PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19458
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

To by był pewnie fajny, a w dzisiejszych czasach to zrobią na pewno wielką tandetę. Marne kostiumy, śmieszna gra aktorska, zero fabuły.

szczepan256

Poczekamy, zobaczymy. Teraz to tylko możemy oceniać sam zwiastun.

gela753

racja 10 lat temu było by na pewno wpożo ale teraz jeśli jest dobry reżyser i by się postarał to morze będzie super olckul z tego filma

szczepan256

szczepan, masz AMEN ode mnie :).

ocenił(a) film na 7
Sined

Ja również się zgadzam z autorem.. spodziewam się, że będzie to tylko kolorowa papka.. z drugiej strony długość filmu - 92 minuty?! Co reżyser zdąży pokazać w tak krótkim czasie przy ponad 30 postaciach istotnych dla fabuły?? Jako wielki fan gry wybiore się do kina, ale oczekiwań nie mam zbyt wygórowanych..

ocenił(a) film na 7
scalibur_greg

ee tam w mortal kombat też wszyscy byli dla każdego naijstotniejsi, a reżyser wybrał odpowiednio postacie pierwo i drugo-planowe, a także epizdoczyne i sklicił przyjemną fabułę.

Problemem jest reżyser, który zrobił no kupy jak Anakondy: Polowanie na Krwawą Orchideę i inne i w sumie tylko stary wybraniec śmierci z Seagalem daje rade, bo jest i krwawy, mroczny itd.

Redgard

Widziałem zwiastun i myśle , a nawet jestem pewien że Tekken bez Paul to jak bruce lee bez nóg.

roman245

No właśnie widziałeś zwiastun i już wiesz jakich postaci tam nie będzie? Każdy ma jakąś ulubioną postać, nie sposób dogodzić wszystkim.

ocenił(a) film na 7
Shay

bo mnie się podobał Gon:D I go nie ma. Skandal, zróbmy protest haha, że nie ma mokujina!!! SKANDALLLLL, gdzie jest plansza na antarktydzie z pingwinami!!!!

użytkownik usunięty
Redgard

No zgadzam się z tobą :D Nie zdziwię się jak za chwile jakiś kretyn wyskoczy z tekstem gdzie jest Alex i Roger :D... pominięto poboczne postacie i już wiedzą że film do dupy jak jeszcze nie miał premiery :D buahahahahah normalnie ŻAL mi takich ludzi... nie wiem gdzie się tacy rodzą :D

użytkownik usunięty

Wszyscy płaczą że nie ma "tego" i "tamtego"... to niech sobie odpowiedzą na bardzo proste pytanie... Co by ten "wielki" Paul mógł istotnego wnieść do fabuły, skoro nie miał w grze nigdy styczności z żadnym z członków klanu Mishima??? Co, męczyłby się żeby wygrać z Kumą a i tak by przegrał :D tak jak robi to przez wszystkie części Tekkena? Litości :D takie proste pytanie a nikt nie byłby w stanie na nie odpowiedzieć... ON W TYM FILMIE NIE JEST ISTOTNY!!!! WBIJCIE TO SOBIE WRESZCIE... BĘDZIE TO BĘDZIE, NIE BĘDZIE TO NIE... PROSTE :D POZDRO!!!

ocenił(a) film na 4

Właśnie że przydałby się, bo wnosił sporo humoru do rozgrywki gdyż inteligencją on nie grzeszy. Albo satyryczne sytuacje z Lawem, po prostu reżyser nie potrafi tego wykożystac a szkoda.

Boże. Skąd tacy idioci bo chyba to nie twoi synowie Ojcze?
Jaki znowu wielki Paul. Po prostu efekt koncowy lepiej by się prezentował gdyby Feniks wystąpił. I o kant dupy możesz sobie te pieprzenie ze nie jest istotny potłuc. Czyste paplanie jak ateista w konfesjonale. Odpalam Tekken 1, 2, 3, Tag, 4, 5, 6 i kogo za kazdym razem widze? Myslisz ze jakis kaleka Raven mi w pamieci zostaje, albo Ganryu? Paul to pierwsze co mi przychodzi na mysl. King również. Nie rozumiem kogo chcesz nawrócić, bo fani Tekkena, jak i krytycy z miejsca zaczną od wymieniania elementarnych postaci które chociaz przez chwile powinny sie pojawic a nie wyciagac gówniane postaci którzy na siłe są wplątani bo np. sprzątali w domu Heihachiego, lub kupy po Kumie na jakimś polu gdzie trenowal z Heihachim. Robienie Światu wg Mishima... aj szkoda gadac.

