Która wersja jest lepsza? Ta czy ta z 1997? Wiem, że to oklepany temat, ale możecie podać link, adres, miejsce z którego można poprać ten film? Może być z napisami ale fajnie by było jakby był z lektorem...
Ta miała pecha pecha powstać tuż przed filmem camerona, więc kryję się przy wersji z 97'...
Ja również uważam, ze lepsza jest wersja z 97. I nie chodzi tu o to jakcy aktorzy tam grali tylko o to jak grali, i najważniejsze efekty specjalne (przełamanie statku-zatopienie) oraz cała sceneria tamtych czasów ;)
O wiele bardziej podobała mi się wersja Camerona. Nadal mi się podoba. I chociaż była w tv setkę razy za każdym razem oglądam to szlochając. :D
Ludzie! Przecież wiadomo że Titanic Camerona jest lepszy! A tego Titanica nawet w kinach nie było tylko puścili od razu w telewizji! A wogóle dlaczego porównujecie akurat tego Titanica z dziełem Camerona, przecież jest wiele filmów o Titanicu??
Wersja Camerona jest stokrotnie lepsza od tej. Miałem nieprzyjemność oglądać pierw ten film a później nieco zrażony obejrzałem film z 1997. Porównanie kolosalne, efekty lepsze, obsada lepsza no i fabuła równierz lepsza w wersji Camerona. Ta miała niestety pecha i wyszła rok przed najbardziej słynnym Titaniciem.