Tajemnica anioła

Angel of Mine
2019
6,3 8,4 tys. ocen
6,3 10 1 8403
6,0 2 krytyków
Tajemnica anioła
powrót do forum filmu Tajemnica anioła

tajemnica. Od początku widz przyjmuje, że wiadomo o co dokładnie chodzi. Psycholka nachodzi normalną rodzinę. Przychodzi ostatnie 10 minut filmu i jest mega zonk. Cała pewność widza leży w gruzach, a intuicja matki przezwycięży wszystko. Świetne główne bohaterki Rapace i Strahovski. Ogląda się świetnie, warto!

dzyniu88

Popraw swoją ocenę w takim razie

ocenił(a) film na 6
karol_kaszak

Ten pajac, bo tak go należy nazwać, stosuje własną skalę ocen, tym samym wprowadzając w błąd pozostałych użytkowników. Trwa to od dłuższego czasu, a administracja nie reaguje. Proponuję zgłaszać.

dzyniu88

Dzyniu wydaje mi sie ze wartosciujesz filmy przyjmujac bledna skale od 1do 5,a na filmwebie stosujemy rozpietosc ocen od 1do 10,stad nieporozumienie .

Markonty

dzyniu doskonale o tym wie i ma to gdzies, to jego szkolna skala i reszcie filmwebowiczow wara od niej ;)

miko1980

Dzyn,dzyn,,dzyn ....Odbior... Dzyniu wnies poprawki ,bo swoimi ocenami umniejszasz faktyczny poziom artystyczny produkcji,a oceniles mnostwo filmow i wszystkie zawieraja zanizone oceny.Jesli chcesz abyTwoja osoba i Twoje recenzje byly traktowane powaznie z atencja to zacznij szanowac nas,forumowiczow i skoryguj blednie wystawione noty.

dzyniu88

Niestety, łatwo było się domyślić zakończenia. Inaczej te dłużące się półtorej godziny nie miałoby sensu.

użytkownik usunięty
eltoro10000

Nie miałoby sensu gdyby zakończenie było takie oczywiste, a nie było … Mnie zaskoczyło

Może za mało filmów widziałaś. Mnie by zaskoczyło, gdyby się okazało, że to były jedynie wymysły zranionej matki, która oszalała z rozpaczy. Wtedy ten film byłby właściwie o niczym, zwłaszcza, że figuruje jako thriller. Jakiż miałby to być thriller bez choćby jednego niespodziewanego zwrotu akcji (tzw. plot twist)?

użytkownik usunięty
eltoro10000

A mnie wręcz przeciwnie. To, co Ciebie by zaskoczyło, mnie by się wydało dość oczywiste, czyli niezaskakujące, a wręcz w tego typu filmach schematyczne. Ale i w takim przypadku ( czytaj, zakończeniu) film nie byłby o niczym. Byłby o kobiecie chorej psychicznie, co sugerowało ¾ akcji filmowej. Aż tu mamy twist, i okazuje się, że jest to film o 6 zmyśle, o intuicji, a intuicji się nie lekceważy ;) I zamiast wariatki mamy matkę, której matczyne serce ….
Thriller, czyli dreszczowiec, jak wskazuje nazwa ma wzbudzić dreszcz emocji i niepewności. I u mnie wzbudził, czyli gat. ok. :)
Dużo, mało - to pojęcia relatywne

Jak to mówią: jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu buty śmierdzą...

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

W filmie mamy błędnie zdiagnozowaną kobietę ale u Ciebie diagnoza z tego co widać po opisie i ocenie może być raczej pewna czyli delikatnie mówiąc kuku na muniu.

ocenił(a) film na 6
dzyniu88

Spojler powinien być oznaczony.