Zazdroszczę wszystkim, którzy mieli okazję obejrzeć ten film w latach dzieciństwa na początku lat 90. Trawiłem na niego dzisiaj na tvp kultura i to jest dla mnie esencja filmów skierowanych do młodzieży za lat 80-90, taki film obejrzany wtedy dzieci zapamiętają na całe swoje dorosłe życie. Ciekawe, dlaczego dzisiejsze produkcje już takie nie są i nie będą.
Ja również trafiłam dziś przypadkiem na ten film na tvp kultura (dziękuję za ten kanał :)), obejrzałam większą część, na pewno obejrzę całość. Cieszę się, że taki film powstał, jestem od niego starsza o 2 lata, odebrałam go dość osobiście, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Przepiękna piosenka Tiltu - 'Tak tak ja kocham cię'...Jeden z filmów, które pozostaną w pamięci :)
Niestety film nie wytrzymał próby czasu... Jeśli macie dobre wspomnienia związane z tym filmem, nie oglądajcie go ponownie.
Co to za komunistyczne insynuacje? Właśnie wróciłem z festiwalu Kino Na Granicy. Film znakomity mimo, że nie z mojego pokolenia. Choć zawiera kilka egzaltowanych scen i trochę patosu to swoim surrealistycznym klimatem ale przede wszystkim pozytywnym (wg mnie) przekazem zasługuje na uwagę bez względu na wiek.