Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277762
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Po czyszczeniu kont widm na FW kilka miesięcy temu film miał średnią 8,5 i był na 45 miejscu. Teraz w ciągu zaledwie tygodnia jego średnia spadła z 8,48 do 8,45 i wyprzedził go takie coś jak "Prestiż", a T2 wyleci niedługo z TOP 50! :P

Juby_

Jezu, znowu konta widma wleciały na FW. W tydzień ocena filmu spada z 8,375 na 8,334 i wyleciał z TOP50. Bez komentarza tych frajerów, którzy to robią.

ocenił(a) film na 10
Juby_

No jasne tak se tłumacz :P

kedar_1901

8,214 i 65 miejsce, a ciągle spada! :P

Juby_

Średnia 8,182 i 73 miejsce w 2 miesiące, tak se tłumacze! :P

Juby_

A po co na FW nieaktywne konta?

NickError

A nie wiesz skąd wzięły się wielkie zmiany w rankingu, w styczniu tego roku?

Ludzie zakładają po 200 kont tylko żeby ocenić jakiś film na 1, bo go nie lubią, a inny na 10, żeby go wyprzedził (a potem nigdy się na nich nie loguje). Dlatego na początku roku odbyła się wojna między fanami "Avatara", a "Ojca chrzestnego", w której nikt nie wygrał, bo kont widm, które dawały jedynki było o tyle więcej od tych pozytywnych, że obydwa filmy wyleciały z TOP100! Odbyło się czyszczeni (trwające 2 dni) i ranking wrócił do normy. Ale już teraz dostrzegam znaczne spadki filmów, tak jakby dostawały tylko negatywne głosy.

Najlepiej to obrazuje Terminator 2, po renowacji średnia 8,5, teraz po 3 miesiącach od wprowadzenia nowego FilmWebu ocena 8,2 i spadek o 30 miejsc (a głosów na film nie wzrosło nawet o 3000, czyli większość musiało być 1, a nie sądzę, by nagle film przestał być lubiany, tym bardziej, że każdy nowy komentarz na forum odnośnie T2 jest jak najbardziej pozytywny).

Powinno się robić czyszczenie FW z kont widm raz na pół roku, aby nie było takich zamieszań, albo tak jak na IMDb.com wprowadzić opłatę SMSem za stworzenie konta.

Juby_

Po 11 dniach od mojej ostatniej wypowiedzi na T2 zagłosowało 1500 osób (choć domyślam się, że było ich góra 150, tylko niektórzy tyle mieli kont) tak jak by to była jakaś nowość. A jego średnia spadła już do 8,140 (85 miejsce w rankingu i spada z dnia na dzień), czyli jak tak dalej pójdzie jakieś cioty, które nie mają co robić z wolnym czasem wyrzucą T2 z listy TOP100, tak jak to zrobiły to z Łowcą Androidów i Aliens!!! :P

Czy FW w końcu coś z tym zrobi???

ocenił(a) film na 10
Juby_

Niestety ale ten ranking filmweb o dupe rozbic,dzieciarnia i inne przydupasy glosuja tak zeby film wyjebac z top 100. Jeden z najlepszych filmow SF i dopiero 85 miejsce....rece opadaja....

ocenił(a) film na 10
L3gion92

Juby wyluzuj z tym rankinigiem. Ja swego czasu przeżywałem idiotyzm jego wyników ale dostrzegłem,że nic się z tym nie zrobi.

użytkownik usunięty
damek1690

szkoda że sie takie cyrki robi, może ktoś coś z tym zrobi, ale opłata w stylu 2 zł za założenie konta to by był dobry pomysł (konto oczywiście na zawsze) przynajmniej jakby ktoś chciał sie bawić w takie cyrki to by wspomógł fw finansowo

ocenił(a) film na 9

a co to za problem wyslac sms za 2 zlote dla dzieciaka dzis ?

shamar

Nie wyśle ich zbyt wiele.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Nie wiem, nie chce mi się wierzyć, że komuś chce się zakładać 100 kont tylko po to, żeby zgnoić jakiś film...

