PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875819}
6,9 92 tys. ocen
6,9 10 1 91635
6,6 51 krytyków
Teściowie
powrót do forum filmu Teściowie

Wielokrotnie ogrywane już stereotypy oparte na prostym podziale klasowym i ekonomicznym. Przydałoby się trochę subtelności, finezyjności a nie cięcia od siekiery. Ale aktorzy zagrali doskonale. Po wczorajszym seansie Filmu balkonowego Pawła Łozińskiego ta prostackość jest jeszcze bardziej widoczna. 

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Zgodziłabym się gdybym nie znała takich ludzi. Tadzik to wykapany mój wujek Staszek, a matka Gosi to jak moja matka.

ocenił(a) film na 5
O_la_la_la

Faktycznie, nie znam takich ludzi:))

ocenił(a) film na 9
O_la_la_la

Laska, która mówi do męża, gdy ten chwyta kieliszki szampana: "dla mnie dwa", to ja ;)

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Twórcom chyba się wydaje, że jak coś jest pesymistyczne to nie może być sztampowe. Dlatego produkują pesymistyczne komedie oparte na stereotypach jedna za drugą. Już straciłem rachubę ile już filmów tego typu widziałem.

ocenił(a) film na 5
Kwarc

Tym bardziej zaskakują mnie te zachwyty nad filmem. Chyba że faktycznie, tak jak napisała O_la_la_la odnajdują w tych postaciach osoby ze swojego otoczenia.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Coś w tym może być. Ludzie zwykli lubić historie ze swojego otoczenia. Stąd popularność takich seriali jak "Przyjaciele" czy "rodzinka.pl", które obiektywnie śmieszne nie są, ale można się z nimi utożsamiać ;)