PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197283
7,6 72 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Płakałem

ocenił(a) film na 1

na tym filmie bo jest do bólu prawdziwy.Miłośc homoseksualna jest tak samo wartościowa i prawdziwa jak i heteroseksualna.

Takich filmów uświadamiających ograniczonych heteroseksualistów poqwnno byc więcej...

ocenił(a) film na 3
Kamascreen

To zdanie jest tak bzdurne, że aż mnie włosy bolą. To uwłacza myślącemu człowiekowi. To jest za głupie nawet na lewaków. Nie warto się do niego odnosić.

PS
Moje dzieci, zrobione naturalną drogą rzecz jasna, będą wyśmiewały i gnębiły adoptowane dzieci pedałów.

użytkownik usunięty
Deadler

"Nie warto" się do tego odnosić? A może raczej nie potraficie się do tego odnieść, bo to was miażdży. Dokładnie wiecie, a raczej czujecie, że mam rację. Każdy z was miał w dzieciństwie swoje małe homoerotyczne fantazje. Tylko, że się tego tak przestraszyliście, że wasze małe żałosne mózgi te fantazje wyparły.

A Ty, Deadler, Jesteś skończonym zerem. Chciałem Ci dac szansę na normalną rozmowę, ale czekałaś aż Ci koledzy pomogą. Cały czas byłeś zalogowany, ale cicho siedziałeś. A potem: Trzech na jednego! Łał! Bohaterzy z was, naprawdę. A ja mimo wszystko kpiłem z was do woli. Nie dość że tchórze to jeszcze słabeusze.

Możecie sobie obgadywać mnie lub innych forumowiczów ile chcecie. Piszcie jak Momopyszczek się "kompromitował" i się "ośmieszał". To tak jakby niewidomy szydził z tego, kto widzi i opisuje kolory. Im częściej mnie będziecie wspomniac tym większą satysfakcje mi dajecie.

Człowieczku nieograniczony w swojej ignorancji, jedyne, co tu napisałeś, to to, że wśród zwierząt występuje homodewiacja. I co? Widzisz tutaj jakąkolwiek zależność przyczynowo-skutkową? Już ci wcześniej wyperswadowano, jak bezpodstawny i idiotyczny jest tok myślenia, powołujący się na zachowania zwierząt. Potem wkleiłeś niczym niepoparte zdania teoriopodobne. To twoja retoryka. Ile masz lat? 12? 13? Im więcej, tym gorzej. Sam się wgniatasz w ziemię, a każdy zdrowo myślący człowiek ma tylko z tego ubaw. Mało tego, jesteś ucieleśnieniem argumentacji nierzeczowej (at consequentiam, hominem, personam, populum), no ale komu ja to mówię...?

użytkownik usunięty
co_na_hemoroidy

Jesteś skończonym pajacem. I wierz mi: każdy rozumny i oświecony czlowiek kto czyta nasze posty wie, że to wy jesteście zacofanym pospólstwem.
I jak na autentycznegp przedstawiciela pospólstwa nic nie zrozumiałeś i próbujesz uciec przed argumentacją:

Twierdziłeś, że homoseksualizm jest nienaturalny. Ja Ci udowodniłem, że jest naturalny. O żadnej dewiacji nie może być tu mowy, bo również napisałem, że wśród niektórych gatunków zwierzat homoseksualne zachowania seksualna stanowią aż 40-90% aktów seksualnych. Jeśli twierdzisz, że 90% osobników jakiegoś gatunku może być zboczona, no cóż... tylko udowadniasz, że jesteś pajacem.

A tak całkiem szczerze: mam w nosie gejów lub inne mniejszości. Mam po prostu dość tego, że żyję w kraju zacofanych osłów, którzy wolą słuchać bredni Koscioła niż poczytać badania naukowe. Nie znosze tego kraju za to, że toleruje takich bigotów jak was. Mam w nosie tolerancję. Pragnę jedynie ośmieszyć ten żałosny ciemnogród.

A to, że ciemnogród nie wie o tym, że został ośmieszony... no cóż. Gdyby to wiedział nie byłby już ciemngordem, chyba jasne.

