PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197283
7,6 72 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Płakałem

ocenił(a) film na 1

na tym filmie bo jest do bólu prawdziwy.Miłośc homoseksualna jest tak samo wartościowa i prawdziwa jak i heteroseksualna.

Takich filmów uświadamiających ograniczonych heteroseksualistów poqwnno byc więcej...

ocenił(a) film na 6
rose_fw

"Chyba nie do końca rozumiesz pojęcie słowa którego używasz. Proszę, jeżeli nie masz nic do powiedzenia - mądrego, to nie pisz. Po prostu. Bo nie wiem w jaki sposób homoseksualiści rujnują społeczeństwo. Poczytaj trochę. Doucz się. Dorośnij."

ktoś tu chyba probuje sie wyprzec swoich wczesniejszych pogladow ;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

Nie, ktoś tu chyba nie rozumie tego co czyta. A ja nie mam na tyle siły żeby Ci tłumaczyć.

ocenił(a) film na 6
rose_fw

dobra nie upokazaj sie juz, dyskusja zakonczona.

ocenił(a) film na 9
pavel13

Hahahaha. Kto tu się upokaRZa ten się upokarza. Ale to nie ja jestem tą osobą. Wysilę się nawet żebyś nie męczył się do wieczora próbując zrozumieć, otóż od samego początku pisałam, że homoseksualizm mi nie przeszkadza i że nie wiem w jaki sposób według Ciebie rujnuje on społeczeństwo, a propaganda homoseksualizmu to zupełnie inna kwestia. Mam nadzieję, że to Ci trochę rozjaśniło w głowie, bo widzę że nie nadążasz. Cóż, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
rose_fw

no fajnie, ze mi literowke wychwicilas(ale nw co w tym upokarzajacego, ze literke zjadlem), dzieki, moze na tym sie skupisz, zamiast pisac glupoty i zaprzeczac sobie na kazdym kroku.
mialem zakonczyc dyskusje, ale widze, ze nie rozumiesz co to oznacza i odpisujesz, wiec z grzecznosci odpisalem, ale koniec(nie bede odpisywal na kolejne twoje posty), nie musisz sie juz wysilac ;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

Pięknie odwróciłeś kota ogonem, Mistrzostwo. Chyba często źle odczytujesz sens wypowiedzi kogoś na tym portalu i potrafisz już idealnie wybielać swoją osobę. Teraz to ja zakańczam tę bezsensowną dyskusję.

ocenił(a) film na 10
pavel13

pavel, pytasz, kto bedzie bronil tego kraju w razie wojny itp. przede wszystkim powinienes zdac sobie sprawe z tego, ze ludzie tacy jak Ty(no chyba ze przez te 2 mies odkad pisales te posty troche zmądrzales:P) przede wszystkim wywoluja wojny. pzdr.

ocenił(a) film na 6
TakaJedna93

heh, tak?
no to proszę Cię, pomyśl przez chwile, jeżeli tacy ludzie wywołują wojny (a są oni w każdym kraju), to chyba logicznym jest, iż Polska byłaby bezpieczniejsza mając takich ludzi więcej w wypadku najazdu na nas jakiegoś państwa, prawda?
idąc dalej tym tropem to prawdopodobnie to państwo, które ma ich więcej wygra wojnę,
natomiast idąc twoim tokiem myślenia, można zadać sobie pytanie po co jest wojsko?
przecież to wojsko, żołnierze walczą, WYWOŁUJĄ WOJNY, najeżdżają, no po co oni, nie? najlepiej jakby w ogóle nie było wojska, wtedy czułabyś się bezpieczniej?

ocenił(a) film na 4
pavel13

1. WOJNY WYWOŁUJĄ POLITYCY a nie żołnierze!
( ci drudzy są tylko marionetkami, pionkami na szachownicy czy tzw. mięsem armatnim )
2. Im więcej krzykaczy i pieniaczy w społeczeństwie tym, większy burdel i anarchia w państwie - to zachęca do najazdu!
( patrz Polska i jej rozbiory przez życzliwych sąsiadów )
3. Spokój i dobrobyt daje tylko opanowanie, przygotowanie i zimna kalkulacja - ot chociażby Szwajcaria czy Finlandia a trochę dalej niż europejskie podwórko to Australia i rzecz jasna Kanada.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pavel13

Nie jest nienawiść ale życzenie źle komuś innej orientacji,grożenie mu,prześladowanie to jest nienawiść w czystej postaci.
I wstydzę się że jestem polakiem przez takich ludzi jak ty i inni którzy mają źle w głowie i są pełni nienawiści,zero współczucia komukolwiek,zero szacunku dla drugiego człowieka,nieważne jaki jest ale to człowiek i ma prawo do życia,geje ,lesbijki nikogo nie krzywdzą,żyją sobie razem niech sobie żyją,zachowanie twoje jest na poziomie gimnazjum albo poniżej.
Żal mi cię,że jesteś tak zaślepiony nienawiścią...

ocenił(a) film na 6
Damx123

wstydzisz sie, ze jestes Polakiem??
jestes za demoralizacja spoleczenstwa i rujnowaniem kraju,
przez takich jak ty Polska podupada, przez "tolerancyjnych".

