PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553002
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

10/10

arcydzieło z gatunku fantasy gra aktorska świetna muzyka zapierajaca dech w piersiach i wspaniałe zdjecia, chodźby i Równiny rohanu i oczywiscie gra mojej ulubionej aktorki Liv Tyler.

zapraszam do komentowania XD

http://www.youtube.com/watch?v=uE-1RPDqJAY

http://www.youtube.com/watch?v=nU-QFe93cuw

http://www.youtube.com/watch?v=P4JilEoy4nM&feature=PlayList&p=5660CA3A013695FD&p laynext=1&playnext_from=PL&index=15

;]

sarev0k

http://www.youtube.com/watch?v=SUiCGR5JHqA słucham tego codziennie zajebisty soundtrack By Liv Tyler :D

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Nie dziwię Ci się :D

T_a

Powinna dostac za to jakas nagrode naprawde przepiekny glos :]

Gotrek09

A tak wogole polecam takze Przygody Felixa i Gotreka ktory naprawde dorownuje WP pod kazdym wzgledem jeszcze niedawno myslalem ze nic nie przebije Wladcy ale to jest rownie ciekawe i wciagajace ksiazek jest sporo moze nie tyle co Star warsy ale zajebiscie sie czyta i jest idealne na jesienne wieczory :D POLECAM :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Akurat będę niedługo szła do biblioteki xD Z ciekawością przeczytam^^

T_a

co tak malo ludzi odwiedza to forum ostatnio :P

Gotrek09

Własnie nie wiem

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Trzeba rzucić jakiś ciekawy temat :D

T_a

To rzuć

Ivalor

ja mysle że w tym temacie wrzuce poprostu nowy temat :], ponieważ ostatnio poważnie sie zaczalem zastanawiac co jest lepsze ksiązka czy film normalnie kazdy by powiedzial ze ksiazka ale popaczmy na to ze strony zdjec muzyki gry aktorskiej i grafiki komputerowej na filmie mozesz sie troche poczuc jak w srodku akcji jesli mamy dostepne kino domowe :] a z drugiej strony ksiazka jest idealna do czytania przy kominku i zawiera duzo wiecej tresci niz film,

zapraszam do dyskusji :].

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Jeśli chodzi o mnie to o niebo bardziej wolę czytać książki, wtedy mam bardzo duże pole do wyobraźni.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

taaak bezapylacyjnie arcydzieło... Ja jednak bardziej tęsknię za Natalką, tak chciałbym jej trochę powrzucać ;) No ale ciekawa odmiana wchodze na filmweb po 2 miesiącach nieobecności patrze a tu taki ładny temat no brawo brawo ;D

Joker_WhySoSerious

Ja jednak powiem, że lepsza jest książkę, zawsze bardziej wolałem czytać
niż oglądać, ponadto w filmie Jacson wprowadził troszkę niedorzeczności,
natomiast w książce ich brak. Co sądzicie o Hobbicie mnie najbardziej
ciekawi scena z trzema trolami

Ivalor

hehe no durne trolle oszukane przez wlasny pokarm :]
ale mi najbardziej podobala sie scena gry w zagadki bilba i smeagola
i jak bilbo zrobil go wlasciwie przez przypadek w konia XD.

Gotrek09

A co do Natalki to mozna ja podeptac ale nie tu gdzie rozmawia sie o ciekawych tematach a nie o pierdolach typu ze HM jest lepsze od Wladcy.

Gotrek09

chcecie kogos gorszego niz Natalie :D http://www.filmweb.pl/topic/1202419/Totalny+Shit+P.html#3534681

napsalem temat na takim gownianym filmie a do mnie jakas Czerń mnie obraża i to dosyc niesmacznie broni gniota tak gownianego ze malo nie puściłem hafta :]

nie rozumiem jak ludzie tepi i niewychowani moga mowic ze ktos jest nie inteligentny.

