bodajże dwa dni temu oglądałem na kanale Planete program o pracy kaskaderów... w 10 odcinku (finałowym) był nie kto inny jak mistrz fachu... Cyril Raffaelli ;) a jego pracę pokazali właśnie na planie Tekkena :D a więc tak...
- Twórcy starali się odwzorowac jak najlepiej postacie występujące w grze (nawet fryzura Jin'a jest taka jak powinna ;) )
- Będą sceny Parkourowe w wykonaniu członków ekipy Cyril'a (jeden z nich, "Momo" jest dublerem aktora grającego Jin'a)
- Cyril przekonywał producentów żeby w niektórych scenach wykonac numery bez żadnych zabezpieczeń... zgodzili się ;)
- Będzie scena pościgu jakiegoś zabójcy za Jin'em (między innymi w niej występują dublerzy z ekipy Cyril'a i robią to bez żadnych zabezpieczeń)
- Cyril układał wszystkie choreografie walk w filmie... (ostatnią wymyślił w jedną noc ze względu na nadmiar pracy na innych planach filmowych)
- w filmie będzie Yoshimitsu :) jako niepokonany mistrz turnieju... w końcowej scenie (UWAGA SPOILER!) zostaje on pokonany przez Jin'a.
- Przy filmie pracowała cała śmietanka serialowego kina akcji (m.in. Eric Norris (syn Chucka Norris'a) jako koordynator kaskaderów, bodajże reżyser skazanego na śmierc i kilku innych)
na razie tyle... jeśli sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę... pozdrawiam :)
a skad takie piekne info, bo Cyril Raffaelli to perełka ;) Jak pamietam 13 dzielnicę lub jego bójki w die hard 4.0. Nic na temat tekken'a i jego nie mogłem znaleźć ;>
wejdź na jego official site i tam pisze... a info, z głowy - to co zapamiętałem z tego programu na kanale Planete o kaskaderach, w którym była mowa o nim... i akurat kręcili go na planie Tekken'a. pozdro
mówiąc o oficjalnej stronie, chodziło mi o official site Cyril'a i tam ci pisze w filmografii jak byk Tekken... Pozdrawiam
Dzisiaj była powtórka i w piątek będzie również... o 12:35
"Sceny z życia kaskaderów" "Tekken" kanał PLANETE.
Z tego co widziałem to zapowiada się naprawde fajny film. Mam nadzieje, że tego nie spieprzą.
i po co napisales kto pokona misiamisia w ostatnije scenie i w ogole po co o niej wspomniales no sens ; |