PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1335}

U-571

2000
6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 17157
7,0 4 krytyków
U-571
powrót do forum filmu U-571

Bzdurne wpadki

ocenił(a) film na 5

Kto wymyśla lub kopiuje z innych portali wpadki filmowe, które tak naprawdę nie są wpadkami lub pisane są półprawdy czyli klamstwa. W ciekawostkach U-571 napisano, że Liga Narodów powstała po II Wojnie Światowej. Jakby ktoś sprawdził te rewelacje choć w Wikipedii, to nie dodawałby takich bzdur.
Liga Narodów powstała w 1919r (!!!) i funkcjonowała do wybuchu II WŚ. Oficjalnie zlikwidowano ją w 1946r jednak praktyvcznie przestała istnieć w czasie wojny. Liga została zastąpiona nową organizacja czyli ONZ.
W innym filmie wojennym Wróg u Bram, gdy samochód Daniłowa się wywraca ktoś napisał w ciekawostkach, że kaskader kierujacy autem ma czerwony kask na głowie. Jeżeli ktoś zadałby sobie trochę trudu i sprawdził to klatka po klatce to nie kopiował by takich bzdur. Fakt widać czerwony, tyle że otok na czapce i jak mi się wydaje nie kaskadera ale manekina...
Wyłapywać wpadki filmowe to jedno ale ktoś powinień weryfikować takie bzdury.

ocenił(a) film na 7
ataman

5/10

ataman

bzdur w tym filmie chyba tyle co klatek... a co do ciekawostek to tez mam jedna do poprawki ktora szczegolnie mnie urazila...".Niemiecki samolot rozpoznawczy ma być Messerschmidtem 109. Jednak główne ujęcie pokazuje inny samolot, gdyż ma niewłaściwe skrzydła." juz autor tego mogl przynajmniej napisac ze jest fo Focke Wulf Fw190 poza tym, moze mi to umknelo, nie slyszalem zeby ktos w filmie mowil o Bf 109....... a o reszcie glupot na ekranie juz nie wspomne bo szkoda zuzywac klawiatury