Powiesz mi wreszcie co na to rośliny? Nie buntują się przeciwko pomijaniu ich w statystykach?

użytkownik usunięty
co_na_hemoroidy

Twoje retoryczne uczepienie się roślin tylko świadczy o Twojej bezradności.

To tak jakby twoje powoływanie się na zwierzęta. Idę spać ze świadomością, że spełniłem dzisiaj dobry uczynek: pozwoliłem lewakowi się autoupokorzyć. Pikantnej nocy.

użytkownik usunięty
co_na_hemoroidy

Ile razy mam Ci powtarzać, że ja Ci tylko udowodniłem, że homoseksualizm jest naturalny. To była REAKCJA na Twoje brednie. Ale Twój mały móżdzek tego nie pojmuje.

Ale masz rację, spełniłeś "dobry uczynek": udowodniasz, że homofob to kryptogej. Poza tym Twoje wpisy dowodzą, że konserwatyzm wynika z prostactwa.

co_na_hemoroidy

owszem widzę,zaspokajanie popędu z osobnikiem tej samej płci wycisz,uspokaja,integruje i ...zapobiega rozmnażaniu się innych niż samiec i samica alfa-to takie proste i logiczne.
natura od tysiecy lat nie popiera bezmyslnego płodzenia jednostek chorych i słabych,rozmnażają się tylko najlepsi. Dlatego od tysięcy lat trwamy (istoty zywe) .
Ludzie poszli mocno do przodu,wymyślili etykę i moralność i....rozmnazaja się bezmyślnie tworzac choroby i utrwalając niekorzystne mutacje.
Zaznaczam,że tez korzystam z tych dobrodziejstw ludzkości,przy czym wiem,że daleko nam do mądrości natury.

Deadler

No chyba,że twoje dzieci same beda homo,co nie jest niemożliwe. Homo maja rodziców,jak mniemam heteroseksualnych......pomyśl o tym.Tak moze sie stać. I co ty wtedy zrobisz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ZSGifMan

Bardzo proszę o usunięcie wpisu.Uzytkownik namawia do bojkotu a to jest dyskryminacja. Dziękuję

ZSGifMan

"Bojkot (ang. boycott) - częściowe lub całkowite zerwanie kontaktów handlowych lub stosunków dyplomatycznych z firmą, organizacją lub państwem. Bojkot stosuje się w celu wyrażenia protestu lub wywarcia presji (wymuszenia ustępstw). Bojkot tzn. lekceważyć kogoś czy coś podważać jego rację lub poglądy.

Nazwa bojkot pochodzi od nazwiska Charlesa Boycotta, zarządcy majątku w hrabstwie Mayo w Irlandii, który w 1880 r. odmówił swoim dzierżawcom zmniejszenia czynszu, co spowodowało, że wszyscy okoliczni mieszkańcy zerwali z nim stosunki zawodowe i towarzyskie, a przedsiębiorcy zaczęli odmawiać mu świadczenia usług i sprzedaży produktów[1][2]."
za Wikipedia

Przeczytaj to uwaznie trzy razy i zwróć uwagę na ---Bojkot stosuje się w celu wyrażenia protestu.....itd.
Twoja tępota poraża.
Użyłem słowa bojkot bo do tego własnie namawiasz innych użytkowników.
Sam nie wiesz co robisz,a to znaczy ,że cos z twoją psychiką nie tak.
Zaczynam się martwic o ciebie. Może wykup wczasy,polecam co.Kerry-ładnie,cicho i spokojnie.Wypoczniesz,odprężysz się i będziesz miał nowy temat-jak było na wczasach.

ZSGifMan

I tu sie zgadzamy,Charles był angielska mendą,najeźdźcą.
poniekąd przyznałeś mi rację,namawiasz do bojkotu.
Proponuje dać przukład innym i nie pisać do mnie więcej jesli faktycznie chcesz bojkotować. A moze jednak nie? :-)

ZSGifMan

Ard na Sidhe,Caragh Lake.
Niejeden wielki ty dochodził do siebie ;-)

ZSGifMan

Uzywam różnych słów,wyrazów i etymologia i etiologia danego słowa nie jest istotna.Wazne jest co słowo znaczy.
Co znaczy bojkot wiem,ty chyba jednak nie.
Cięzko sie rozmawia/pisze z tak nieokrzesanym człowiekiem jak ty.

użytkownik usunięty
pavel13

Nie pojechałem, tylko w przeciwieństwie do Ciebie czytam książki i wiem co piszę.

