PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442784}
6,5 23 tys. ocen
6,5 10 1 22932
5,9 19 krytyków
The International
powrót do forum filmu The International

z ciągle tym samym, niezmieniającym się od x filmów Clive'em Owenem, ładnymi zdjęciami i rozczarowującym zakończeniem. Tylko dla fanów gatunku.

ocenił(a) film na 8
Freeman47

Dlaczego rozczarowującym zakończeniem,bo nie skończyło się happy endem? Zakończenie jest świetne i pokazało,że Owen,który chciał sprawiedliwości nic nie osiągnął a mało tego stał się narzędziem w rękach mafiozów,a bank i tak nie upadł. Jak bybyło za mało dialogów,to byłyby komentarze w stylu,że prosty..dla mnie film świetny 8/10 i lepszy niż podobny do niego a też z tego roku "Stan gry".Może Cliv Owen nie zachwyca,ale w takich filmach się sprawdza.

ocenił(a) film na 8
Freeman47

Sorry,poprawka, miałem na myśli rok 2009:)

ocenił(a) film na 9
Freeman47

No czy ja wiem? Zalezy kto co lubi. Jedni lubia tania akcje w stylu Bourne'a, inni wola cos bardziej realnego, pozbawionego hollywoodzkich, wielokrotnie zupelnie psujacych film, dodatkow. Oven zawsze gra tak samo, ale wlasciwie w tym flmie akurat dobrze wtapia sie w calosc. A samo zakonczenie to solidny pokaz sil w swiecie bogaczy. I tak jak piszesz: tylko dla fanow gatunku, bo nie jest to film tendencyjny. Pozdro

ocenił(a) film na 2
Freeman47

Film rzeczywiście jest nudny,aktorzy ani trochę się niewysilili,jedyną dobrą rolą Owena był chyba jedynie Krupier,tutaj bida z nędzą.