użytkownik usunięty
Sined

Skończ człowieku ten bełkot bo Tekken coraz lepiej się zapowiada z reszta nie chce mi się z tobą kłócić sam zobacz http://www.youtube.com/watch?v=UoDeUiMRRFc&featu%20re=video_response

użytkownik usunięty

A z reszta są popularniejsze postacie od Paula np Eddy, Hwoarang... dużo by wymieniać... A do filmu wybrali najlepsze postacie z najlepszymi sztukami walki... a że Paul to domieszka Judo i walk ulicznych to go nie wzięli ponieważ walki mają być widowiskowe

Eddy, Hwoarang popularniejsze? Człowieku. Ja nie mam więcej pytań. Odpal sobie np. Tekkena 2 i pograj którąś z tych postaci.

sam skończ. co mi ten smieszny teaser daje? lepszy montaż gównianych ujęć z budującą emocje muzyką. Nie widze roznicy miedzy tamtym gównianym zwiastunem jeżeli chodzi o warstwe wizualną.

użytkownik usunięty
Sined

To jeśli niby Paul jest taki najpopularniejszy i najważniejszy to może my wyjaśnisz czemu go nie ma w żadnej części na żadnej okładce? Możesz mi to wyjaśnić... bo z tego co piszesz to według ciebie Tekken to tylko Paul. To czemu go nie ma nigdzie co?

ocenił(a) film na 3

byl na okladce jednyki ;D jak czytam to co piszesz to dochodze do wniosku ze tekkena widziales u kumpla i popykales ze 2 razy jak dal pograc

szczepan256

Wyjdzie film to sie zobaczy ;d. Oby nie wyszlo cos w stylu Dragonballa ;](mam na mysli Filmowy odpowiednik) ;]

użytkownik usunięty
PijanyPowietrzem

No na okładce jedynki to byli wszyscy... to były początki ale i tak zawsze Heichachi był na pierwszym planie a Paula nigdy nie było :D... W przypadku trójki, czwórki, piątki i szóstki był zazwyczaj Jin... Nawet w trailerach pokazują zazwyczaj głównie ród Mishima a nie jakieś poboczne mało znaczące postacie i przestań mi tu bredzić ze mało wiem bo mógłbym cie zagadać na temat Tekkena tak że nie wiedziałbyś o czym mowie... I JESZCZE RAZ TRZEBA POWTÓRZYĆ BO NIE DOCIERA!!!!!!!! NIE MA PAULA I INNYCH MAŁO WAŻNYCH POSTACI BO SA ONE NIE POTRZEBNE... NIC NIE WNIOSŁY BY DO FABUŁY, SAMA GRA POSIADA GŁÓWNĄ FABUŁĘ O RODZINIE MISHIMA I FILM TAK SAMO, PAKOWANIE TYCH POSTACI TO TYLKO NIEPOTRZEBNY DODATKOWY KOSZT A JAK SIĘ NIE PODOBA TO NAPISAĆ DO WARNERA A NIE TU SIĘ ŻALIĆ!!!!!!! PO CO KOMU PAUL JAK MAMY LEPSZE POSTACIE TAKIE JAK EDDY, BRYAN, CZY YOSHIMITSU

użytkownik usunięty

A w grze można zobaczyć kto jest na pierwszym planie oglądając intro:
-włączam Tekken 1 kogo widzę jako 1 - Heichachi
-włączam Tekken 2 kogo widzę jako 1 - Heichachi wspinający się z przepaści
-włączam Tekken 3 kogo widzę jako 1 - Heichachi wysiadający z helikoptera
-włączam Tekken 4 kogo widzę jako 1 - Heichachi wrzucajacy Kazuye do wulkanu
-włączam Tekken 5 kogo widzę jako 1 - Heichachi i Kazuya walczący z armią Jacków
-włączam Tekken 6 kogo widzę jako 1 - Jin'a i jego armię

No i jaki z tego wniosek? Kto ważniejszy Paul czy ród Mishima? Tekken to głównie ród Mishima i nie mówcie że brak Paula czy kogoś innego spowoduje klapę... bo brak z tych 3 osób które wymieniłem wyżej spowodowałby niewypał filmu

ocenił(a) film na 3

nie chodzi o to ze brak Paula spowoduje klape, tylko ze jest to postac dosc charakterystyczna dla serii i w przeciwienstwie do takiego ravena, dragunova czy eddiego ma jaja. Wolalbym go zobaczyc niz ta cala trojke, zreszta jak widze Jina trzaskajacego salta i piruety, lawa walczacego jak zawodnik z UFC to mi sie niedobrze robi, calosc miazdzy Kazuya z toporami :]

kfwave

Nie no tak się tych toporków czepiliście. A co na przykład Kazuya ma walczyć bez broni z takim np Yoshim? Takie coś to tylko w mandze.

