliśmy grzeczni, mili i pełni miłości ? Ja myślę, że wręcz przeciwnie. Tak bardzo władcy żarli się między sobą, że inni weszli i na tym skorzystali. Nigdy nienawiść nie będzie pozytywną siłą napędową. Ale fajnie, że są tu też idealiści tacy jak Robaczek :)

ocenił(a) film na 4
majkalipcowa

czytaj wyżej, nie będę śmiecił i przeklejał

ocenił(a) film na 10
ZSGifMan

Nie rozumiem, bo ja Ciebie nie blokowałam. Ale to nieistotne. Ta dyskusja nie ma sensu.

majkalipcowa

Czyli najwyraźniej musi być jeszcze ktoś kto podziela nasze zdanie ; ) hehe zaczynam wierzyć, że może ten świat nie spadnie tak szybko na psy ;)

Robaczek_12

wrazliwi na co ? .. chyba na lekki deszczyk i dobry dotyk

pavel13

I nie wprowadzaj nienawiści,bo takie utwory i tacy ludzie zniszczą ten kraj,przez nienawiść,wszystkim żyłoby się lepiej gdyby jedni drugich akceptowali i nie wtrącali się kto z kim sypia.
Tobie się nie wtrąca nikt z kim sypiasz,to nie wtrącaj się do innych,więcej rozwagi.
Nienawiścią,agresją nic się nie zdziała...

pavel13

Na pewno nie stanąłbym po twojej stronie i po stronie tobie podobnych.

pavel13

A jednak oceniłeś film na 7,no no:-)Ja pracuje za granicą,a jednak uważam sie za prawdziwą Polkę,kocham mój kraj,a ten w którym mieszkam uważam tylko za miejsce pracy.Strasznie jestes radykalny w sądach.Aż boje się myśleć,w jaki sposób chciałbys homoseksualistów USUNĄĆ (takiego słowa uzyłeś).

ocenił(a) film na 9
pavel13

Chyba nie do końca rozumiesz pojęcie słowa którego używasz. Proszę, jeżeli nie masz nic do powiedzenia - mądrego, to nie pisz. Po prostu. Bo nie wiem w jaki sposób homoseksualiści rujnują społeczeństwo. Poczytaj trochę. Doucz się. Dorośnij. Wtedy pisz na forum, ale nie teraz. Bo pisząc głupoty takie jak powyżej nic nie wnosisz do dyskusji a jedynie poniżasz sam siebie.

ocenił(a) film na 9
pavel13

Ja jestem osobą heteroseksualną i to czy ktoś by mi wmawiał że powinnam związać się z inną kobietą nic by nie dało. Nie wyobrażam sobie tego i jestem pewna że inne osoby heteroseksualne czują podobnie. A homoseksualizm istniał praktycznie od zawsze i tak już zawsze będzie. Oni nie robią nam krzywdy, dajmy im żyć po swojemu. Wiecej kryzwdz robia heteroseksualni mężowie bijący żony lub pedofile, nie uważasz? To ich trzeba tępić. Bo oni robią krzywdę innym, homoseksualiści natomiast nie. Oni tacy się urodzili, nie rozumiesz? Ty też mogłeś taki się urodzić. Kochają tak samo tylko osoby tej samej płci. Skoro ty chcesz tępić ich to niektórzy chcą tępić takich jak ty. Czy siebie też tak surowo oceniasz. Kto nie ma żadnego grzechu niech pierwszy rzuci kamień, możesz rzucić pierwszy?

ocenił(a) film na 9
pavel13

Powiem tak, nie uważam, że homoseksualizm jest czymś normalnym ponieważ normalny jest heteroseksualizm, tak zostaliśmy stworzeni i jeżeli homoseksualizm miałby być czymś normalnym to z takiego związku też musiałaby być możliwość poczęcia nowego życia ale takiej możliwości nie ma. Jest to pewnego rodzaju zboczenie, jednak rożni je od pedofili, zoofili itp to że w związku homoseksualnym nikt nie cierpi i jest to decyzja obu stron, nikt nie jest do niczego zmuszany. Nie jestem także za propagowaniem homoseksualizmu czy próbą odwrócenia go z czegoś nienaturalnego w naturalne. Uważam jedynie, że powinno się dać żyć i być szczęśliwym takim ludziom. A cytat z biblii przytoczyłam tylko dlatego, że z nim się zgadzam, bo każdy powinien najpierw przyjrzeć się krytycznie sobie zanim oceni innych. A co do przyczyny homoseksualizmu to (tutaj posłużę się wypowiedzią levyfromhell'a, którą sprawdziłam) cytuję "Jerome Kagan, psycholog rozwoju człowieka, który zajmował się między innymi zagadnieniem dziedziczności w kontekście tworzenia się osobowości, przedstawia badania w dziedzinie genetyki behawioralnej, które sugerują, że od 25% do 50% różnic w osobowości, między ludźmi jest uwarunkowanych genetycznie. Oznacza to, że w większym lub mniejszym stopniu rodzimy się z pewnym wzorem reakcji, które stanowią podstawę naszego dalszego rozwoju." Jak więc widzisz nie wszystko zależy od środowiska. A znam homoseksualnego chłopaka, który sam długo sprzeciwiał się pociągowi do innych chłopców, miał dziewczynę i próbował z tym walczyć, ale tego nie można nazwać chorobą. Nie da się tego leczyć. A każdy ma takie samo prawo do życia jeżeli nie krzywdzi innych.

ocenił(a) film na 6
rose_fw

jednym slowem niechetnie, ale przyznalas mi racje ;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

Nie do końca, ale w pewnym sensie tak. Otóż nie mam nic do homoseksualistów jednak mam do propagandy, ponieważ o ile same ich związki mi nie przeszkadzają tak parady równości i owszem.

ocenił(a) film na 6
rose_fw

no coz, w pierwszym swoim poscie skierowanym do mnie uwazalas inaczej ;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

mylisz się.