Jeszcze raz: Człowiek z natury jest bi! Nawet Ty w dzieciństwie marzyłeś o swoich kolegach, tyle ze to wyparłeś ze swojej katolickiej świadomości.

użytkownik usunięty
pavel13

Czyli Biblię? Też Żydzi napisali. Buhahaha!

ocenił(a) film na 6

po pierwsze zacznijmy od tego, ze Biblia potepia zydow,
a po drugie wiesz co to jest syjonizm?

użytkownik usunięty
pavel13

Tak, Tygrysku, jako Żyd bardzo dobrze wiem co to syjonizm.

Biblia nie potępia Żydów jako naród, tylko potępia niewiarę ludu wybranego. A to właśnie Żydzi są wybranym ludem a nie ten Twój śmieszny Kościół, który błędnie przetłumaczył Stary Testament z Hebrajskiego. I nie zmienia to faktu, że Biblia jest napisana przez Żydów dla Żydów.

Nie dość że homofob to jeszcze antysemita z Ciebie. Jesteś antysemitą modlącym się do Boga wymyślonego przez nas... Zydów. Hahahaha!

ocenił(a) film na 3

Jesteś bardziej zmanipulowany i zindoktrynowany niż wszyscy katolicy z tego forum razem wzięci. Ktoś kiedyś ci wmówił, że będziesz nowoczesny, jeśli będziesz jeździł po katolikach i popierał kółka gejowskie. Łyknąłeś wszystko bezkrytycznie jak mały pelikan. A że żadnej w tym logiki, nie widzę innego powodu jak ten, że sam lubisz sobie powsadzać coś, gdzie nie trzeba (penisa w odbyt kolegi mianowicie).

użytkownik usunięty
Deadler

No i kto stawia tezy bez poparcia? Ja jestem zmanipulowany powiadasz? Udowodnij!

Ja raczej widzę, że to wy jesteście bezrefleksyjnym pospólstwem, które ślepo wierzy w słuszność tradycji, przesądów i fałszywej religii. Bredzisz to co Twój ojciec, dziadek, pradziadek itd. Nie masz żadnych argumentów. A kiedy Ci piszę fakty potwierdzone naukowe (1. Popęd seksualny służy przyjemności, prokreacja jest tylko dodatkiem, 2. człowiek z natury jest biseksualny), to nie dociera do do Ciebie.

No i jak nie masz nic do powiedzenia, to wyrażadsz swoje ukryte fantazje i preferencje. Ja jakoś nie pisz nic o penisach, odbytach, odchodach... A Ty? Non stop tutaj udowodniasz, że homofob to kryptogej, który boi sie ujawnić.

Jesteś po prostu prostakiem, i tyle w temacie.

użytkownik usunięty
Deadler

CAŁA PSYCHOLOGIA I SEKSUOLOGIA SĄ PO MOJEJ STRONIE. ALE W CIEMNOGRODZIE POLSKIM NAWET NIE SŁYSZANO O TAKICH DZIEDZINACH NAUKOWYCH.

J.W.

KONIEC DYSKUSJI... OPERACJA "KOMPROMITACJA DEADLERA I JEGO PRZEGIĘTYCH PRZYJACIÓŁ" UKOŃCZONA POMYŚLNIE.

ANOTHER ONE BITES THE DUST... NIE MA MOCNYCH NA MOMOPYSZCZKA!

A TERAZ PODNIECAJCIE SIĘ MOIM PRAWDZIWYM WYGLĄDEM, CIOTKI!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ocenił(a) film na 3

"KONIEC DYSKUSJI... OPERACJA"

Ucieczka jako ostatnia deska ratunku. Dobrze, że jesteście tylko nic niewartą mniejszością, uff.

użytkownik usunięty
Deadler

Mylisz się znowu, skarbie: to tacy ludzie jak Ty są w mniejszości w tym kraju, ludzie o zatwardziałym sercu i pełen nienawiści.