ocenił(a) film na 3
Shay

pradem z elektryka ;D ale jakos mnie nie przekonuja te harce w stylu parkour'a czy jak to sie tam pisze

kfwave

Paul powinien być w tekkenie ,to jest jednak czołowa postać w grze ,bo jaki sens jest w tym,że do filmu wprowadzono Law'a (najlepszego kumpla Paul'a),przecież Law nie należy do rodu Mishima ,a jedyne z kim ma na pieńku to Baek.
musial3211 , tak bardzo naciskasz ,że ten film(ogólnie) jest o rodzie Mishima,to dlczego nie ma w nim Lee(wiem ,nie ma na nazwsiko Mishima) ,który chce się zemścić na Kazuy'i i Heihachim.W T6 pojawiła sie postać "Miguel" - co on wnosi do filmu ? przecież to mało popularna postać ... znów wraca wątek Mishimów,czyli brakuje Larsa ... syna Heihachi'ego.

http://psxacademy.blogspot.com/ - sonda na najbardziej lubiane(używane) postacie z gry ....

użytkownik usunięty
Wapierz

Tak w tym filmie kręci się wokół Mishima ale poruszono tu nie wątek Lee ani Lars'a tylko Jin'a. Lars i Lee to odrębna historia w tej rodzinie, a Jin wprowadza akurat główny watek do fabuły... A sytuacja z Law'em jest prosta, gdyż postacie do filmu wybierano i w miejsce Law'a mógłby być obojętnie czy Baek czy Wang czy Feng... proste wypadło na wybór Law'a i jego akurat zobaczymy przez kilka minut filmu jako pierwszego przeciwnika Jin'a...

użytkownik usunięty

A tak w ogóle to czytałem na francuskim forum o Tekkenie że Tekken dostał ogólną ocenę 4.6/5 czyli nie może być źle skoro dostał 92%

na imdb ,też ma dosyć wysoką średnią ... zobaczymy ,chociaż ja jestem pesymistycznie nastawiony do tej adaptacji.Po scenariuszu,fabule sądze ,że jest nieco naciągany m.in Romans Cristie z Jin'em.W zwiastunie było pokazane sporo szczegółów,które mogą nie spodobać sie fanom serii ,czyli bródka Kazui,wspomniane toporki,łysy Steve, to na pewno będą minusy.Aktorzy również nie są jakoś specjalnie dobrze dobrani oraz zcharkteryzowani,ale pożyjemy zobaczymy...

Nie ocenia się książki po okładce ,dlatego dalej nie oceniam mimo,iż nie oczekuje wiele ,mam nadzieje na niespodzianke... ;)

użytkownik usunięty
Wapierz

Jeśli chodzi o tą Cristie to wiele osób po obejrzeniu zwiastuna myśli że to z nią Jin się całuje i dlatego sądzą że między nimi coś będzie... a na zwiastunie to jin się całuje z Karą czyli jego dziewczyną :) moim zdaniem relacja z Cristie to będzie coś na pograniczu nowo poznanej koleżanki/przyjaciółki a w trailerze tak pokazano żeby nas zmylić... tak ja sądzę... A druga sprawa bródki i łysego Steve... bródkę dali dlatego że w Tekkenie 5 można było Kazuyi dokupić i dodać taką bródkę, a że aktorowi nie pasowało zgolenie jej to zostawili tak jak jest... taka sama sytuacja jest ze Stevem... bardziej mnie martwi to że prawdopodobnie on nie będzie walczył... A te toporki dodali po to żeby te walki nie były wszystkie podobne i monotonne to dlatego dodali te toporki żeby urozmaicić troszkę walkę... ale znając życie to toporki będą na chwilkę a później będzie już na pięści... z Yoshim tak będzie... kto oglądał kulisy ten wie że walka z Yoshim to część walki z bronią i część na pięści

Co do tego Jin'a myślałem ,że zejdzie się z Xiaoyu ;) ,ale autorzy brną w jakąś Kare albo Christie.Nie pamiętam jak się nazywa aktor ,który gra Kazuy'e ale dla uatrakcyjnienia i autentyczności filmu mógł zgolić bródkę (np.Ewa Błaszczyk dla "Mistyfikacji" ogoliła głowe),tak to wygląda jak "pół dupy zza krzaka".Jeśli sytuacja ze Stevem jest taka jak mówisz,czyli ,że nie bedzie walczył ... to znów wychodzi głupota producentów na zatrudnienie i na zapisanie roli tej postaci.Toporki jest coś w stylu Item move ... może ;) ale widok tych toprków będzie mnie bolał.

