PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668214}

Tajemnica Filomeny

Philomena
2013
7,4 49 tys. ocen
7,4 10 1 49141
6,9 37 krytyków
Tajemnica Filomeny
powrót do forum filmu Tajemnica Filomeny

W moim kinie nie grają tego filmu niestety i zastanawiam się czy zrozumiem wersję angielską? Czy jest jakieś specyficzne słownictwo, czy gadają szybko, jakoś niezrozumiale? Zależy mi żeby go zobaczyć ale nie wiem czy wystarczajaco znam język

ocenił(a) film na 6
Cartner

Język angielski nie jest trudny. W tym filmie nie było słów, które są jakoś trudno przetłumaczalne na polski:)

ocenił(a) film na 7
Cartner

Ja na początku miałem problemy ze zrozumieniem, głównie z powodu słabej jakości dźwięku, ale generalnie nie musisz wszystkiego rozumieć, by zrozumieć sens filmu. Obejrzyj, nie ma co czekać, bo film super ;)

Cartner

problem może przysporzyć akcent irlandzki, w zasadzie ten angielski tez nie jest "oxfordzki"..... ale probuj

gwenell

Oglądnęłam i muszę stwierdzić, że w ogóle nie wyczułam akcentu irlandzkiego! Zazwyczaj jak słucham nagrań z Irlandczykami w rolach głównych to rozumiem połowę jak nie mniej, a tu, no cóż. Judi Dench i Steve Coogan są jednak Anglikami :)

Cartner

Dzien do oscarów i nadal nie ma polskich napisow.... A pozostale nominowane filmy obejrzalem juz kilka tygodni temu

bibunio89

No właśnie... :c Dlatego zdecydowałam sie oglądać po angielsku, chciałam oglądnąć chociaż wszystkie filmy z głównych kategorii :)

ocenił(a) film na 10
Cartner

Ten film jest w sieci już?

chatiflatt

Film mam juz od 3 tygodni a napisów brak...

ocenił(a) film na 8
lerman89

Pewnie znowu zablokują mój post, ale napiszę tylko tyle że już są :)