PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803530}

Utoya, 22 lipca

Utøya 22. juli
2018
6,2 6,8 tys. ocen
6,2 10 1 6799
6,8 31 krytyków
Utoya, 22 lipca
powrót do forum filmu Utoya, 22 lipca

Jak Mi żal tych wszystkich inceli, którzy swojego bohatera incelowskiego na ekranie nie zobaczyli... Gdyby to się to wydarzyło w USA to zastrzyk murowany... A że w Norwegii, to cieszmy się jego szczęściem- tyle walki i w końcu ma babe... No żyć nie umierać....

ocenił(a) film na 8
PaniCiemnosci

Ha ha.. To rzeczywiście potworne, do czego może doprowadzić frustracja seksualna :D Ale jedno mnie zastanawia, a mianowicie jego ojczym wspomniał w wywiadzie o dwóch bardzo atrakcyjnych dziewczynach z którymi Brevik spotykał się w weekendy, ale nagle porzucił on pracę i wprowadził się do matki, po czym odciął się od społeczeństwa i zaczął grać w gry komputerowe. Jak dla mnie to wygląda na psychiczną i emocjonalną impotencję Brevika, która spowodowała jakąś blokadę psychiczną przed pierszym seksem, co by tłumaczyło zemstę na seksualnie wyzwolonych obozowiczach z młodzieżówki. Coś w tym jest, gdyż według opisów ojczyma, Brevik był bardzo wstydliwy, niemalże 'dziewczęcy'. A co do samej tragedii, to obawiam się, że to nie było jego ostatnie słowo a za kilka lat będą zmuszeni wypuścić go na wolność. No, chyba że znajdzie się wśród norków kilku z jajami i załatwią sprawę raz na zawsze, może któryś z ojców zamordowanych dzieci? I tak wciąż się dziwię, że policja pozwoliła mu żyć..