Po czyszczeniu kont widm na FW kilka miesięcy temu film miał średnią 8,5 i był na 45 miejscu. Teraz w ciągu zaledwie tygodnia jego średnia spadła z 8,48 do 8,45 i wyprzedził go takie coś jak "Prestiż", a T2 wyleci niedługo z TOP 50! :P
a za Millera pekla banka dot.comow i byl tez niezly bajzel "na rynkach finansowych" a potrafil gosc obnizyc podatki dla firm (i to drastycznie) dzieki czemu nagle sie zrobilo wiecej kasy a to ponoc socjalista ;P a ten obecny farbowany li..beral podnosi podatki i udalo mu sie niemal podwoic zadluzenie kraju w 4 lata
to jest wyczyn, beda o nim bardowie piesni ukladac :D
mi z kolei Lost i Skazany na śmierć nie podszedł zupełnie. Według mnie, serialik dla nastolatek, nic więcej. No ale wiadomo, ilu ludzi, tyle opinii :)
w takim razie wymień 100 lepszych. Przyjaciele to jeden z najlepszych seriali komediowych jakie kiedykolwiek powstały. A jeśli chodzi o sitcomy, może nawet najlepszy
stwierdziłeś, że "Przyjaciołom" nie należy się nawet miejsce w najlepszej setce. W takim razie chętnie poznam te 100 lepszych seriali:)
STAŁO SIĘ.
W niespełna rok od założenia tematu Terminator II spadł o 243(słownie; dwieście czterdzieści trzy) pozycję w naszym cudownym rankingu, tym samym przy ewentualnym rozszerzeniu rankingu filmów do 250 pozycji Terminator II nie znajduję się na tejże liście NAJLEPSZYCH FILMÓW. BRAWO!
Daj spokój...
A jeśli chodzi o ceny paliw to wszędzie podskoczyły ale w stosunku do zarobków mamy najdroższe paliwo w całej europie:D
A dzięki rządom tuska i po mamy także najdroższy gaz naszych wielkich przyjaciół k**** ich mać rusków!!!
Porąbany kraj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chciałbym aby na filmwebie był opcja pogląd wszystkich ocen, tak jak jest to na imdb
T2
Votes Percentage Rating
83,363.....31.1%............10/10
70,291......26.2%............9/10
61,272......22.9 %............8/10
29,450......11.0%............7/10
11,176.......4.2%..............6/10
4,7 91..........1.8%.............5/10
2,192.........0.8%..............4/10
1,280.........0.5%..... .........3/10
999.............0.4%.............2/10
3,056..........1.1%.............1/10
Tam takie coś jest możliwe, bo tam nie ma zakładanych kont tylko po to, aby zminusować dany film. :P
Mam dla was kolejną informacje, równo rok od mojego założenia tego tematu (ciągle olewanego przez adminów) "Terminator 2" spadnie poza 300 miejsce w rankingu (a rok temu był 45).
gdyby na Filmwebie była taka opcja to z pewnością mam podejrzenia, że procent jedynek w przypadku Terminatora wynosiłby jakieś 15%-20%
Możliwe, choć nie zdziwiłbym się, gdyby było nawet minimalnie ponad 20% (w końcu ocena filmu spadła z 8,5 na 7,7). :P
właśnie po bardzo długiej nieobecności wpadłem na tą stronę i nie mogę się nadziwić - Terminator 2 i średnia tylko 7,7? Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że na imdb ludzie jakoś "rozważniej" oceniają... Może nie ma tam tyle dzieciarni? Podobny przykład to moje ulubione "Szczęki". Tutaj 7,3 a na imdb 8,3.
A jednak po 14 miesiącach minusowania filmu, przestał on spadać i nie wyleciał poza 3 setkę. Marne to pocieszenie, ale warto o tym napisać i podbić temat. Któryś admin może to zauważy... ;D
A teraz niech ktoś mi wytłumaczy to:
Kevin sam w domu - zaledwie 73.494 głosy
Kevin sam w Nowym Jorku - tylko 39.741 głosów
Po prostu mniej osób widziało...
Co do tego T2, skoro jest tylko 80 tys to nie mogą brać w tym udziału multikonta no chyba że T2 widziało ok 50/60 tys ale to jest niemożliwe.
Multikonta, multikonta, nie możliwe żeby tak po prostu diametralnie spadła. Z resztą nie tylko Terminatoryo się oberwało po dupie ale i wszystkim filmom z gatunku Sci-fi (Terminatory, Alieny, Powrót do przeszłości, Łowca androidów, Odyseja kosmiczna, Avatar, Matrix - wszystko nagle wyleciało z TOP100)
Najlepsza i najbardziej prawdopodobna z możliwych, dla fana t2 owszem, głupia. Mówiąc o antyfanach nie zapominaj o fanach.
Aha, czyli według ciebie na FW była mas multikont dający 10/10 Terminatorowi ale admini postanowili wyczyścić konta i średnia dla T2 diametralnie spadła
Jeżeli tak by było to dlaczego po tym rzekomym czyszczeniu kont dających dziesiątki liczba głosów nie zmalała a nawet wzrosła i to dwukrotnie?
Po co w ogóle odpowiadasz?
>>> Lecho1523
Przejrzyj cały ten wątek. Gdy go zakładałem film był około 45 miejsca. 24 lipca napisałem, że w krótkim czasie na film przybyło blisko 3000 głosów!!! (przybyło =/= ubyło). Kiedy przestało 3 miesiące temu przybywać diametralnie głosów, film trzyma się w przedziale 280-290 miejsca i już nie spada.