hlastalavista

Ale tak jest, niestety.

ocenił(a) film na 8
hlastalavista

O ile pamiętam powiedział to niegdyś Sherlock Hoolms - Coś co wydaje się inracjonalne i niedorzeczne, często bywa nieodmiennie prawdziwe.

hlastalavista

Powiedz to wszystkim fanatykom.

ocenił(a) film na 10
Juby_

kurna. ja mam gdzieś ocenę innych. dla mnie 10/10 + ulubione i tyle. mogą oceniać na 100 jedynek. ja się w ogóle nie przejmuje ocenami na fw. ostatnio spojrzałem na filmy z pierwszej 30, i zawsze znajdą się jakies frajery które dadzą 1 i tak już jest. a ile ich ocena znaczy wobec mojej własnej opinii? mniej niż zerooooo

użytkownik usunięty
Juby_

jeśli mogę coś dopowiedzieć, kolejny raz dzisiaj przeglądałem ranking filmów, co mnie zadziwia, w top 100 powinny sie znajdować tylko filmy klasyki, które każdy powinien zobaczyć, a tu co??
nr 12 rok produkcji 2010???? incepcja, może i film dobry (nie widziałem jeszcze), i wiele innych młodszych niż powiedzmy 2007, jak film który ma 3 lata może być klasykiem??? klasyk musi być przedewszystkim oceniony przez czas, tzn czy po dobrych paru latach dalej będzie taki dobry i ludzie będą dalej czerpać z niego przyjemność oglądania

ocenił(a) film na 10

za X lat przyjdzie i na Incepcję czas... Rozumiem Twój tok myślenia, ale niestety tak było i zawsze będzie. Przez parę pierwszych miesięcy jest boom na dany produkt i jest on popularny. Później on spada normując swoją wartość w czasach obecnych, a później wylatuje z Topa przegrywając z czasem, a wracają do niego nieśmiertelne klasyki. Z filmami jak z pierwszą dziewczyną :D, do tych najbardziej sentymentalnych się wraca, mimo, że obecnie może być inna na TOPie o_O :).

Juby_

Sztuczne zaniżanie oceny trwa. Film spadł na 97 miejsce i lada dzien wyleci z Top100.
Admini ruszcie w koncu tyłki i skasujcie multikonta!!

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Melduję kapitanie, miejsce 99. Skynet szykuje inwazję w odpowiedzi na hańbę, produkcja T-800 zwiększona do 200% dziennie, III wojna światowa u progu. No kur.... Powrót do przyszłości już dawno wypadł, a po czyszczeniu był w 100., tak samo predator traci, ale coś mi się wydaje, Batman (1989) to w ogóle załamka, że oni ciągle czyszczą, w końcu nie dawno tych trzech Japońców z hukiem wypadło z top 3 reżyserów i teraz gdzieś wałęsają po 2., 3. setkach. Było to już długo po styczniowym czyszczeniu, więc mniemam, że może różnie te konta widma wykrywają i za niedługo znowu ruch oporu przejdzie do wojny partyzanckiej.

Mowiacy_do_reki

No i jutro tak genialny film, klasyka sama w sobie wyleci z TOP100!

shamar - ale dzieciakom zabraknie w końcu kasy i nie stworzą oni tyle nowych kont, gdy będzie 0zł na komórce, ile by założyli ich za darmo! :P

ocenił(a) film na 10
Juby_

Terminator 2 to najlepszy film akcji jaki kiedykolwiek zrobiono. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale większość dzisiejszych produkcji wysokobudżetowych nawet nie ma startu do elektronicznego mordercy. Ten film jest genialny w każdym calu. A tym topem to bym sie nawet nie przejmował, bo po co?;P Ten film był, jest i będzie arcydziełem obojętnie na jakim miejscu sie znajdzie.

ocenił(a) film na 10
Erian91

Dokładnie, nie ważne na jakim miejscu jest Terminator na filmwebie i tak tego nie zmienimy...
Nie jest to ważne, bo Terminator to ARCYDZIEŁO kina akcji i nic tego nie zmieni.