Przeciętny homofob polski nie przypada za gejami, ale by im krzywdy nie zrobił. Podobnie jest z większością antysemitów w Polsce: nie lubią Żydów, bredzą o "spiskach" itd., ale krzywdy drugiemu człowiekowi nie zrobią. Nie pochwalam ich bynajmniej... ale nie są takimi odpadami jak Ty i Twoi przegięci koledzy, którzy (sądząc po tym "co" i "jak" piszecie) najchętniej by fizycznie zmasakrowali jakiegoś geja. Ktoś z was tu już pisał o "gazowaniu" gejów, tylko, że wpis został zablokowany.

Ale w przeciwieństwie do Ciebie nie będę mówił, że jesteś "bezwartościowy". Jeden Bóg tylko wie co w was siedzi. Nie mi to osądzać. Przecież w naturze nawet odpady mają swoją funkcję :)

ocenił(a) film na 3

No ale w jednym muszę ci przyznać rację (choćbym nie wiem, jak nie chciał): ocenianie chrześcijaństwa czy w ogóle religii przez pryzmat jednego wyznania, zwłaszcza tego, które wypacza chrześcijaństwo, jest głupotą, bowiem podciąganie kilku milionów (milardów?) ludzi pod wspólny mianownik nie świadczy o imponujących zasobach intelektualnych.

Szalom.

użytkownik usunięty
Deadler

I co z tego, że wiesz, że katolicyzm równa się głupocie skoro sam powielasz przesądy, które urodziły sie w zboczonych głowach tzw. "duszpasterzy".

ocenił(a) film na 3

Nie ja zacząłem pisać o religii. Nie obchodzi mnie, co mówią duszpasterze. Potrafię sam myśleć, więc zaniechaj.

użytkownik usunięty
Deadler

Katolicyzm wbił się w głowy większość Polaków. Trzeba mieć odpowiedni poziom umysłowy, aby się wyzwolić nie tylko z religii ale także od wszystkich przesądów religijnych. Ty tego poziomu nie masz, konserwo.

Taki prostaczek jak Ty nigdy nie będzie wolny. A wiesz dlaczego? Bo właśnie NIE potrafi myśleć.

Udowodnij, że umiesz myśleć! Zbij moje argumenty. Wykaż sie wiedzą. Żadne linki, czysta argumentacja! Proszę bardzo!

Dla powtórki (będę to powtarzał w nieskończoność, aż mi nie udowodnisz, że się mylę).

1. Seks służy przyjemności i tylko pośrednio prokreacji!
2. Człowiek z natury jest biseksualny.
3. Wszystko co występuję w przyrodzie jest naturalne (choć niekoniecznie dobre dla człowieka... wiem tego nie pojmujesz)
4. Zboczeniem jest czynienie krzydwy drugiej osoby lub co szkodzi organizmowi (np. koprofilia... także przestań jeść odchody)

5. Jesteś kryptogejem oraz koprofilem, co udowadniasz tym, że ciagle piszesz o penisach, odbytach, odchodach itd.

Życzę powodzenia... kryptogejku,

użytkownik usunięty
Deadler

http://www.bilerico.com/images/homophobia-is-gay.jpg

ocenił(a) film na 3

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/8537120.jpg

użytkownik usunięty
Deadler

No dobra tchórzu, miałem nie pisać, ale nie odpuszczasz. Więć trzeba Ci kolejny raz pokazać gdzie jest Twoje miejsce.

Zrozum to wreszcie człowieku: mnie to nie obraża, kiedy nazywasz mnie gejem. Nie jest nim co prawda... ale co z tego. Dla Ciebie mogę nim być :D

Twoje próby "wgniatania kogoś w ziemię" są po prostu żałosne. Jedyne co potrafisz to odbijać piłkę. Ja stwierdzam, że jesteś krytogejem - a Ty na to ze ja jestem gejem. Ja Ci wysyłam obrazek - Ty mi wysyłaś obrazek. Pfffff... żenada. Nie potrafisz się odnieść do argumentów moich bo jesteś zwyczajnym prostakiem. Siedzisz w tych swoich przesądach a wszystkich mądrzejszych wyzywasz (przepraszam, tzn. "wgniatasz w ziemię"... buhahaha!)

