Po czyszczeniu kont widm na FW kilka miesięcy temu film miał średnią 8,5 i był na 45 miejscu. Teraz w ciągu zaledwie tygodnia jego średnia spadła z 8,48 do 8,45 i wyprzedził go takie coś jak "Prestiż", a T2 wyleci niedługo z TOP 50! :P
Wytłumaczysz mi, w jaki sposób prestiż mógłby być podróbką Iluzjonisty, skoro oba filmy powstały w tym samym roku?
"Prestiż" jest ekranizacja powieści wydanej w 1995 roku.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Prestige
macie rację, jednak nie zmienia to faktu że T2 bardziej zasługuje na miejsce w pierwsze setce niż Prestiż
Wyganiasz go po TRZECH latach jak to napisał. Poza tym nie czytasz ze zrozumieniem - gdzie ty widzisz, że on jest wielbicielem Nola - wręcz przeciwnie, zaznaczył, że film Nolana ma wyższą ocenę od ponadczasowego T2
Dlatego ja się ostatnio sugeruję tylko rankingiem na imdb. Jest tam parę mankamentów, ale na pewno jest bardziej wiarygodny niż ten tutaj.
Ja wciąż nie rozumiem jak komuś się chce zakładać kilkadziesiąt kont, żeby tylko wystawić obniżyć średnią filmu...
Dokładnie wcale się nie dziwie że Prestiż jest wyżej niż Terminator 2 po prostu jest lepszym filmem.
Tak tylko ,że trolle to siedzą na najlepszych filmach np top20 i oczerniają je np. taki manypakiao wiem ,że Teminator oprocz efektow specjalnych nic konkretnego nie wnosi i nie za bardzo o czym porozmawiać ale to nie znaczy ,że masz siedzieć na innych forach.
Zostań tutaj i patrz jak z dnia na dzień spada w rankingu i tak se tłumacz ,że to multikonta się uwzięły zamiast dopuscić do głowy myśl ,że film już się wszystkim znudził.
''Teminator oprocz efektow specjalnych nic konkretnego nie wnosi'' - bahahahahahahahaa
Multikonta atakują, rozpoczęli to fani avatara i zostało do teraz, mnie bardziej boli to co wyprawiają w top seriale, seriale jak "Friends" czy "LOST" które były w TOP5 wypadły już z TOP100... Ale to w końcu tylko ranking... Można ułożyć swój własny.
Fani Ojca Chrzestnego wcale nie są lepsi np: taki YourMind rozpowiada na forum OC jaki to Terminator jest słaby, a później trolle jedynkują ten film. A jak ktoś coś złego napisze na OC to mało co się nie posra
Żałosny jesteś jeszcze nie zacząłem nic robić ale chyba zacznę bo to co ty robisz to jest przesada skoro Terminator to twoj ulubiony film to po co non stop sie wypowiadasz na forum trylogii Ojca.Ty jesteś trollem bo dałeś Ojcowi 2.I tak mi się wydaje ,że te konta napinaczy fanów filmów camerona co zakładają głupie tematy to twoje konta.
,,Nie zacząłem nic robić'' - bahahahahaha a kto wspomina w każdym temacie OC, Reqiem, Oc2 o Terminatorze i się podnieca że ulubionym filmem manypakiao7 jest Terminator.
A co do tych kont, to widzę że za bardzo się nie orientujesz co się dzieje na FW. Te wszystkie konta założyła pewna fanka Avatara, niejaka Izunia.
Według ciebie zamiast Arnolda powinien zagrać Gene Hackman - wtedy to było by arcydzieło
też się dziwię że taki koneser jak elias mógł ocenić tak wysoko film którego fabuła jest pretekstem do pokazanie fajnych scenek akcji i efektów specjalnych (analogia do jego recenzji Incepcji)
Miał 8/10 wcześniej. Spada powoli. Ta recenzja "Incepcji" to straszne pierdoły. Sam coś tera napiszę bo jak takie coś zaakceptowali. Widzę że "Gladiatora" też zjechał.
http://www.filmweb.pl/film/Terminator-1984-995/discussion/Naprawd%C4%99+nie+wiem +czym+si%C4%99+ludzie+%28dzisiaj%29+podniecaj%C4%85+%2Cten+film+nie+jest+s%C5%82 aby+ale+te%C5%BC+nie+ol%C5%9Bniewaj%C4%85cy%21,1458498
O wpis eliasa mi chodziło dokładnie. Komentarz w temacie rzeczywiście zostawiłeś, ale mogłeś nie zauważyć.
