PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553002
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

10/10

arcydzieło z gatunku fantasy gra aktorska świetna muzyka zapierajaca dech w piersiach i wspaniałe zdjecia, chodźby i Równiny rohanu i oczywiscie gra mojej ulubionej aktorki Liv Tyler.

zapraszam do komentowania XD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

HP jako książki były super ale po obejrzeniu filmów zawiodłam się i to bardzo. Z całej książki to odwzorowane jest jakieś 5%

ocenił(a) film na 10
T_a

U mnie identyczna sytuacja jak u Julii_20
Do książek HP wracam ardzo częśto, bo co tu ukrywać bardzo je lubię.
Filmy też mi podobały, jno może z wyjątkiem Zakonu Feniksa.
Też mam do nich pewny sentyment, przeczytałam je przed Władcą, filmy także. Lubię do nich wracać. ;D

Chociaż to i tak LOTR jest arcydziełem. ;D
I stawiam go wyżej.

T_a

widocznie zle sie wysłowilem i troche niezrozumiale wiec przepraszam chodzilo mi o to ze wlasnie ekranizacja jest denna a ksiazka HP byla zawsze dla mnie ciekawą ksiazka ale tak to napisalem jakos dziwnie wiec sie nie dziwie ze zaszlo nieporozumienie.

T_a

Z HP jest taki problem, że można zrobić dobrego filmu ze słabej książki, a
Harry Potter niestety taki jest, dobra nie zaśmiecajmy tematu Potterami,
zna ktoś może stronę na której są internetowe lekcje języka sindarin, z chęcią bym się go nauczył

ocenił(a) film na 10
Julia_20

http://www.youtube.com/watch?v=safJC0bYqPY&feature=related

bardzo ciekawa prezentacja - dla wielbicieli/lek Arweny i Haldira( zwłaszcza ;p)
Polecam :)
Piękna muzyka i fajnie się ogląda.

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Jak by Wiedźmina nakręcili od nowa z inną obsadą i lepszymi efektami specjalnymi to był by dopiero hit :D

T_a

też tak sądzę ale nie mogło by zabraknąć Michała Żebrowskiego bo już innego wiedźmina sobie nie wyobrażam bo to tak samo jakby Aragorna zagrał Elliah Wood XD.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

w sumie racja xD najlepszy to byłby taki Geralt :D http://www.chip.pl/images/software/gry/wiedzmin.jpg/image_preview/wiedzmin.jpg

ocenił(a) film na 10
T_a

Wolę go niż Żebrowskiego - jakoś tak go nie lubię .. I dlaczego piszemy to tu , na temacie WP ?:D
Dla mnie nie było by takiej uczty dla oka ( no i emocji itd) , gdyby nie Gandalf i Haldir ( mmm ..) No i podobała mi się gra Arweny , jej ojca.. no wszyscy byli świetni ;D

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Albo te elementy zaskoczenia.;D
Jak, np.
jest prolog, ciemno, wojska, muzyka, cały poczatek histori,
a tu zaraz Frodo pod drzewkiem, muzyczka, dzieci się bawią, Gandalf jedzie. Osobiście to myślałam, ze po prologu będzie tak samo ;D
Albo, stoją hobbici, Aragorn walczy, Nazgule ranią Froda, pojawia się Arwena, gonią ich. A tu prosze, piękne Rivendell, spokój, kulturka xD.
Już po rozpadzie Mordoru, jak Frodo z Samem leżą nad lawą, i nagle budzi sie Frodo i wchodzą przyjaciele.
Czad. ;D

JA to sobie nie wyobrażam tego bez Aragorna, Boromira, LEgolasa lub Theodena.
Wg. to podobno we Władcy miał grać Colin Farrel.

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Colin Farrel .. tylko nie on! Jak dla mnie większość aktorów była rewelacyjna!! I chyba nie zmieniłabym obsady , ech , ale to mówię ja , zakochana fanka ( ale nie jest to miłość ślepa ;p) - zarówno książki i filmu :)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Co do obsady to prawie wszyscy według mnie byli dobrani. Nie pasował mi jakoś Marton Csokas, który wcielał się w postać Celeborna.