Gotrek09

Nom odpowiedziałem, na tego posta Weronikix25 chyba starszej siostry
Natalie. Ja natomiast chciałbym wam pokazać ciekawą akcje jaką prowadzi
dwóch kolesi z Londynu. Happeningi te mają na celu uświadomienie ludności o
zagrożeniu ze strony światowych elit które usiłują nam wprowadzić "Nowy
porządek świata". Co sądzicie o takich akcjach, czy dadzą rade otworzyć
oczy przynajmniej kilku z " ludzi-owiec" ?

http://www.youtube.com/watch?v=9gV545sNTZk
http://www.youtube.com/watch?v=T8EZBkO_75s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8l_meOam55Q&feature=related

Więcej jest na kanale charliego jednego z współorganizatorów happeningi na
jego kanale na youtube www.youtube.com/cveitch
Polskiego tłumaczenia tych akcji dokonuje użytkownik NWOPL na kanale
www.youtube.com/nwopl

Ivalor

Powiem tak mysle ze dla niektorych ludzi jest nadzieja bo sa ze tak sie wyraze zaciemnieni :] ale co do niektirych nie ma szans wystarczy spojrzec na Natalie ktora potrafi przez 8 stron tematu upierac sie przy swoich bzdurnych kretynskich przemysleniach XD

Gotrek09

Wydaje mi się, że znalazłem motto życiowe jakie wyznaje Natalie, są to
słowa jakich używał Charlie w swoich happeningach:
" Myślenie jest złe, myślenie to ciężka niepotrzebna dla was praca, niech
myśleniem zajmie się za was rząd a wy róbcie coś bardziej pożytecznego".
Ogólnie to wciąż czekam aż Natalie opowie mi o czym jest WP bo upierała się
, że wie ale ona na moje prośby pozostaje głucha :/

Ivalor

no cóż taka jest rzeczywistość i raczej nikt tu nie poradzi chociaz ten heppening to swietny pomysl a co do Natalie :D... to zapytaj sie lepiej o fabule high school musical :] a tak wogole to co ten temat wygasa tylko ty tu siedzisz jeszcze a mozna by sobie podyskutowac ktos moglby tez jakims tematem zarzucic :D.

Gotrek09

Nom można by jakiś zapodać, tylko żeby wiecej osob wzielo udzial w dyskusji
Może wmyślmy prace dla Jacsona i Del Toro ja bym proponował wiedźmina.

Ivalor

Oczywiście chodzi o prace gdy ukończą hobbita, ja bym z ogromną chęcią
obejrzał wiedźmina w porządnym wykonaniu

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Hej wybiera się ktoś z was na jutrzejszy Falkon w Lublinie?
W tym roku program konwentu jest bardzo obiecujący... ^^
Planowany jest m. in. konkurs Tolkienowski :))

pulpa3

ehh za daleko dla mnie :] a co do wiedźmina to jest dopiero myśl zrobic z tego wysokobudzetowa mega produkcje jestem za :D chociaż marze żeby ktos kiedys zekranizowal ksiazki z warhammera o Gotreku zabojcy trolli :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Arcudzieło - bezkonkurencyjnie , jak na razie , w swoim gatunku . 10/10

ALDIR

U mnie we wrocku w moim starym gimnazjum już 2x były targi Fantasy i mam nadzieje że w tym roku też zrobią :] można sobie przynajmniej w figsy pograć z ludźmi którzy są ekspertami XD

ALDIR

no cóż pozostaje nam czekać na ekranizacje hobbita. :] mam nadzieje że będzie może nawet większym arcydziełem niż WP XD

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Większym arcydziełem od WP.? Ten facet byłby miliarderem ;DD.