"Multikonta atakują, rozpoczęli to fani avatara"
Ahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaa
Przecież wszyscy wiemy że pierwsi byli fanatycy Ojca Chrzestnego.
To zaczęło sie dużo dawniej! .Ładnych kilka lat temu na 1 miejsce wskoczył Donnie Darko który teraz jest tam gdzie jego miejsce, czyli gdzies koło 250....Film, ktory wówczas nie był wyświetlany ani w kinach ani na dvd...fani na forum oficjalnie przyznawali że zrobia wszystko żeby film był na 1-szym miejscu.
Ale przy wczorajszych update galerii nie zapomniano o 1 i 2 Terminatora. Czy gdy wstawiali nowe fotki, nie mogli zauważyć tego wątku? :P
Tak patrzę na tą ilość głosów i nie wygląda ona na jakąś wielką, wiele filmów w TOP 100 ma znacznie więcej głosów i to raczej nie przez multikonta może po prostu tak ocenili chociaż fakt że był w TOP 50 i teraz ma średnią 7.8 wydaję się trochę dziwne.
Człowieku to na 100% sprawa multikont:
Po pierwsze dlatego, że film na forum nie dostaje żadnej negatywnej opinii, a głosy przychodzą w większości 'jedynki'.
Po drugie dlatego, że niemożliwe jest aby w 11 miesięcy ocena spadła z 8,5 na 7,8 filmowi, który ma 20 lat nie jest w żadnym kinie, ani nie leciał w publicznej telewizji w przeciągu roku (skąd przychodzi w takim razie, aż tyle negatywnych głosów?).
Po trzecie, na stopklatka.pl z Terminatorami dzieje się dokładnie to samo (były w setce, nie ma ich nawet w TOP200).
Po czwarte inne filmy mają więcej głosów i nie spadają, bo na każdy film, na FW działają konta widma, które też podwyższają ocenę niektórym filmom.
Po piąte mam dla ciebie inny przykład - Batman był w TOP300 teraz jest ponad siedemsetny na liście.
A Filmweb dalej milczy... :P
No dobra spokojnie... Filmweb jak na razie mało może, z serialami było gorzej w Friends i Lost codziennie przybywało po 200 nowych głosów na 1, i chyba dalej przybywa, zapewne stoją za tym jacyś głupi fani anime, widać ile teraz tego jest w top seriale.
Albo ktoś nam specjalnie robi na złość dając 1 bo ciągle tu piszemy i narzekamy ;)
To samo stało się z pierwszą częściom, był na około 120 miejscu w rankingu a teraz jest na 511
Ranking FDB jest nie najgorszy, ale jest tam zaledwie maks 700 głosów na film, więc to za mało, aby ranking pokazywał gust polaków (w dodatku na całą masę filmów oddano za mało głodów, aby mogły się znaleźć w rankingu). Aktualnie prezentuje się nieźle, ale jeszcze rok temu fanatycy ambitnego kina, zjechali wszystkie filmy rozrywkowe do ocen około 7,5, a w 50 były same klasyki (na szczęście od czyszczenia jest spokój).
Na stopklatka.pl też działają multikonta, które zjechały Terminatora 2 (lata dzień wyleci z TOPu, a był około 70 miejsca).
Na szczęście IMDb rozwiązało problem multikont ,i ich ten problem nie dotyczy, dlatego ranking TOP250 jest najlepszy.
