Terminator 2: Dzień sądu

Terminator 2: Judgment Day
1991
7,6 278 tys. ocen
7,6 10 1 277762
8,4 49 krytyków
Terminator 2: Dzień sądu
powrót do forum filmu Terminator 2: Dzień sądu

Po czyszczeniu kont widm na FW kilka miesięcy temu film miał średnią 8,5 i był na 45 miejscu. Teraz w ciągu zaledwie tygodnia jego średnia spadła z 8,48 do 8,45 i wyprzedził go takie coś jak "Prestiż", a T2 wyleci niedługo z TOP 50! :P

Saddam_filmweb

Pisałem w tej sprawie do dwóch administratorów i po dwóch tygodniach brak jakiejkolwiek odpowiedzi. :P

Ale coś się zmieniło. Wchodzę na T2 codziennie i od kilkunastu dni nie przybywa głosów i ciągle utrzymuje 269 pozycję (czyżby tym idiotom zaniżającym oceny się znudziło???)...

użytkownik usunięty
Saddam_filmweb

BĘKARTY WOJNY 8,0 a co w tym dziwnego w końcu to dobry film, tak samo jak Kill Bille, które też nieźle sa gnojone na FilmWebie

ocenił(a) film na 9

9/10 Film, który prześladował mnie całe dzieciństwo - terminator wychodzący z podłogi :D - a tak na serio rewelacyjny. Żadna część nie trzymała tak w napięciu i żadnej nie oglądałam tyle razy jak dwójki. Dla mnie rewelacyjne kino akcji.

matyliano

ależ macie życiowe problemy, że ktoś waszemu ulubionemu filmowi daje 1/10. No i ch*j. Wiecie gdzie ma oceny jakiegoś polskiego neostradowego plebsu Cameron i Arni? :D

kolontaj

true true!:) zdrowe myślenie górą

Saddam_filmweb

Imdb to też nic specjalnego ale fakt że ranking lepszy od tego z fw.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Imdb to ranking prawie idealny

nie zgodzę się z tym

użytkownik usunięty
googaify

dlaczego? co ci w nim przeszkadza?

ocenił(a) film na 10
Saddam_filmweb

Chyba największą różnicę oceny IMDB i FW zauważyłem ostatnio przy filmie
V jak Vendetta (8,2) 261,807 głosów, (7,2) 67,163 głosów

o cały 1 punkt - to kpina!

użytkownik usunięty
Psychol_91

''Zakochany bez pamięci'' przebija go IMDB-8.5... FW - 7.3

a taka Przerwana lekcja muzyki IMDB - 7.1.....FW - 8,1i 64 miejsce w rankingu

Znalazłem nawet różnicę 2.6 punkta więc... Robię zestawienie na blogu.

użytkownik usunięty
neo_angin

Lew w zimie
Towarzysze broni

To pierwsze. Ciekawe ile takich sporych różnic jest.

ocenił(a) film na 9
Juby_

A czy nie można po prostu dać po dziesiątce Ojcowi, Terminatorowi i Pulp Fiction, tak jak ja to zrobiłem? Czy wg was to się jakoś wyklucza? Bo dla mnie te 3 filmy to arcydzieła.

pumpernikiel_2

O, znowu się zaczęło, 11 pozycji w dół przez 4 dni. :P

ocenił(a) film na 9
Juby_

No i co z tego? Dobrze wiemy, że miejsce Terminatora 2 jest w top 50, trolle były, są i będą - czyszczenie kont zadziała tylko chwilowo.

ocenił(a) film na 9
Juby_

Radzę tak się nie przejmować, wyobraź sobie że oglądasz terminatora teraz po raz pierwszy ciekawe jaką notę by uzyskał. Ja oceniam go na 9/10 ale filmy sci-fi są na pozycji przegranej w sprawach rankingu trzeba się z tym pogodzić.

Juby_

Jakie są szanse aby owe czyszczenie kont miało znowu miejsce ? Czy filmweb w ogóle jest tym zainteresowane, bo ten ranking obecnie jest co najmniej śmieszny ?

brk91

Ale się tym przejmujecie...

użytkownik usunięty
Lecho1523

Ty się nie przejmujesz bo twoje ulubione filmy są na 3 pierwszych miejscach

Mam je w ulubionych ale nie są to filmy które najbardziej lubię. Mój ulubiony serial został tak pojechany przez multikonta że z top5 wypadł za top100 i na początku się tym przejmowałem bo jakieś japońskie anime jest teraz w top ale już mam na to wylane bo i tak z tym nic nie zrobisz.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Przyjaciele? Przecież to słaby serial, nie zasługuje na Top 100

Tak samo jak dla mnie terminator 2. O Lost też mi chodziło.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Ale jednak dałeś 9 terminatorowi więc coś kręcisz,to się wyklucza.

Zaraz zmienię ocenę na 8, nawet mimo tej 9 i tak uważam że nie zasługuję na top 100 a jak już ma tam być to w za 50 miejscem, lepszy był Terminator.

