PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=814566}

Trzy kroki od siebie

Five Feet Apart
2019
7,4 41 tys. ocen
7,4 10 1 41217
5,1 15 krytyków
Trzy kroki od siebie
powrót do forum filmu Trzy kroki od siebie

Powiedziałabym że Stella zachowuje się co najmniej kretyńsko. Pierw łazi za obcym chłopakiem mając pretensje że nie przestrzega kuracji i zabiegów, z czasem sama zaczyna zachowywać się coraz mniej odpowiedzialnie, a na końcu doprowadza do sytuacji, która grozi zapaleniem płuc i śmiercią zarówno jej, jak i jego. Gdyby trzymała się jakichś ram swojego zachowania to film miałby sens, a tu z każdym kwadransem coraz bardziej jej odbija. Już byłam pewna że okaże się że spóźniła się na ten przeszczep, przeziębiła się albo zaraziła tą bakterią, a w sumie okazało się, że w tej swojej głupocie wyszła najlepiej z nich wszystkich. Ten wciąż powracający motyw siostry był irytujący, temat ciągle rozgrzebywany w tym samym miejscu bez żadnej chęci odpuszczenia go. Już pomijam fakt, że żyją sobie w szpitalu jak w hotelu z obsługą, prywatne pokoje, wolne wyjścia. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ot tak można sobie vlogi ze szpitala i to z personelem nagrywać i wrzucać na neta. Mega słaby film jak dla mnie, kompletnie nie trzyma się kupy, nie polecam.