PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571889}

Trzy metry nad niebem

Tres metros sobre el cielo
2010
7,2 138 tys. ocen
7,2 10 1 137647
3,6 7 krytyków
Trzy metry nad niebem
powrót do forum filmu Trzy metry nad niebem

Co to ma być, dlaczego ludzie tak bardzo się nim zachwycają ? Czy ktoś może mi to wytłumaczyć
? Bo ja nie dostrzegam niczego wyjątkowego w tym kiczu

ocenił(a) film na 10
colorless_color

każdy ma swój gust i niektórzy (np. ja) lubią takie filmy. Tu nie ma co tłumaczyć skoro nie podobają ci się takie filmy to po co zaczynasz oglądać ?
ty powiesz kicz a ktoś inny arcydzieło więc nie musisz się tak wątować .

ocenił(a) film na 3
ananasowax3

Co masz na myśli mówiąc 'takie filmy' ? A zaczęłam oglądać dlatego, że mnóstwo osób się tym filmem zachwyca. Skoro Ty uważasz, że to arcydzieło, to wytłumacz mi proszę, dlaczego ?

ocenił(a) film na 10
colorless_color

'takie filmy' czyli właśnie o podobnej tematyce nie powiedziałam konkretnie że to arcydzieło ale niektórzy właśnie lubią takie historie oglądać tu nie ma co tłumaczyć ale widze że nie rozumiesz że każdy ma prawo lubić to co chce .

ocenił(a) film na 4
ananasowax3

Uwielbiam filmy o tej tematyce, a tym bylem strasznie zawiedziona (wsyscy mi go polecali, a tu takie rozczarowanie :( )! Kiepskie aktorstwo, fabuła nie trzyma się kupy...Nie było w nim w ogóle tego smaku, uroku, czegoś co pociąga, jakiejś głębi.... Był strasznie hmmm....Jakby rozklekotany!

ocenił(a) film na 3
ananasowax3

Oceniłaś go na 10.

ocenił(a) film na 10
colorless_color

bo mi się wtedy podobał, nie wiem jakie teraz by były moje wrażenia o nim bo ostatnio obejrzałam wiele takich filmów ale z tego co pamiętam wcale nie był jakoś strasznie zły , ale wiadomo co kto lubi.
A zresztą jest i tak 10000000 razy lepszy od włoskiej wersji której nie znosze dałam nawet wysoką ocenę tamtej wersji tylko za tematyke .ale moge cię zapewnić że i tak istnieją gorsze filmy ;]

ocenił(a) film na 9
ananasowax3

A co tu jest do tłumaczenia, kazdy lubi co chce, mnie tez się podobał, ale innym nie musi:))

ocenił(a) film na 6
ananasowax3

Ja uważam , że ten film jest dosyć kiepski jak i jego pierwsza część - lecz zasługuje na 6/10,poprzednią część 5/10.

W tych kategoriach ( melodramat ) są o wiele lepsze produkcje niewątpliwie.

ocenił(a) film na 9
colorless_color

W filmie nie chodzi o samą grę aktorską, wiadomo też jest ważna. Nie każdemu spodoba się ten film bo każdy ceni sobie co innego, może to być fabuła scenariusz, kostiumy cokolwiek. Podejrzewam, że ludzie, którzy zachwycają się tym filmem najbardziej zawracają uwagę na emocje. Ten film właśnie to daje. Niektórzy nie rozumieją fenomenu filmu "Nietykalni" w tym filmie jak i w "Trzy metry nad niebem" najważniejszym zadaniem jest wzbudzenie odpowiednich uczuć u widza. To jak "dwa różne światy" mogą bardzo się zaprzyjaźnić czy pokochać siebie. Właśnie w tym filmie można powiedzieć, że czuje się emocje, np. fascynacje. Takie jest moje zdanie i chyba o to chodzi.

ocenił(a) film na 8
beetii

O to to ! Z emocjami trafiłaś w sedno. Dla mnie ani fabuła ani aktorzy nie są w tym filmie rewelacyjne. Ale jest w nim coś hmmm.... taka jakby dusza? Może poleciałem ale jakoś nie mogę tego inaczej nazwać ;p Ta refleksja że "nic nie zdarza się dwa razy". Człowiek kończy oglądać i mimowolnie myśli o tym co stracił, miłość, przyjaźń czy cokolwiek innego. Później zastanawia się na tym co ma i że trzeba się tym cieszyć.Tak to widzę :) +1 za ścieżkę dźwiękową o!

ocenił(a) film na 9
colorless_color

Chyba nie potrafię powiedzieć czemu aż tak strasznie mi się podoba . Jest dużo podobnych filmow a jednak one tak nie zachwycają . Po prostu jak dla mnie ten film ma taki klimat , coś w sobie co sprawia że czuję pewien niedosyt po obejrzeniu a jednocześnie jestem zachwycona . Film oglądałam dość dawno , ale pamiętam że było kilka całkiem fajnych dialogów, monologów ( na przykład ostatnie słowa filmu ) , naprawdę fajnie ukazana przyjaźń głównego bohatera z Paulem ( ? ) , jest wiele rzeczy które sprawiają ze oceniam ten film tak a nie inaczej .
+ myślę ze dużo podnosi opinie o filmie jego zakończenie, ktore jest zaskakujące, niespodziewane.

colorless_color

Zgadzam się z Tobą. Oglądałam ten film, aby się przekonać co jest w nim takiego, że każdy się nim zachwyca. I tak jak myślałam, rozczarowałam się. Wątek miłości dobrze wychowanej dziewczyny i zbuntowanego chłopaka - oklepany. Nudziło mi się na nim strasznie, tylko czekałam, aż się skończy. Naiwność i głupota. Są o wiele ambitniejsze filmy, które mają ocenę niższą niż 7,7. W tym przypadku ocena 7,7 jest ogromnie niesprawiedliwą. Efekty specjalne -żadne, gra aktorska - żadna, scenariusz - zrobiony jak najmniejszym nakładem pracy. Wyciskacz łez? Nie ma o czym mówić, kompletna strata czasu.

RESLINE

Dokładnie takie same odczucia. Kuzynka zmusiła mnie do obejrzenia, bo jest w nim wręcz zakochana, ale nudziłam się przez cały film. Wszystko jest nie tak. Takie naiwne i nieżyciowe. Główny bohater chodzi z gołą klatą i to przekonało ludzi do oceny 7.7.

colorless_color

Ci co piszą że ten film jest do dupy czy inaczej to p_oprostu się nie znają na takic filmach.A gadają złe rzeczy na temat aktorów bo poprostu zazdroszczą im takiej sławyt chcieli by na pewno aby mieli tak jak oni i aby ludzieu ich tak kochali i podziwiali bo ja im zazdroszczę a film w 2częściach był i jest zajebisty tylko czekam na 3takie jest moje zdanie!!!

ocenił(a) film na 3
anusia1234_filmweb

Zastanawiam się czy to prowokacja, czy pisałaś na serio o tej sławie i miłości do aktorów grających w tym filmie.

colorless_color

Na serio bo denerwują mnie ci którzy wymądrzają sie i krytykują aktorów czy cały ten.film

ocenił(a) film na 3
anusia1234_filmweb

Każdy ma prawo do subiektywnej oceny :)

colorless_color

No ale niech się nie mądrują bo nie są pewnie lepsi potrafią krytykować. niech popatszą się na siebie

anusia1234_filmweb

a ty co tak bronisz stajesz po ich stronie widząc że krytykują takie filmy powiem tak to jest nie normalne