T_a

hmm wiecie co tak sie zastanawiałem ostatnio i może rzeczywiście za żebrowskiego moglby kto inny zagrac ja bym stawiał na Daniela Olbrychskiego według mnie idealny do tej roli walnąć mu jakas szrame na twarz ogolic na łyso i jest spoko Wiedźmin XD

.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

No co ty :D Ja mam lepszego kandydata :D Zobacz sobie http://blackdress.pl/wp-content/uploads/2009/05/10.jpg

ocenił(a) film na 10
T_a

OMG jesteś moim IDOLEM :D:D:D Jeśli obrażę czyiś gust , wybaczcie ,ale jestem jeśli o tego pana chodzi na NIE ;P Nie trawię go :P

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Nawet ja nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić :P:P To za bardzo boli :PD Dobrze , że nie grał w stanach , bo a nuż zaproponowali by mu rolę Gandalfa? Wtedy osobiście odgryzłabym głowę reżyserowi i scenarzyście :P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Ale co ty chcesz od niego? :D Jeszcze kilka poprawek i byłby idealny :D:D:D

ocenił(a) film na 10
T_a

Ja to co ? On zawsze jest na NIE :P:P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

:D I o to chodzi :D

T_a

chcecie zobaczyc trylogie w dwie minuty http://www.youtube.com/watch?v=1yqVD0swvWU oczywiscie nie zebym sie nabijal z mistrza Tolkiena ale smieszne to jest :D.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Zniewaga ;p ;p ;p ;p
Jak tak można ?

<foch> ;P

ALDIR

ale ludzie sa durni w jednym z tematów na WP babka sie pyta od jakiego momentu ma czytac Władce żeby ja zaciekawiło bo ona narazie czytala 10 stron i odkladala a bardzo chce przeczytac bo dobrze sie sprzedaje :D :D

Gotrek09

:P Próbują z takiego dziela jakim jest WP zrobic taka komercje jak Harry
Potter, którego rzeczywiście większość czyta bo jest znany mimo ze slaby

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Nie no serio??????? Jeśli tak to niech ta pani pozostanie przy czymś lżejszym - proponuję przy harlekinach ( nie wiem jak to się pisze i nie chcę wiedzieć:P)
A rączki od władcy precz , bo potraktuję moim mieczykiem :D ( magicznym . leczy z głupoty - na początek proponuję słownik :P)

ocenił(a) film na 1
ALDIR

Ten film to jakieś nieporozumienie nie rozumiem jak możecie się dawać otumaniać tymi bzdurami napisanymi przez jakiegoś chorego psychicznie

Żal mi was wszystkich fakt że nie czytałem książki ale po obejrzeniu 2 minut filmu podejrzewam że książka jest nie lepszym szambem .

ocenił(a) film na 1
krueger

za to nieporozumienie daje 0/10 choć oczywiście niestety musiałam dać 1/10

ocenił(a) film na 1
krueger

w moim pierwszym poscie zaszla pomylka bo napisalam w liczbie meskiej zeby niebylo ciao. :P

ocenił(a) film na 10
krueger

Jakaś prowokacja lub żart to jest , więc chyba nie skomentuję :P
Tak się tylko zastanawiam , jaki poziom sobą reprezentuje ktoś kto nie czytał książki a uważa ją za szambo :P
Może trzeba mieć rozdwojenie jaźni jak w przypadku krugera ?:P:P:P:P

ALDIR

-.- kurwa nie po to zakładałem ten temat żeby jakaś ciota mi go psuła więc wypierdalać jak jesteś bezmózgiem

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Gotrek spokojnie , po co od razu przekleństwa , kruger to jakiś schizofrenik nie warto się wdawać w rozmowę , widać ,że to prowokacja zwykła .. :P Szkoda naszych nerwów..

ALDIR

a ja wiem czy to prowokacja, po przezyciach z Natalką wszystkiego sie moge spodziewać :]

ocenił(a) film na 1
Gotrek09

to nie jest żadna prowokacja po prostu uważam że to szambo i mam do tego prawo i mam taką samą opinie o ludziach którzy ten chłam oglądają, którzy reprezentują sobą zwykłą czerń, bo jak można oglądać takie wyssane z palca opowiastki pisarza który najprawdopodobniej ćpał przy pisaniu.

ocenił(a) film na 10
krueger

Eee tam prowokacja , poza tym z głupkami nie gadam :P Ubawiłeś/łaś mnie tylko :P:P [Gotrek spokojnie , to kiepska prowokacja - nie karm trolla :P ]

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Masz tu film o Tobie ( nagrali Cię z ukrytej kamery !) i celujący w Twoje... gusty filmowe :P:P:P:P ( hanah montana 10 ?? :D Wow ..)

http://www.youtube.com/watch?v=CyhF-LaIkXs

ocenił(a) film na 10
krueger

To kolejna prowokacja sfrustrowanej dziewczynki, której nikt nie kocha :D Można się było spodziewać tak dennego komentarza patrząc choćby na sam avatar.

T_a

hehe to jest zajebiste, ale tak na powaznie to te dzieci chyba sa gotowe zabic za te gre...