użytkownik usunięty
darkan

prawda. tylko szkoda że ci którzy nie widzieli przedtem terminatora, wejdą na filmweb i zobaczą jak jest daleko, zobaczą jaki szajs go wyprzeda w rankingu, może nie będą chcieli go już zobaczyć, szkoda

ocenił(a) film na 9
Juby_

dzis na 100 miejscu, wiec jutro poleci z listy...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Juby_

Nie tylko terminator w ten sposób ucierpiał:) Świetne "harakiri" z średniej 9,2 spadło na 8,5 chyba dlatego, że Kyobashi był wysoko w rankingu. Dlatego ja się na filmwebie nie sugeruje tym śmiesznym rankingiem, podczas wybierania filmów,
a bardziej ocenami znajomych i jakimiś rozsądnymi wpisami na forum.

użytkownik usunięty
FifiQ

teraz Harakiri ma średnią 7.4

Juby_

Od pewnego czasu śledzę wpisy na tym forum i także zacząłem sprawdzać jak zmienia się pozycja dwóch części Terminatora w rankingu światowym. Jest to naprawdę niepokojące. Terminator 2: Dzień sądu z tego co pamiętam, może około kwietnia, plasował się bodajże na 37 pozycji, więc nie rozumiem jak mogło się to stać, że film w takim odstępie czasowym spadł o tyle pozycji. Tym bardziej, że jest to naprawdę świetny film.
Powiem coś także od siebie o tej kontynuacji, według mnie najlepszej kontynuacji w dziejach Hollywood. Nie widziałem lepszego morału kończącego film akcji. Pierwszy raz oglądając go byłem pod niesamowitym wrażeniem, a Robert Patrick jako T-1000 nadal wzbudza we mnie takie emocje jakich doświadczyłem za pierwszym razem.
A propos, Juby_ i inni jestem dokładnie tego samego zdania co wy, ale uważam, że możecie obyć się bez mocniejszych (wulgarnych) zwrotów.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
kowalik

kurwa mać, tyle mam do powiedzenia.
co do jubego, nie obraź sie ale avatara pod ten temat nie wciągaj bo znowu zacznie się bezsensowna dyskusja o jakimś innym filmie niż ten pod którym jest temat

ocenił(a) film na 9

Już 107 miejsce, ciekawe co będzie dalej

użytkownik usunięty
Faser_2

jakby kogoś interesowało, dzisiaj już 109, co będzie dalej? raczej teraz to już nikogo nie interesuje, lecz ciągle tli się jeszcze nadzieja że moderatorzy się obudzą i coś z tym zmienią

ocenił(a) film na 10

Tez mi jest przykro ze T II tak wylecial z top 100. Ale co zrobia adminii? Jak mieli by to zmienic? Ten caly ranking? Jakies pomysly?

L3gion92

Proste. Niech admini uwzględniają w rankingu tylko głosy oddane na filmy przez użytkowników, którzy mają przynajmniej 1 punkt za dodawanie elementów do strony! (ja mam 138, więc... ;))

Chyba (PODKREŚLAM - CHYBA) na IMDb.com jest takie coś, że konto można utworzyć za SMS, a żeby głos liczył się w rankingu konto musi być utworzone ponad rok (czy jakąś inną ilość czasu).

ocenił(a) film na 10
Juby_

No można było by takie coś zrobić :) zgłoś do adminów pomysł może wezmą go pod uwagę

ocenił(a) film na 9
L3gion92

To muszę chyba zdobyc jakiś punkt hehehe

ocenił(a) film na 10
Faser_2

No ja tez bede musial :D

ocenił(a) film na 10
L3gion92

Żaden problem. Jeden punkt można zdobyć już w ciągu 10 minut, jak się dobrze szuka, ja też zaczynałem od zera. Ostatnio oczywiście jakoś nie mam chęci i czasu, ale myślę, że szybko dobiję jednego łba.