Ja to chciałabym, żeby zekranizowali książki Anthonego Horowitza z serii "Krucze Wrota"
Po ptrzeczytaniu zaczęłam wątpić we własną inteligencję ;pp
Zagadek od groma, rożnych niespodzianek. Niespodziewane zwroty akcji.
Genialnie napisana ksiażka. Wprawdzie nie czytałam pierwszej częśći, bo jakoś dostać nie mogę, ale druga i trzecią owszem, reszty jeszcze nie wydali. Druga: "Mroczna Gwiazda" cholernie mi się podoba. szczególnie koniec mnie zaskoczył. Pomieszanie fantasy z kinem akcji i dramatem.;D
Niektóre nazwy biorą się z Władcy, np. Pradawne Istoty, yorkSHIRE, itp.
Opowiada o pięciorgu dzieci, które zostały wybrane, i ktore maja różne moce by zapobiec wydostaniu się Złym na świat. O wrotach, które muszą chronić by pozostały zamknięte. Tam właśnie napisane, jak oni się poznawali, i jak pokonywali Pradawne Istoty..i i ich problemy..
Bardzo mi się podoba, moze nie umiem tak opisac tewgo, ale polecam każdemu.
;D

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

No to nic innego jak zobaczyć co to jest :) Zgadzam się WP został absolutnie fenomenalnie wyreżyserowany a fragment z Pippinem w którym śpiewa to mistrzostwo świata :)

ALDIR

z checią przeczytam a mam może są dostepne ksiazki po angielsku bo znam dobrze i moge czytac :D?

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

A nie wiem..
A po polsku nie wystarczy przeczytać.? ;DD

Zielonoo

może i wystarczy ale ja i tak teraz wciągnąłem się na całego w świat Warhammera bo ma pięknie napisane opowiadania i powiem szczerze że trochę nawet mi podśmierduje władcą ponieważ tu także ludy starego świata muszą stawiać opór ciągłemu naporowi sił chaosu i mrocznych potęg z północy. :]

Gotrek09

Ja natomiast teraz zgłębiam w wolnym czasie "Czarnoksiężnika z Archipelagu"
czyli pierwszą część cyklu "Ziemiomorze" autorstwa U. Le Guin. Jest to
kolejny przykład znakomitego fantasy którego polecam wszystkim. W książce
tej ponadto czuć ten przepiękny morski klimat na wyspach

Ivalor

hmm z czasem zakupie brzmi ciekawie a tak wogle to polecam siergieja Lujanienke pisze wietne SF-CI

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Widzę ,że grono wielbicieli porządnego fantasy jest silne :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Ja się dołączam do grona wielbicieli. Zgadzam się, że Władca Pierścieni to arcydzieło i geniusz! Kocham te książki i filmy, a scena z Pippinem jest urzekająca. Z fantasy jeszcze lubię Harry'ego Pottera, Czarną Perłę i Sapkowskiego. Zmierzch też czytałam z ciekawości, ale niezbyt mnie wciągnął i według mnie jest za bardzo bajkowy. Tam zginęła tylko jedna osoba. Bez przesady, przecież w tylu potyczkach ze złymi wampirami, ktoś więcej musiał zginąć:) Pozdrawiam fanów;)

ocenił(a) film na 10
SelenaS

Ja też czytałam zmierzch i tez jakoś mi nie przypadł do gustu.
Jestem też w trakcie czytania Sagi o Ludziach Lodu. Dopiero 19 część. ;D
Też lubię Harrego. Te książki mnie wciągają. Gdy pojawiła się 7 cz. od razu poszłam kupiłam, a że były ferie to położyłam się i cały dzień czytałam, z przerwami na jedzenie ;pp.

Pamiętam, jak kiedyś siostra mi przyniosła Władcę.. i powiedziała, żebym przeczytała. Wzięłam do ręki, przeczytałam 2 strony i odłożyłam. Wiadomo, człowiekowi nie wiedzącemu co to, ten słowniczek z drużyny wyda się dość.. dziwny.
No i trzy dni później obejrzałam Drużynę i na maxa mnie wciągnęło. Szybko zabrałam siostrze książki i zaczęłam czytać.
Samo się jakoś potoczyło. ;D

Zielonoo

no Harry nie był zły ale jest to książka do przeczytania na jeden raz a na przykład władce dalej czytuje przy kominku wieczorami i mi sie nie nudzi najlepiej żeby jeszcze pizgawica szalala na dworze co za klimat wtedy jest XD.