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

No i widać tak wojowała ,że zabiło jej mózg :D:D

ocenił(a) film na 10
ALDIR

W sumie jeszcze dodam kruger czy jak Ci tam , nie wiedziałam , ale już wiem jakich masz kolegów! Pozdrów ich !! ( ich też nagrano z Ukrytej kamery :P)

http://www.youtube.com/watch?v=d6DZOq2hulk&feature=related

Aa i naciesz się ,że ktoś Ci odpisał , ja już nie zamierzam , no chyba , że nakręcą kolejny filmik z Twoim udziałem ( lub Twoich kolegów) :P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

A mnie się widzi, że to nowe konto Natalki.
Albo coś, strasznie podobne nie sądzicie.?

Kruger, co nas obchodzi co ty sobie myślisz,
nawracać ciebie nie będziemy.
A tak po za tym,
śmie to pisać osoba, która Hannie.. dała 10/10.
Żal i współczucie.

A teraz Kruger spójrz w lustro i przypomnij sobie tą chwilę za 5 czy 10 lat, kiedy na maturze dostaniesz lekture Władcy..
Bo sorry, ale hania w ludziach wywiera tylko wymioty.
;D

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

http://www.youtube.com/watch?v=xb0OVaCaqNc&feature=related
;pp

ocenił(a) film na 1
Zielonoo

Hannah montana to arcydzieło gówniaki niemyte a nie shit gdzie ktos wymachuje mieczykiem albo sa pedalskie elfy.

ocenił(a) film na 10
krueger

Ha ha ha Naprawdę fajnie jest pośmiać się z ciebie ( przez małe c) :D:D Poprawiasz mi humor tymi komentarzami dzieciaku :D
P.s dałam tej Montanie 1 , zazwyczaj nie wracam do debilnych filmów ,ale się wysiliłam :P

ocenił(a) film na 10
krueger

Hannah montana to arcydzieło- BUHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

ocenił(a) film na 10
T_a

No przecież.
Howard Shore nie umywa się do takiej miley cytrus ;/

Ona nazwała nas gówniakami niemytymi,
czuję się urażona.
;]

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Ja też się czuję obrażona , normalnie rzucę się z mostu , nie będe dłużej patrzeć fanom montany w oczy:D:D

ALDIR

To co prezentuje na tym forum uzytkownik(czka) Krueger świadczy tylko o
prymitywnym stanie umysłu osoby ukrywającej się pod tym nickiem, Wypowiedzi
są wprost nacechowane na idiotyczna, trywialną prowokacje. Moim zdaniem nie
warto karmić trolla. A tak z czystej ciekawości dlaczego sadzisz, żę
kiczowata Hania Montania jest lepsza od takiego dzieła jakim jest LOTR.
Uargumentuj swoje zdanie, o ile oczywiście potrafisz

Ivalor

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Ivalor oczekujesz od tego ptasiego móżdżku argumentacji?? Przecież jej 10000000000000000000000 lat świetlnych zajmie to , po czym i tak Ci napisze , że montana coś tam ;p
Nie warto karmić trolla , żal tylko , że rodzice nie wychowali , nie przekazali rozumu ..:P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Moim zdaniem Hannah montana to okaleczenie Disneya. Jeśli ty twierdzisz ze ten film dla głupiutkich nastolatek jest arcydziełem, to sorry, ale współczuję ci. To może ty powiedz co jest w nim takiego rewelacyjnego, bo jakoś nie kminie.

R_a_d_z_i_o

no własnie co w tym kiczu jest rewelacyjnego ... ee nic?! :] a we Władcy mógłbym wymieniać chociażby :

- gre aktorską.
- muzyke
- zdjęcia
- efekty specjalne
- ITD mógłbym wymieniać jeszcze sporo rzeczy ale mi sie nie chce :D

P.S: gówniakami to ty możesz nazywać swoich rówieśników, a nie nas bo my to nie twój poziom i jak sądzę wiek, bo takie teksty walą tylko niekochane dzieci z Gimnazjum.

ocenił(a) film na 1
Gotrek09

ten film jest wruszajacy i oparty na prawdziwym życiu a nie wybujałej fantazji głupiego dziada który chyba przedawkował pisząc ten chłam i kicknął w kalendzarz a Hannah Montana jest bezapelacyjnie najlepszym arcydziełem kinowym jaki w ostatnich latach oglądałam, a tego Władce wogole nie powinno tu być bo filmweb powinnien służyc ludziom normalnym a nie jełopom takim jak wy.

P.S mam 17 lat, i nie jestem dzieckiem i kochają mnie bardziej niż was.