Musial a jaką postacią pykasz w T6 (tak na marginesie) ;p

użytkownik usunięty
Wapierz

Szybciej by było jak bym napisał którą nie gram :D
A gram: Jin, Kazuya, Heichachi, Hwoarang, Baek, Eddy, Cristie, Paul, Law, Feng, Armor King, Bryan, Jack-6, Bruce, Devil Jin, Bob, Zafina, Lee, Yoshi, Steve... Ale najczęściej gram Jin, Kazuya, Hwoarang, Bryan, Eddy/Cristie i Feng... Oczywiście wszystkimi których wymieniłem umiem 3/4 ciosów ale tą 6 którą wymieniłem później to umiem prawie wszystko

użytkownik usunięty

No a co do filmu to ja myślę że będzie dobrze... kto wie może jak wypali to zobaczymy drugą część... wtedy dojdą nowe postacie

wątpie dotąd ,żadna bijatyka po za MK nie doczekała sie sequelu ... Z Tekkenem bedzie podobnie (pewnie)...zwiastun ogólnie jest źle odbierany ,również przeze mnie ...

Dla mnie Roger rulez !!! ;p

ocenił(a) film na 3
Wapierz

Moim zdaniem po fabule nie ma się co spodziewać fajerwerków bo przecież historia samej gry do ambitnych nigdy nie należała, bardziej liczyłem na wierne odwzorowanie postaci i ich stylów walki, a po trailerze Law bardziej mi przypomina Paula zarówno pod kątem zachowania jak i stylu walki, a Mishimy ?? Mam nadzieje ze walki w filmie będą miały chociaż połowę tego powera co np. walka Kaza i Heńka z Jackami.

kfwave

Fabuła w Tekkenie jest dobra,tylko trzeba wziąć na celownik konkretną serię.W filmie bedziemy mieć misz-masz,czyli postacie ze wszystkich serii,co jest totalną głupotą.Ja osobiście skupiłbym się na jednej serii,a konkretniej na "3" ,bo była najbardziej popularna.Co do postaci to faktycznie osoby które się wcielają w te rolę nie zbyt pasują,twarzowo jak i (niektóre) sztuką walki jaką prezentują, wspomniany Law to np. w filmie zwykły zawodnik MMA.Co do samych walk słyszałem ,że tym zajął się jeden z lepszych choreografów na świecie ,ale co z tego ,że walki bedą stać na wysokim poziomie,skoro (pewnie ?) reżyser to spieprzy.Dużo będzie zależało też od operatora.

P.S a propo postaci mogli dać sławniejsze nazwiska,albo lepiej poszukać "młokosów" ...

ocenił(a) film na 3
Wapierz

No ale nie oszukujmy się że kilkumetrowy ogr z rogami w roli boga walki wyglądałby co najmniej śmiesznie ;D za choreografie odpowiadają kolesie z "13 dzielnicy" czy jakoś tak, mi się na tym trailerze np strasznie nie podoba to jak walczy Jin, ja rozumiem ze teraz jest moda na kopniaki z pół obrotu po 3 saltach ale takim stylem to niech sobie walczy Raven albo Ling ewentualnie Lee ale Jin?

kfwave

Po obejrzeniu zwiastuna i innych sklejek promujących film ... momenty z walki wyglądają źle (nie wiem jak będzie w całym obrazie"mam nadzieje ,że całoksztat wyjdzie lepiej") wszystkie kopnięcia wyglądają tak samo,po za capoeirą ;D wróce znów do "toporków Kaza" on tymi toporkami walczy z Jin'em co jest chore.A co do Ogre to tego Zielonego pokonał nie chciany tu na forum Paul ;) ,więc z trójki,może by i coś wyszło ;)

użytkownik usunięty
Wapierz

W Tekkenie to Ogra nie pokonał Paul tylko Jin akurat... bo mścił się za to że ten zabił jego rodziców a ściślej to matkę bo o ojcu to mu Heichachi wkręcił że Ogr go zabił... I to Heichachi specjalnie napuścił na Ogra Jin'a bo sam by nie dał rady Bogowi Walki... i wtedy po pokonaniu Ogra Heniek strzelił mu w łeb Jin'owi i myślał że go zabił i zbierze po nim laury, a tu nagle uratował go Devil Gene...