A wojnę na konta zaczęli fani "Ojca chrzestnego", bo "Avatar" tydzień po wyjściu do kin wpiął się na 3 miejsce i lada dzień byłby pierwszy. Wtedy przez miesiąc wszystkim filmom oceny spadły nawet o 1,0 (z 8,9 na 7,9 w miesiąc :P) wyobrażacie sobie. W lutym rok temu było czyszczenie (trwało chyba 3 dni) i wszystko wróciło do normy prezentując się na prawdę dobrze. Niestety wraz ze startem nowego FW (gdzieś w maju) zaczęło się i "Terminator 2" był jednym z pierwszych filmów, które dotknęło zaniżanie. Choć jak patrzę gdzie jest teraz "Powrót do przyszłości", który był w setce, albo 1000 miejsc w dół dla "RoboCopa" to mi się rzygać chce. :P
Głosy w rankingu powinny IMO uwzględniać tylko tych, którzy mają przynajmniej 1 punkt za budowanie strony, albo logowali się przynajmniej 10 razy (?) wtedy konta-widma zostały by unieszkodliwione. Niestety piszemy tu już ponad 10 miesięcy, a FilmWeb milczy!
Co do rankingu FDB, nie jest on jeszcze dobrze wykrystalizowany ale przynajmniej nie ma tam zjawiska trollingu. Według mnie jest on bardzo dobry i przypominający ranking FilmWebu z końcówki roku 2009.
Zgodzę się też z tobą z tym że wojnę na konta zaczęli fani "Ojca chrzestnego" - bo to prawda. Wystarczy chociażby spojrzeć na wysoką pozycję filmu ''Ojciec chrzestny III'' (kiedyś był poza TOP100...Na imdb jest daleko po za Top 250) Fani OC gnoili wszystkie filmy rozrywkowe a przy okazji mogli sobie nabić średnią całej trylogii - a co im to szkodziło? Ja nie ukrywam że dla mnie OC3 film jest bardzo słabym filmem i miejsce w Top 100 zdecydowanie mu się nie należy.
Terminatory, Powrót do przyszłości i RoboCop to nie są jedyni poszkodowani - oprócz nich jeszcze:
-American Beauty z ok. 40 miejsca na 173
-Truman Show z ok. 95 - 100 na 616
-Gladiator z ok. 14 na 53
-Obcy niedawno wypadł z TOP a był na 40#
-Obcy - decydujące starcie z 80 - 90 na 237
-Telefon - spadła aż o 700 miejsc
-Rambo:Pierwsza krew - też ciągle spada
Ponadto: Shrek, Batmany, Matrix, Poszukiwacze zaginionej arki, Szklane pułapki i wiele innych filmów akcji
Gladiator gorszy. Co do tematu, to nie sugerujcie się zaniżonymi lub zawyżonymi ocenami na FW. One są tylko tak dla picu i kolorytu. Jeśli chcecie naprawdę poznać zbliżoną wartość filmu to sprawdzajcie jego oceny na IMDB.com.
Dla przykładu (IMDB.com, FW.pl):
Tarminator 2 - (8,6) 260,330 głosów, (7,8) 72,661 głosów
Matrix - (8,7) 417,054 głosy, (7,9) 166,574 głosów
Truman Show - (8,0) 175,580 głosów, (7,4) 119,619 głosów
Obcy - (8,5) 196,118 głosów, (8,0) 74,554 głosów
Obcy 2 - (8,5) 183,325 głosów, (7,8) 52,519 głosów
RoboCop - (7,6) 57,388 głosów, (6,7) 13,689 głosów
Poszukiwacze Zaginionej Arki - (8,7) 261,929, (7,9) 65,340 głosów
Memento - (8,6) 302,862 głosów, (7,8) 46,163 głosów
Obywatel Kane - (8,6) 147,686 głosów, (8,0) 13,123 głosów (aż boje się, co stanie się z tym filmem, gdy go gimbusy obejrzą)
Powrót do Przyszłości (8,4) 224,669 głosów, (7,4) 74,411 głosów - (!!!)
Labirynt Fauna (8,4) 171,512 głosów, (7,6) 56,375 głosów
Die Hard (8,3) 198,659 głosów, (7,8) 51,261 głosów
Batman Początek (8,3) 294,219 głosów, (7,5) 71,181 głosów
Dystrykt 9 (8,2) 176,824 głosów, (7,4) 53,577 głosów
Terminator (8,1) 196,095 głosów, (7,5) 62,844 głosów
KPINA! GIMBUSY OCENIAJĄ FILMY I POTEM TERMINATOR MA 7,5, DYSTRYKT 9 MA 7,4 A BĘKARTY WOJNY 8,0.