pavel13

Wstydzę się takich ludzi jak ty,nie wyobrażam sobie tego jak można życzyć komuś śmierci,zrobić człowiekowi krzywdę tylko dlatego że jest inny,że ma inną orientacje.
Polska podupada przez takich jak ty,rozumiem możesz nie akceptować gejów,lesbijki.
Ale nie masz prawa nawoływać do nienawiści pod kierunkiem ich czy kogokolwiek.
To nie jest polowanie na czarownice,ludzie byli kiedyś prześladowani i jak widać są do dzisiaj.
Dajcie spokój ludziom żyć,tak jak chcą.
Mają do tego prawo.
A wy nie macie żadnego prawa decydować o tym kto ma z kim być,z kim sypiać.
Tobie nikt się do tego nie wtrąca ,nie wtrącaj się i ty.
Geje,lesbijki byli są i będą i nic ani nikt tego nie zmieni,nigdy w życiu.
Najważniejsze żeby się szanować,i sprawić żeby ludzie nie byli uprzedzeni i pełni nienawiści do ludzi których nie znają a oceniają po tym jak żyją,z kim śpią.
Wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy prawo do życia ,czy tobie się to podoba czy nie.
A ludzie którzy prześladują innych,nawołują do nienawiści nie są ludźmi.
Bo zwierzęta mają więcej taktu i współczucia,więcej szacunku i zrozumienia.

ocenił(a) film na 6
Damx123

odpowiem krotko:
Bóg, Honor i Ojczyzna!
tyle w temacie

pavel13

Nie masz honoru,za grosz.
Boga też nie bo nie szanujesz bliźniego swego.
Masz ojczyznę i nienawiść w niej.
Żegnam.

pavel13

Żałosny jesteś ty,życia nie znasz.
Wracaj do gimnazjum dziecko.

ocenił(a) film na 9
Damx123

Wiesz Damx, on chyba właśnie zaczął naukę w gimnazjum wnioskując po nicku. Nie ma sensu denerwować się i produkować, bo niektórzy są zbyt ograniczeni by pojąć niektóre rzeczy. Smutne, lecz prawdziwe. W tej chwili nasuwa mi się na myśl jedynie kawałek Czesława Niemena "Dziwny jest ten świat". Oj tak, jak bardzo dziwny..

rose_fw

Masz racje,już się nie denerwuje i nie wdaje w dyskusje z nimi.
No ta piosenka jest ponadczasowa...
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Damx123

Pozdrawiam również ;)

ocenił(a) film na 6
rose_fw

heh, fajnie, ze wypisujecie o mnie bzdury za moimi plecami, a dmx, z ktorym zakonczylem dyskusje dokladnie 4 dni temu korzysta z okazji, zeby mnie obrazic, ale przy okazji sam sie osmiesza:
"Masz racje,już się nie denerwuje i nie wdaje w dyskusje z nimi."

ocenił(a) film na 6
Kamascreen

no jak widac dla niektorych jest to calkiem normalne,
mowa o tych, ktorzy patriotow nazywaja faszystami, sporo ich tutaj na forum :P

ocenił(a) film na 1
pavel13

taa zwlaszcza ten z 123 w nicku...

ocenił(a) film na 6
Kamascreen

niektorzy nad dobra narodu przedkladaja sobie dobra bandy degeneratow

ocenił(a) film na 1
pavel13

i jeszcze chca dac im prawa do adopcji dzieci,no to juz kuzwa skandal...

ocenił(a) film na 9
pavel13

A w tobie skąd tyle złości? Dziewczyna zostawiła Cię dla przyjaciółki? A co do adopcji to może spytać te dzieci czy wolą być bite przez "normalnego" tatusia i oglądać "normalną" nachlaną w trupa matkę czy może mieszkać z ludźmi innymi ale dobrymi i dbającymi? A złość wyładuj np na siłowni bo to nie jest miejsce na jej wylewanie.

ocenił(a) film na 9
pavel13

Szkoda mi was. A jakoś nie zauważyłam żeby Piróg obnosił się ze swoją orientacją. Obnosi to się Adam Lambert, to na pewno. Ale nikt wam nie karze tv oglądać. Pilota nie macie?

ocenił(a) film na 6
rose_fw

tak, tylko, ze wszystkie stacje sa zydowskie i propagadnowe!
ps. ja tego nie ogladam, w tv ogladam tylko filmy i transmisje sportowe

ocenił(a) film na 9
pavel13

co masz do żydów antysemito? -,-

pavel13

ale po co dyskutujecie z dzieciakiem pavel13 przecież po samej muzyce którą słucha i bajkach które ogląda widać że to jest dzieciak nie rozsądny i nie ma sensu gadać.

pavel13

Co jest śmiesznego w moim nazwisku, takie mam i nic ci do tego. A leśli chodzi o resztę do hahahah hahaha hahah no comment :)

pavel13

Dorośnij chłopcze ile masz lat 8 ?

ocenił(a) film na 6
homej

8 i pół staruszku :)

ocenił(a) film na 8
pavel13

Bób, koper i włoszczyzna.

użytkownik usunięty
Deadler

Mogę się z Tobą założyć, że mnie Ci się nie uda "wgnieść w ziemie".

Spróbuj zbić moją tezę: "homoseksualizm jest naturalną orientacją seksualną".

Proszę bardzo... Chcesz spróbować? Czy stchórzysz?

użytkownik usunięty
Deadler

Nic sensownego nie znalałzem "u góry". Same brednie rodem średniowiecza.

Chcesz argument? Proszę bardzo:
Twoim zdaniem homoseksualizm nie spełnia żadnej "koncepcji norm seksualnych". To jak geniuszu wytłumaczysz, iż wśród 1500 gatunków zwierząt zaobserwowano zachowania homoseksualne? Czy natura również nie spełnia "koncepcji norm seksualnych"?