Ja mam inną propozycję, niech będzie ten sobie ranking jaki jest, ale jak masz zakładki np. świat, polska, nowości, to przy świecie i każdym innym można by zrobić kolejną zakładkę, na ten ranking wg obecnych zasad i ten wg proponowanego przez ciebie, choć nie mówię że dokładnie taki jak mówisz, bardziej się skłaniam ku 1 smsowi.
Aha i widzę, że coś wiesz na temat imdb, bo kiedyś pytałem na ogólnym forum, ale nikt nie odpisał (do Juby). Widzę, że piszesz chyba, ale nie wiesz czy za to konto płaci się regularnie czy jednorazowo, bo chętnie bym sobie założył.

Mowiacy_do_reki

HAH, dziś stała się rzecz, której nigdy bym się nie spodziewał ocena Terminatora spadła poniżej 8 (ma 7,9, choć w maju miał jeszcze 8,5 - rekordowy spadek oceny wśród filmów)) i jest 165 w rankingu światowym (czyli spadek o równe 120 miejsc w 7 miesięcy)!

Tragedia, a FW milczy. :P

ocenił(a) film na 9
Juby_

Założyłem tu konto kilka dni temu i teraz jak czytam co się tu dzieje to aż się przykro robi.. Mówię oczywiście o tych multikontach. O ile się dobrze orientuję to wystarczy przecież zakazać zakładania drugiego konta z użytego już adresu IP. A może tak już jest tylko nie ma kto tego pilnować? Zresztą na pewno można ustawić permanentnego bloka na dane IP, na każdym szanującym się forum jest taka opcja.

Cartmenez

Nie dziwię sie że dobre filmy mają wylot z TOP-100 jak powstają konta takie jak te:
http://www.filmweb.pl/user/Sweet_Gosia
http://www.filmweb.pl/user/gosiagosia333

I to tylko mała porcja idiotyzmu na tym forum. Pozdrawiam obrońców klasyków.

ocenił(a) film na 9
pionas666

Masz rację ale lepsze już to niż multi.. Poza tym filmy, które takie osoby oceniają na 10 i tak nigdy nie trafią do top 100 więc to nie jest specjalny problem a każdy ma prawo do swojej subiektywnej oceny :)

użytkownik usunięty
pionas666

kurwa mać, co to kurwa jest z tymi kontami, już wiele o nich słyszałem, wiedziałem że istnieją, ale jak teraz to zobaczyłem to mnie prawie chuj strzelił, ja pierdolę.
sorry za przekleństwa ale inaczej nie umiem pisać o tych cipeczkach z fikcyjnymi kontami, po chuj im one nie mam pojęcia.

ps, kto widział ten wie że T2 to jeden z najlepszych filmów.

ocenił(a) film na 7

Na imdb 250 tys głosów i 42 w rankingu a na filmwebie średnia 7.9... Niech filmweb w końcu zrobi porządek a nie to wszystko takie pojebane :/

pionas666

Poczytałem sobie bloga pierwszej z wymienionych userek. Bogu dzięki to tylko tania prowokacja.

ocenił(a) film na 7
Juby_

"takie coś jak prestiż" co w tym dziwnego, w końcu to lepszy film..

ocenił(a) film na 9
DLoN92

Terminator 2 - ocena 7,9. Właśnie przez tego typu rzeczy FW staje się powoli tym, czym nasza klasa, zbieraniną pseudoznawców, którzy dołują filmy, tylko i wyłącznie, by rozdmuchać swoje ego. Dla porównania na imdb.com Terminator 2 ma ocenę 8,5 przy 246 tysiącach głosów i zajmuje 42. miejsce w rankingu wszech czasów.

Saddam_filmweb

"Prestiż" to świetny film, ale T2 to zupełnie inna liga - wyższa półka.

użytkownik usunięty
DLoN92

Co takiego Prestiż lepszy od Terminatora wolne żarty, Prestiż tak naprawdę jest podróbką Iluzjonisty. Chodziarz i Terminator i Prestiż mają u mnie po 10/10 to jednak twierdzę tak jak Juby_