Lecho1523

Albo jednak zostawię bo jest to świetny film sci-fi,akcji i kultowy mimo to zbyt bardzo się nim podniecacie i pierwsza część była lepsza.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Rzeczywiście Lost jest jest niezły, szczególnie pierwszy sezon był bardzo ciekawy ale i tak dla mnie lepszy był Skazany na śmierć.

Co do Terminatora 2 to jest to film perfekcyjny pod każdym względem: scenariusz, gra aktorska, muzyka, montaż, dźwięk, efekty specjalne, zdjęcia...

Pierwsza część to świetny thriller a druga już niestety trochę zbyt hollywoodzka.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Ale ty chyba lubisz takie hollywoodzkie super produkcje?

Nie ?

użytkownik usunięty
Lecho1523

a ja tak

ocenił(a) film na 9

srednia Ocena 7,7??? ludzie jestescie popie**oleni czy z pisu??

mieszkoxxx

z PO.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

co masz do PiSu? Parzcież to lepsza partia niż te złodzieje PO

Dokładnie.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Benzyna ponad 5 zł -----żal

ocenił(a) film na 9

ty faktycznie wierzysz ze cena paliwa podskoczyla tylko w polsce, i ze to wina rzadu?? kadafii czlowieku, usa se steruja barylka jak chca ,... a Kaczor sku"**ysyn tylko mlaska i robi se armie rencistow i inwalidow, .. Terminatora na niego wyslac, niech go rozpier**li, albo bedzie wojna domowa!!

mieszkoxxx

I tak PO to złodzieje i banda oszustów i prostaków, już za czasów PiS było lepiej, jak zaczniesz zarabiać pieniądze to wtedy się wypowiadaj.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Może powiesz mi że cukier też jest drogi przez kadafiego

ocenił(a) film na 9

wole zeby byl drogi cukier i paliwo zamiast miliona pomnikow Kaczora i wojny z rosja, ... film w pyte, a ocena ch*jowa jak pis.

mieszkoxxx

Nie znasz się dzieciaku.

ocenił(a) film na 10

Cena cukru nie jest spowodowana rządem tylko winą ludzi.
Popyt napędza podaż.
O ile wiesz co to oznacza...

użytkownik usunięty
Wujek91

Czyżbyś oglądał program ''Mam inne zdanie''?

ocenił(a) film na 10

Nie oglądam w/w programu. Jestem przeciwnikiem syfu jakim jest TVP :)
A moja teoria to ekonomiczna oczywistość potwierdzona wiedzą i rzeczywistością. Wiem, że prawie jak jakiś profesorek no ale taka jest prawda. Nawet po podniesieniu podatku VAT o 1 punkt %, nie zwiększyło to znacznie ceny cukru, dopiero panika spowodowana tym faktem i zapewne jakiś inny czynnik spowodowało to, że ludzie masowo zaczynali wykupywać cukier. A tam gdzie popyt to tam również podaż.
No chyba, że głosisz PIS-owskie, średniowieczne teorie rynkowe, na potrzeby które została powołana komisja śledcza pod przewodnictwem P. Antoniego M. z której jednoznacznie wynikło, że za cene cukru politycznie odpowiedzialny jest P.Tusk, Rosjanie oraz Niemcy którzy podszywają sie pod ślązaków :)
Strona o T2 a my tu o cukrze prawimy kazania.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10

Cukier, ćwierćinteligencie, jest drogi z powodów przepisów Unii Europejskiej, dawniej kiedy w niej nie byliśmy, produkcja cukru w Polsce operiała się o buraki cukrowe. Od pewnego czasu wszystkie kraje członkowskie mają obowiązek część cukru wytwarzać z trzciny cukrowej. W tym roku szlag trafił uprawy trzciny i dlatego cukier jest drogi. Nie tylko w Polsce.
Co do benzyny, ona także zdrożała nie tylko w Polsce i jak kolega powiedział przez Kaddafiego, a bardziej nawet sytuację w krajach arabskich. Libia wydobywa ok. 5% światowych zasobów, więc podwyższenie cen jest wynikiem gier spekulantów, a nie brakiem ropy. Poza tym w takich krajach, gdzie wydobywa się więcej ropy, czyli Arabii Saudyjskiej, itp., także jest możliwość rewolucji, mimo że jej nie ma, to spekulanci również robią swoje.
Więc znawcy, zanim zaczniecie się wykazywać brakiem swojej wiedzy, pomyślcie czy warto się ośmieszać, obwiniając rząd o wszystko, co wam do tej pustej głowy przyjdzie.

Mowiacy_do_reki

I tak PO to kłamcy i oszuści.

użytkownik usunięty
Lecho1523

jesteś z trójmiasta i piszesz takie rzeczy...

Stwierdzam fakty.

użytkownik usunięty
Lecho1523

słusznie...