Spróbuj zbić moje argumenty albo uznaj moją rację. Tylko w ten sposób masz szansę zachować twarz. No dobra w Twoim przypadku... zachować gębe :D

ocenił(a) film na 3

Ej, ja tu próbuję nadążać za twoją gimnazjalną retoryką. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to jestem zmuszony komunikować się za pomocą filmów, potem wklejasz obrazki, co tylko jest potwierdzeniem powyższego. Wiesz, odniósłbym się do czegoś, ale nie ma do czego. Wszystkie twoje pseudoargumenty zostały obalone w zarodku, a jedyną rzeczą, którą udowadniasz z każdą swoją wypowiedzią, to to, że jesteś tępy jak reszta lewaków (a nawet bardziej).
Cały czas gadasz coś tylko o zwierzętach, nie dają ci one spokoju. Potem jeszcze wysłałeś mi jakieś filmy o kopulacji wśród zwierząt. To była już przesada.

użytkownik usunięty
Deadler

Jakie pseudoargumenty? Człowieku, nie ośmieszaj się bardziej niż musisz.

Skoro mi nie wierzyesz to może tym ludziom:

Bruce Bagemihl: "Biological Exuber-ance, Animal Homosexuality and Natural Diversity"

Robert Alan Brookey: "Reinventing the Male Homosexual. The Rhetoric and Power of the Gay Gene"

No i jak tu nie wspomnieć o mistrzu w niszczeniu konserwatywnych przesądów:

Sigmund Freud: "Trzy rozprawy z teorii seksualnej"

Jak przeczytasz, będziemy mieli o czym podyskutować. Póki tego nie zrobisz, rób z siebie dalej głupca. Ja się świetnie bawię czytając Twoje żałosne próbe "wgniatania mnie w ziemie" :D

Buahahhaha, znalazłeś tytuły jakichś rozprawek w internecie i myślisz, że zabłyszczysz. To już retoryka dotycząca zwierząt była lepsza - bardziej pasowała do twojego typu kryptozoofila, bo z psychologią i psychiatrią masz tyle wspólnego, co z jakąkolwiek sprawnością intelektualną - nic. Psychiatrę to ty co najwyżej widziałeś podczas ostatniego obchodu oddziału, na którym się znajdujesz.

użytkownik usunięty
co_na_hemoroidy

Jak przeczytasz to zobaczysz jak bardzo się w naszej "rozmowie" ośmieszyłeś. Gwarantuję Ci to, słońce:)

Mam się przejmować teoriami faceta, który mi próbuje wmówić, że jako młode dziecko chciałem uprawiać seks ze swoją mamą? Może ty w to uwierzysz.

użytkownik usunięty
co_na_hemoroidy

Ach... jak się popisałeś wiedzą podstawówki. Sexy jak się wciąż pogrążasz:)

W teorie naukowe się nie wierzy, skarbie. To nie religia. Albo się je przyjmuje albo obala.

Proszę bardzo... spróbuj obalić. Spróbuj "wgnieść" Freuda;)

użytkownik usunięty
Deadler

Hahahaha... i znów homoerotyczne fantazje w Twoim wydaniu!

Oral z ojcem? Seks z księdzem? Nie wiem... powoli zaczyna mi być Ciebie szkoda, kochanie Ty moje.

pavel13

owszem,można
tak naprawdę to wciąż nie wiemy jak i kiedy tworzy się seksualność człowieka (chodzi mi o mózg ludzki) wciąż trwają badania
ale preferencje homoseksualne mozna zauwazyc już u kilkuletnich dzieci

użytkownik usunięty
Deadler

... Co jest? Nie chcesz mnie "wgnieść w ziemie", konserwo? No cóż. Podejrzewałem, że jesteś cykorem :D

ocenił(a) film na 3

Siła argumentów zbyt przytłaczająca? No tak, porwałem się z motyką na słońce, sądząc, że odpowiesz mi coś sensownego.