PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32599}

Telefon

Phone Booth
2002
7,0 177 tys. ocen
7,0 10 1 177308
6,7 40 krytyków
Telefon
powrót do forum filmu Telefon

Produkcję tę można opisać w kilku słowach - niesamowite, trzymające od początku do końca w napięciu kino. Pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, w którym cała akcja rozgrywa się w jednej budce telefonicznej, a mimo to nie można nudzić się ani sekundę. Przez całą godzinę (film jest bardzo krótki, trwa bodajże 74 minuty) zastanawiałem się, kim może być człowiek, który śledzi Stu i najważniejsze - jakie ma ku temu powody, a i tak nie udało mi się nic wymyślić. Do aktorów nie można mieć żadnych zarzutów - Farrell spisał się na medal. Z tego co udało mi się dowiedzieć, po nakręceniu jednej z ważniejszych scen w tym filmie (nie powiem jakiej żeby nie spoilerować, dodam tylko, że nakręcono ją za pierwszym razem) Colinowi natychmiast zaczęto bić brawo, czemu się zbytnio nie dziwię. Odebrałem tą produkcję tak, jakby Schumacher chciał przekazać wszystkim, iż kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw, niezależnie od tego jak próbujesz je ukryć i trzeba przyznać, że udało mu się to rewelacyjnie. Jak już pisałem - nie jest to film długi, dlatego powinien być pozycją obowiązkową dla każdego kinomaniaka, z czystym sumieniem mogę dać 8/10, jak najbardziej polecam wszystkim.