PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157163
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

Ja zakładam że chciał stworzyć całą armie takich hybryd.. bo po co tworzy ć jedna tylko by pokonać Viktora? Przecież każdy ugryziony przez Hybryde sam by sie nią spał wiec... Armia Hybryd bez trudu pokonała by wampiry. Ale czy oszczędziła by Lykan?

ocenił(a) film na 7
Underworld_fw

Chciał stworzyć Hybrydę, aby skończyć wojnę między Lykanami, a Wampirami.

cdgm

No wiem ale jak? Co ta hybryda miała zrobić?

ocenił(a) film na 7
Underworld_fw

Połączyć dwie rasy tak, aby stały się rodziną.

cdgm

Też tak rozumowałem jak miałem 11 lat ale przecież oni wiedzą że Wampiry i Lykanie są spokrewnieni wiec to raczej jest złe stwierdzenie...

ocenił(a) film na 10
Underworld_fw

Viktor nie chciał dopuścić do skażenia rasy wampirzej a Lucek chciał się stać hybrydą i zabić go w ramach zemsty. Jeśli Lucjan zabiłby go jako hybryda, to przed śmiercią Viktor wiedziałby, że nie udałoby się mu utrzymać czystości wampirzej krwi, czego bronił kilka wieków i było złamaniem wampirzych praw.

Mnie ciekawi bardziej kro był w 3 sarkofagu, ponieważ na filmie widać 3 okrągłe urządzenia, w których znajdowali się Viktor, Markus i ciekawe kto jeszcze ??

ocenił(a) film na 7
cin230

chyba Amelia...

ocenił(a) film na 10
Gra4ve

Amelia to to nie jest. Amelia zginęła w pociągu zabita przez wilkołaki.

ocenił(a) film na 9
cin230

Ta Amelia jak na władczynie wampirów była coś wyjątkowo słaba...Victor i Marcus ostro wymiatali a ją zabił pierwszy lepszy Lykanin :/

ocenił(a) film na 8
cin230

Victor otwarcie stwierdził, "jedno rządzi, dwoje śpi, tak ma być!". Wiec najpewniej jeden sarkofag był pusty i czekał na Amelię...

cin230

a to właśnie nie miała Amelia przybyć na tą zmianę? Miała dokonać przebudzenia Markusa a sama ,,zasnąć,,. zmieniali się co jakiś czas nie pamiętam 100 lat...??? jeden rządzi dwoje śpi. no nie wiem w sumie ale mi się tak właśnie to wydaje że to była ta trójka Victor, Markus i Amelia ...

ocenił(a) film na 7
danielpiw23

w końcu jeden sarkofag mógł być pusty... ;]

Gra4ve

Amelia rządziła w tym czasie. Miała obudzić Marcusa i sama zasnąć. Victor miał się nie obudzić.

felis5

Po czym za 100 lat miał obudzić sie Viktor a Marcus zasnąć i wiktor za ileś tam lat znowu obudzi Amelie i zasnie i tak od nowa

ocenił(a) film na 8
Hrabia_Dracula

Amelia nie była jedną z tej 'wielkiej trójcy'. Ona była tylko jakąś członkinią starszyzny, która w należyty sposób umiała przeprowadzić "przebudzenie".

McDohl

Co ty gadasz. Trójka władców- Victor, Marcus, Amelia. To było stulecie Amelii. Właśnie przybyła na wybudzenie Marcusa- a ona sama miała zasnąć na 200 lat (rządy kolejno Marcusa i Victora).

felis5

A procesu wybudzenia miała doglądać towarzysząca jej Rada.

użytkownik usunięty
cin230

Trzecia trumna/sarkofag był dla Amelii, w tym zamku było miejsce ich :spoczynku". Wiktor sam mówił " jedno rządzi, dwoje śpi". Amelia miała przybyć do tego zamku i w tej właśnie trumnie miała "spać".

ocenił(a) film na 8

http://underworld.wikia.com/wiki/Ördögház

Wg tego źródła trzeci należał do Kravena, który podczas rozgrywania się wydażeń był aktualnie rządzącym.

McDohl

Nie, wcale nie. Według tego źródła sarkofagi należały do Starszyzny, czyli Viktora, Marcusa i Amelii:
"In the lower parts of the mansion lies the Elders' Chamber, a room designed to hold the coffins of the hibernating Vampire Elders. A large portion of the chamber is dedicated to an open floor, underneath which lie the hibernating Elders. Ornate designs centered around the symbols of each Elder (A, V, M) contain a turning mechanism that, when applied, opens the hatch, causing the Elder's coffin to rise into the air so that a blood drip can be administered, awakening the sleeping Vampire."

Zaś Kraven jest tylko zarządcą posiadłości, na terenie której znajdują się sarkofagi:
"At the time of the events of Underworld, Kraven is the acting regent of the mansion."
( http://underworld.wikia.com/wiki/Ördögház )

I dla jasności:
"A Vampire Elder is one of the three original Vampires, including the first Vampire. These three Vampires are Marcus Corvinus, Viktor, and Amelia."
( http://underworld.wikia.com/wiki/Vampire_Elder )

ocenił(a) film na 8
McDohl

Kreven miał tylko doglądać domu Victora...

Oczywiście, że tak.

Underworld_fw

Moim zdaniem chciał zrobić to co nie udało się kiedy Viktor zabił ciężarną córkę - połączyć 2 rasy a victor najbardziej obawiał się właśnie tego. Mysle ze chciał to zrobic dla zasady ale i wykorzystać go w walce

ocenił(a) film na 8
Underworld_fw

Bo hybryda miała zabić Williama, Marcusa, Victora, Amelię, zakończyć wojnę i zjednoczyć klany, a najważniejsze dokonać zemsty za Sonję córkę Victora, którą Victor skazał, że śmierć, że poślubiła Lucjana (Wilkołaka) i spłodzili już wcześniej hybrydę. Jedność krwi. Pół wampir (zawrotna szybkość)- Pół wilkołak (niespotykana siła). Silniejszy od obu ras.

ocenił(a) film na 9
Underworld_fw

Klany miały się zjednoczyć i zawrzeć pokój. Lucjan miał dowodzić Wilkołakami i ochraniać za dnia Wampiry, a Soren miał zająć miejsce starszyzny tzn. Marcusa, Victora. Hybryda posiadała moce obu gatunków i wyeliminowała słabości. Miała pokonać starszyznę i zawrzeć pokój.

Underworld_fw

Pytanie raczej dlaczego wybrał tak głupi sposób na stworzenie hybrydy. Nie rozumiem po co ta cała zabawa w szukanie potomka Corvinusa z super rzadką grupą krwi skoro możliwe jest skrzyżowanie lykana i wampira innym sposobem. Przecież córka Viktora przed śmiercią była w ciąży z Lucianem.

ocenił(a) film na 9
ElTabasco

W części 2 masz wszystko wyjaśnione - potrzebna była jeszcze krew człowieka - przodka Corvinusa - którego tyle czasu szukał Lucian.

ocenił(a) film na 4
Underworld_fw

A kto mi napisze dlaczego tak w ogóle Kraven pracował dla Luciana? Miał coś od niego dostać czy po prostu był jego kretem/szpiegiem/wtyką?