PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668214}

Tajemnica Filomeny

Philomena
2013
7,4 49 tys. ocen
7,4 10 1 49141
6,9 37 krytyków
Tajemnica Filomeny
powrót do forum filmu Tajemnica Filomeny

Plakat/Oscary

ocenił(a) film na 7

Jakim cudem ktoś już wstawił plakat na którym umieszczono "Judi Dench. Laureatka Oscara" skoro
ogłoszono to 20 minut temu?

ocenił(a) film na 6
filo2010

Takim cudem, że pani Dench dostała Oskara za role w filmie Zakochany Szekspir. Poza tym 20 minut temu nie ogłoszono laureatów Oskarów tylko nominacje. Laureatów poznamy w marcu.

ocenił(a) film na 7
siedem

Wiem, wiem, staram się usunąć ten temat.

ocenił(a) film na 7
filo2010

hihi, spokojnie, każdy może coś przeoczyć :D

ocenił(a) film na 4
filo2010

Nie no, zawsze możesz powiedzieć, że był to trolling z Twojej strony. :D

filo2010

Z tym podpisem "laureatka Oscara" jest tak jak napisał siedem, ale np. na ulotkach reklamujących, które w kinie znalazłem 9 stycznia "Tajemnica Filomeny" była już opisywana jako "Nominowany do Oscarów i Złotych Globów film..." ;)

ocenił(a) film na 6
globus

No jest to niestety bardzo często stosowany chwyt i przypuszczam, że trochę ludzi się na niego nabiera skoro dystrybutorzy ciągle się nim posługują.

ocenił(a) film na 7
siedem

najlepszym chwytem jest pisanie na ulotkach "7 OSCARÓW" a gdzieś z boku drobnym druczkiem napisane "nominacji" :)

użytkownik usunięty
filo2010

Poczekaj z tym usuwaniem... Jeżeli cały film jest tak dobry jak wynika to z tych paru dialogów w trailerze to... słowo stanie się wkrótce ciałem :-)

ocenił(a) film na 8

kurcze, judi jest cudowną aktorką, ale jeśli już ktokolwiek miałby zwinąć Blanchett Oscara sprzed nosa, to jedynie Meryl Streep (Sierpień jest fenomenalny)