Wniosek. Przykro mi, ale takiego klasyka z prawdziwych użytkowników widziało góra 50 tysięcy (choć pewnie prawdziwych użytkowników jest góra 125 tyś. ciekawe więc skąd "Forrest Gump" ma tyle głosów). Reszta to konta-widma. Zobacz sobie co się dzieje z "RoboCopem", film spadł jeszcze więcej (tak samo "Powrót do przyszłości")...
Przestań więc tworzyć jakieś chore teorie. Czyszczenie kont, po których T2 spadł? Chciałbym czyszczenia z kont-widm, wtedy zobaczyłbyś ponad 200 miejscowy skok tego filmu i średnią przynajmniej 8.3!
Bierzecie internet zbyt na poważnie.
Zresztą wystarczy że powiem coś negatywnego o waszym filmie(którego otaczacie jakąś czcią) i jego fanach to naskakujecie na mnie i mówicie że tworzę jakieś chore teorie, więcej luzu chłopaki.
O naszym filmie? Piszesz do nas jakbyśmy byli sektą fanatyków, obrażając nas tym tonem, a później się dziwisz, że ci ostro odpowiadamy. :P
Te "chore teorie" napisałem dla tego, że wyskakujesz z najgłupszą wymówką świata na to co się dzieje, psując naszą dyskusje trwającą od ponad roku...
Oj dobra, lubię was chłopaki, nie ma po co spinać ; ). Po prostu za bardzo wielbicie ten film(ale to już wasza sprawa,każdy lubi co innego) i przejmujecie się jakimś rankingiem, to tylko ranking i nic z tym nie zrobicie.
Haters gonna hate, a przecież wszyscy już chyba wiedzą, że Terminator to genialny film, tak więc po co się przejmować. A już w ogóle nie kumam ludzi, którzy za cel życiowy obrali zakładanie multum kont i minusowanie jakiegoś filmu.
Filmweb schodzi na psy i tak jak ktoś tu wcześniej napisał zaczyna przpominać naszą-klasę... Nażarli się eurogąbek i przyszlli tutaj podniecać się przy Hance Zamontanej i Zaku Wenfolnie. Jak mam teraz sugerować się ocenami chcąc oglądnąć jakiś film skoro Terminator 2 to średniak? FILMWEB odpowiedz mi?! Obcego już nie ma w TOP 100 i teraz mamy czekać aż wyleci "Skazani na Shawshank"?
Juby_ - chyba za bardzo przeżywasz ten film; ranking polega na tym, że każdy ocenia tak, jak mu się podoba i nic w tym nie zmienisz; jeśli głosuje wiele osób, które nie oglądały filmu i obejrzą kawałek, co nieco usłyszą i dają ocenę z zakresu 1-4, to co w tym złego? tobie się film podoba (i to chyba nawet bardzo, sądząc po twoich wypowiedziach), mi też się podoba, ale dla mnie pierwsza część to 8,5/10 (za oryginalność pomysłu i wykonanie), zaś druga to już tylko 6,5-7,5/10 (też dobry film, ale już wtórny nieco i jakiś taki ogólnie słabszy); oglądałeś "Ojca Chrzestnego"? ja tak (całą trylogię), podobał mi się, ale jakoś nie zachwycił i chociaż uważany jest za klasyk, to ja bym nie postawił mu nawet 9/10, a mój młodszy brat widział tylko kawałek i stwierdził "ale nuda" (a czemu? bo prawie wcale nie ma bijatyk, strzelanin i zabijania się), starszemu bratu pożyczyłem płytę z pierwszą częścią i jego też film nie zaciekawił - no i co? dla jego fanów i tak nie straci przez to; nie patrz, które miejsce w rankingach ma T2 - tobie się podoba, to postaw mu nawet i 11/10 i nie przejmuj się nawet 1000-ym miejscem
>>> 88Przemek
Tyle, że film nie jest tak nisko bo ludziom się nie podoba, tylko kilku debili założyło kilka tysięcy kont, aby zminusować ten tytuł na FW!!!
PS: Coś się zmieniło, T2 przestał spadać, a nawet podskoczył na 287 miejsce. Czyżby poje*om się znudziło i zaczęły dochodzić tylko prawdziwe oceny?
Jeżeli to co piszecie jest prawdą to dziwne że nikt nie robi z tym porzadku. W moim prywatnym rankingu najlepszych efektów specjalnych w histori kina w temacie pod filmem Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja Terminator II - Dzień rozrachunku awansował z pozycji 5 na 4. Nara.
Najbardziej prestiżowego ? Dzięki, ale tak na poważnie. Twoje słowa to sarkazm, czy komplement ? Biorąc pod uwagę to czego można tutaj doświadczyć skłaniałbym się ku temu pierwszemu, ale jeżeli faktycznie chciałbyś zagłosować, lub coś dodać to zapraszam. Ranking jest jednym z tematów do Gwiezdne wojny -Nowa nadzieja. Nara.
Pisaniem tutaj nic nie osiągniecie. Władze portalu rzadko zaglądają na tematy z forów pod filmami. Załóżcie temat tutaj:
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL
Lub dopiszcie się do mojego który nie zyskał na razie poparcia
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Multikonta,1694388
Oj, niech pisze, dobra ciekawostka. Chyba pójdę i założę taki temat na forum Insygniów śmierci cz. II, tamten film się kręci wokół 110 miejsca od jakiegoś czasu...
Oj tam imdb, nie mam tam konta, a poza tym filmweb jest "swój".
A poza tym, dzięki za info, fajnie wiedzieć.
Tam Potter się "nie kręci", tam poszedł w górę zaraz po premierze i powoli spada (jak to zawsze bywa z filmami na IMDb):
http://top250.info/movie/?1201607
Zapewne swój żywot na liście zakończy w okolicy 200 miejsca!
Poza tym, tam w rankingu nie wyprzedza wielu arcydzieł, w tym "Terminatora 2", który na liście IMDb jest 41!