użytkownik usunięty

A co do aktorów to nie ma lepszych bo to niskobudżetowa produkcja jest... także to tłumaczy dlaczego nie ma chcianego Jackie Chan'a... nie ma go ponieważ nie mieli kasy żeby go opłacić

użytkownik usunięty

Ale jedno co jest pocieszające to fakt że nie jest to jakaś bajka o bijatykach dla dzieci... tutaj to film dla dorosłych... lejąca się krew rany po walkach... np zdjęcie Bryana z pociętym brzuchem http://i63.servimg.com/u/f63/14/23/25/54/20276_26.jpg a te bronie podczas walki to będzie coś w rodzaju item move z Tekkena 6 bo Dragunov podczas wali z Bryanem będzie używał przez chwilę włóczni którą go zrani... ale te dodatki to będą podczas walki tylko na krótki moment

Akurat Paul zabił Ogre'a ... a Jin zabił True Ogre i to jest ta różnica.Jak nie mieli kasy by opłacić Jackie'go ,to mogli poszukać sponsorów i na zbierać trochę więcej ,żeby z tego filmu wyszło coś lepszego (oczywiście znani aktorzy itd.),ja nie używam item move w tekkenie,moim zdaniem zaśmiecili tą serię właśnie przez ten dodatek,bo na turniejach nie można uploadować konsoli ,właśnie przez item move ...
Trochę pokręcony będzie ten film ,bo nie za bardzo bedzie wiadomo o co chodzi ... ale zobaczymy ;D

użytkownik usunięty
Wapierz

Na jak nie będzie wiadomo... od dawna wszyscy wiedzą że fabuła będzie o tym ze Jin pojedzie na turniej po to żeby się mścić na zabójcy jego Matki... później się dowie że to Kazuya i będzie go ścigał a znając życie to Heniek wyda Kazuye mówiąc wszystko Jin'owi :D

Czyli nie dokońca na podstawie gry bo Mishimowe nawzajem się nienawidzą(po za 2 min w intro T5;d) ... nie powinni tego nazywać Tekkenem - to jest odwieczna walka między "Ojcem i Synem".Już bym wolał ,przełożenie "Tekken:The motion picture" na obraz z prawdziwymi ludźmi.Nie wiem jak to dokońca bedzie z Miguelem,ale on wchodzi do turnieju by zemścić się na Jinie,który zabił mu siostre... POKRĘCONE TO BĘDZIE ! ;)

użytkownik usunięty
Wapierz

Pewnie i będzie pokręcone z fabułą troszeczkę, ale to nie znaczy że film nie będzie dobry. Dobre jest to że reżyser chciał zrobić bardzo mroczny film od 18 lat, tylko przycisnęli go i musiał zrobić od lat 15, ale mimo tego zapowiada że film będzie mroczny z dobrymi walkami, przecież walki w tekkenie są najważniejsze. Za tydzień prawdopodobnie dowiemy się czy ten film jest godny tytułu "Tekken", czy może spieprzyli po całości.

a co bedzie za tydzień ???????????????????????????????????????

użytkownik usunięty
Wapierz

Europejska premiera filmu "Tekken" na DVD

Dobrze by było gdyby film ukazał się na DVD również w Polsce. Wtedy bym go wypozyczyła i oceniła :) Wie ktoś czy na 100% się u nas pojawi???

użytkownik usunięty
Shana100

Jeżeli będzie w UK to u nas napewno też się pojawi, pytanie tylko kiedy.

użytkownik usunięty

Miguel będzie dodatkowym fighterem tylko... on się mści na Jin'ie dopiero po tym jak Jin obejmuje kontrole nad Mishima Zaibatsu czyli w cz. 6 a ty chronologicznie zakładano na cz 3/4 ale z realizmem a nie z ogrami i reszta tych postaci rodem z komiksów... A co do Mishimów to w 3 relacje między Jin'em a Heichachim były dobre dopóki Heniek nie zauważył mocy Devil Genu u Jina i chciał go zabić żeby nie było z nim problemów a że było za późno to relacje się popsuły i tak dopiero od cz 4 zaczęła się walka pomiędzy nimi wszystkimi... No jakby nie patrzeć to Heniek zawsze stał po stronie dobra bo chce się pozbyć wszystkich z rodziny którzy posiadają Devil Gene dla dobra świata...

użytkownik usunięty

A Tekken(鉄拳) oznacza żelazną pięść czyli Iron Fist... to nie walka pomiędzy synem a ojcem ;D