PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637730}

Trup

El cuerpo
2012
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28302
6,0 6 krytyków
Trup
powrót do forum filmu Trup

koszty szopki

ocenił(a) film na 5

Ochroniarz trafia do szpitala i prawie ledwo uchodzi z życiem. Córka oddaje się mordercy swojej matki. Warto było?

ocenił(a) film na 10
forcet

obawiam sie ze w ten sposob senarzysta chcial nas wywiezc w pole.

ocenił(a) film na 5
maciusg

Przy okazji, u nas niedawno gość potrącił 13latka i nie udzielił mu pomocy. Było to drugie w jego karierze takie przestępstwo. Został skazany na 8lat i utratę prawa jazdy na całe życie. Jak się to ma do egzekucji na filmie. Poza tym nawet nie wiadomo, czy bohaterowie filmu nie okazaliby skruchy. Przesada zdecydowana

ocenił(a) film na 10
forcet

z tego co pamietam to on nie był sadzony wogole. Skruchą byłoby przyznanie sie i poddanie wyrokowi. A on byl zadowolony ze mu sie fartneło. Według mnie samosąd, daje najwieksza satysfakcje pokrzywdzonemu. Wiec nie bardzo rozumie czemu się dziwisz. Chec zemsty mamy we krwi, a co to za sprawiedliwosc ze ktos idzie do wiezienia i zyje na nasz koszt, po czym wychodzi za dobre sprawowanie. Jak ktos taki mze liczyc na przebaczenie? Spowodowal smierc najblizszej osoby, nie udzielajac pomocy, zwial jak tchorz i wiodl normalne zycie jakby nigdy nic.

ocenił(a) film na 10
maciusg

zemsta jest slodka :P

ocenił(a) film na 5
maciusg

Ale zemsta uzasadniona - jak Mel Gibson w Godzina zemsty albo paru innych, a nie tu gdzie ojciec skazuje córkę na dużo większe komplikacje psychiczne niż jakby ich oddał pod sąd. Podobnie denerwująca i nieuzasadniona zemsta jest w John Wick gdzie gościowi zabili psa i ukradli auto więc biega jak porąbany po dyskotekach i wbija ochroniarzom napatoczonym nóż w oko. Nawet oglądanie tego jest jak aprobata, której nie daję w żadnym wypadku.

ocenił(a) film na 10
forcet

hmmm karzdy chyba ma moralne prawo zrobic co chce i utrate zony, psa czy uoubionego kubka do kawy przezywac po swojemu. A corka miala swoj rozum i jej tez zabito matke - tzn ja postapilbym tak samo, gdyby nie obawa ze mnie dojedzie wymiar sprawiedliwosci oko za oko.

ocenił(a) film na 10
maciusg

john wick to typowe pif pif paf jak filmy z sigalem, wiec to inna para kaloszy.

ocenił(a) film na 5
maciusg

Myślę, że zmieniłbyś zdanie gdyby ktoś Ci to samo zrobił za to, że rozbiłeś mu kubek, względnie przejechałeś psa i odjechałeś zamiast się powiesić :)
Myślę, że cywilizowane kary są często ok i dałbym im pewnie po 5lat więzienia plus zadośćuczynienie w pieniądzach. Zwłaszcza, że nie wiedzieli do końca, że ktoś zginął.
W Ojcu chrzestnym w scenie na Sycylii masz przykład do czego prowadzi zemsta - w wiosce prawie nie ma mężczyzn bo wszyscy zginęli w waśniach rodzinnych często nie wiedząc o co już chodziło na początku.
Wg Ciebie teraz dzieci tamtego ochroniarza powinny się zemścić na policjancie i jego córce za spowodowanie wypadku na ojcu?

ocenił(a) film na 10
forcet

hihi jest 1:1 pozatym, nie dowiedza sie kto i co. Pytanie czy unikałbym sprawiedliwosci. gdyby on zostal a nie uciekl nie byloby tematu.

ocenił(a) film na 10
maciusg

ojciec chrzestny :D mmm jak tam powiedzial mike swojEj zonie oni maja to we krwi. Pozatym jeszcze Roof - ten zyd z miami, mowi po tym jak mike pyta sie kto wydal zgode na zabicie kogos, ze onie nie pytal sie kto zabil Mo greena, i cos tam cos tam. Sek w tym ze na wojnie sie nie pyta tylko zabija.

forcet

dlaczego nie zaznaczyłeś, że to spojler?

ocenił(a) film na 5
forcet

No właśnie, ochroniarz uchodzi z życiem, a przecież jako jedyny widział kto naprawdę zabrał ciało, zatem jak dla mnie nie wszystko jest tu dopięte na 'ostatni guzik' ponieważ gdyby tak miało być, to ochroniarz musiałby zginąć. A tak pozostaje 1 świadek, który może zeznać kogo widział wtedy w kostnicy.

ocenił(a) film na 5
p1et

No chyba, że policjant był wtedy zamaskowany i tym samym nie były w stanie go rozpoznać, ale tego nie wiadomo.

Ze szpitala do policjanta dzwonił gościu, który pilnował strażnika. Mówił, że strażnik się obudził, jest w szoku i że policjant 'nie zgadnie co mu powiedział'

Odbieram to w ten sposób, że zeznał iż widział policjanta w kostnicy, co dla pilnującego go kolesia było niezłym zaskoczeniem, dlatego powiedział policjantowi, że 'nie uwierzy' ale przyjął pewnie że coś majaczy będąc w szoku. Jak dla mnie troche to niedopowiedziane, ale może coś źle odbieram