i poważnie się zastanawiam po przeczytaniu serii warhamerowskich na zabranie sie za przczytanie Gwiezdnych wojen ale patrze na to a to chyba ma ze 40 albo 50 książek i nie wiem czy to nie stanie sie monotonne w któryms momencie może ktos czytał juz i wie i moze mi poradzic czy kupowac i czy warto sie za to zabierac?. :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

A ja się nie zgodzę co do tego, że HP to "książka do przeczytania na jeden raz". Ja sama kilka razy czytałam każdą część, zresztą nie tylko ja. I nigdy mi się nie nudziły te książki.
No i oczywiście najlepiej czyta się, gdy na zewnątrz jest taka ponura pogoda :) Ja tak lubię :)

Julia_20

Mi natomiast HP w ogóle się nie podoba. Dla mnie to denna komercha jak
pokemony czy Hanna Montana(w tym miejscu należy przeprosić Natalie za
nazwanie jej biblii komerchą :d) HP nawet nie umywa się moim zdaniem do
LOTRa

Ivalor

oczywiscie ze sie nie umywa tera tez uwazam ze jest denne ale coz to ksiazka z czasow mojego gimnazjum wiec wiesz :D

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Hp to jakaś parodia książki .. i tyle w tym temacie :)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

No bez przesady... Ktoś może lubić zarówno LOTRa i HP, ja sama lubię, ale LOTRa stawiam wyżej od HP. I co, ktoś wtedy jest gorszy BO LUBI HP?...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A czujesz się gorsza? Bo nic takiego nie napisałam , ani nawet nie padło słowo :"kto to ogląda?" Po prostu DLA MNIE nakręcili parodię a nie film . Żeby tak sp..artolić temat , takiej książki - no , to trzeba być mistrzem . Spłycili to co powinno i zasługiwało na głębszą analizę , pokazali to co można było śmiało pominąć a wcisnęli inne wątki . Ale to nie w tym temacie powinno być jeśli o HP chodzi :) Na pewno jeśli o mnie chodzi , nigdy nie wrócę do tego filmu - może tylko wtedy , gdy nie będę mieć czasu na książkę :)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Nikt tak nie napisał, przynajmniej nie wprostale podejrzewam, że wy tak uważacie. Tego nie trzeba było pisać, żeby to wywnioskować :P
Dla mnie LOTR chyba już zawsze będzie arcydziełem, ale do HP też będę miała sentyment, bo szczerze mówiąc, z tym zapoznałam się prędzej niż z LOTRem :) Każdy film ma coś, czego nie ma inny, a czy się komuś to podoba czy nie, to kwesta indywidualna ;)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

No to napiszę wprost :P Nie uważam nikogo za gorszego , nawet do głowy mi nie przyszło takie stwierdzenie :P
HP oglądałam raz i było miło , ale nic więcej :P Do WP wracam setki razy już nie mówiąc o klubach WP itd o całej tej otoczce . A jeśli Ty lubisz HP to fajnie , cieszę się ,ze Ci się podobało:)

ALDIR

Ja właściwie to mówiłem zarówno o książce HP jak i filmie. Książka dla mnie
też jest słaba. I nie uważam, że jak komuś się podobała to jest on gorszy, każdy może mieć własne zdanie. HP jest dla mnie zbyt komercyjny,
przewidywalny, naciągany, naiwny i porostu słaby

ALDIR

Mi się wydaje że książka Harrego Pottera była naprawde niesamowita i wciagała ale film był rzeczywiście bogaty w efekty specjalne ale brkowało mu tej mrocznej strony która w książce była ukazana a z filmu zrobili kolorową bajkę.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Gotrek, najpierw nazywasz książkę "denną", a następnie twierdzisz, że "była naprawde niesamowita i wciagała"... Coś, co jest denne, nie może być chyba niesamowite no nie? :) Zwłaszcza dla tej samej osoby, która tak mówi o książkach :P a dobra tam, czepiam się xP
Ja również uważam, że książki są lepsze od filmów. Z ekranizacji podobały mi się najbardziej dwie pierwsze części. A na najbardziej nieudaną ekranizację uważam Zakon Feniksa.
I może lepiej już skończyć ten temat o HP i przejść do np. WP? :P