PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 550 tys. ocen
8,4 10 1 549944
8,1 81 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

10/10

arcydzieło z gatunku fantasy gra aktorska świetna muzyka zapierajaca dech w piersiach i wspaniałe zdjecia, chodźby i Równiny rohanu i oczywiscie gra mojej ulubionej aktorki Liv Tyler.

zapraszam do komentowania XD

ocenił(a) film na 10
T_a

Prawda ? Każde dziecko pisze o sobie ,że nie jest dzieckiem , z prostych przyczyn nie ma nic mądrego do powiedzenia :P:P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

A ja przysięgam ,że jestem starym kaloryferem a co więcej cierpię na wypalenie zawodowe -- Ok daje już dziecku spokój , bo będzie miało koszmary senne . Nie lubię takich prymitywnych pogadanek , takiego przeciągania - kto ma rację - ale to dziecko musi sobie w końcu uświadomić ,że jest puste . Może to je zmobilizuje do pracy nad sobą /

ALDIR

Ta wypowiedz z tym barem była już wcześniej użyta przez Natalie, mam wiec
jedyny wniosek ze Krueger= Natalie. Drogie dziecko okaleczone psychicznie
przez nasze chore państwo mogło byś nam wytłumaczyć co ci się w filmie
niepodoba i dlaczego HM jest lepsze twoim mało znaczącym zdaniem ?

Ivalor

dobra dobra dajmy już spokój bo nigdy się nie odpierdzieli od tego tematu.
niech już nic nie mówi :], może zmądzeje kiedyś.

a więc kończąc z NataKruegerem :D, kto chciałby doczekać się ekranizacji silmarilliona, bo to jest początek dzieła Mistrza i bardzo mi się podobała i chciałbym ujrzeć to w wersji filmowej :D.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Tak też chętnie obejrzałabym ekranizacje, ale niestety świat kina jest coraz częściej nastawiony na filmy bardziej komercyjne za którymi szaleją ludzie pokroju "NatKrugieru" czy coś takiego :P Najbardziej przeraża mnie to, że coraz więcej takich ludzi się pojawia. Rodzi się jeszcze pytanie: W jakim świecie będą żyły nasze dzieci? Czy w świecie z całkowitym brakiem smaku i szacunku dla poglądów innych. Owszem nie miałabym nic przeciwko temu aby ta dziewczyna wyraziła swoje zdanie ale w kulturalny i dobrze argumentowany sposób. Chciałabym jeszcze dodać, że filmy które mam w ulubionych przynajmniej nie wpajają ludziom że wszyscy mają wyglądać idealnie. Życie to nie jest bajka dla dzieci w której wszystko idzie jak po maśle, a jedynymi problemami jest źle dobrana fryzura czy nieracjonalne rozterki miłosne nastolatek, które i tak w większości zakochują się co 5 minut. Czy HM naprawdę jest filmem który ma "Głębszy sens"? Czy znajdziemy w nim coś czy możemy się kierować w swoim życiu. Przynajmniej w WP mamy honor (o którym coraz częściej zapominamy) i przyjaźń bez względu na wszystko. Czy znajdziemy to w filmach typu Hannah Montanah? Wątpię...

Ivalor

święte słowa. Tylko nie rozumiem na ekranizacjach powieści Mistrza zarobili by miliardy i uszczęśliwili by społeczność Fanów Lotra :D, a wolą kręcić gówna typu HM ... :].

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Dobra dajmy już sobie spokój z tymi hanami montanami i innymi badziewiarstwiami,a co do ekranizacji powiesci tolkienowskich to wydaje mi sie ze Dzieci Hurina byly by o wiele lepszym materialem na film niz Silmarilion i Hobbit a wy co otym sadzicie.

narin2o3

Sirimarion by był zbyt trudny do pokazania w filmie, natomiast Dzieci
Hurina można by przedstawić o wiele lepiej, bardzo chętnie bym obejrzał
dramat w świecie fantasy. Chociaż Hobbit też jest świetnym materiałem na
film.

Ivalor

tak ostatnio przeczesuje fora Władcy i sie zastanawiam czy przypadkiem osoby Tour de France , Thesh , Natalie, Ed ka, gwoj i krueger... moze to ta sama osoba ;p ?
Lekka zmiana stylu i już mamy "aż" sześciu antyfanów LOTR'a :]. Taki sztuczny tłum :D

Gotrek09

Nom zgadzam się, Dzieci Hurina by były dobre. Ale nawiasem mówiąć marze żeby się kiedyś doczekać ekranizacji wszystkich dzieł Mistrza.

użytkownik usunięty
Ivalor

Cóż, można nie lubić HP, sam uważam że LOTR jest lepszy, ale porównywanie do HP tej żałosnej Hanny Posranny jest dla mnie wręcz SKANDALICZNE. Zresztą wystarczy porównać poziom prezentowany przez fanów HM, oni od razu wyskakują z inwektywami na tych co zachwycają się LOTR i powiedzą złe słowo o ich "dziele", czego na pewno nie można powiedzieć o fanach Pottera, z których większość chyba także uwielbia dzieła Tolkiena.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Co do ekranizacji dzieł Tolkiena, prędzej widziałabym tu np. Dzieci Hurina niż cały Silmarillion. Z tym drugim byłoby trochę ciężko, bo tam jest zawartych kilka opowieści. Po prostu za dużo wątków jak na jeden film :) A Dzieci Hurina to jedna odrębna opowieść, nie jest zbyt skomplikowana, więc fajnie gdyby powstał film na jej podstawie.
A na Hobbita wystarczy nam tylko czekać... :)

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Fajnie by było, żebyje zekranizowali,a potemzrobilitakiobóz dla wszystkichfanów.Nomoze nie wszystkich,ale dla dużejilosciosób.Przez kilka dni byśmy siedziel gdzieśi oglądali je wszystkie ;D.
A potem byłaby biba.
xD
I wszyscy by się przebrali. ;p

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Zielonoo haha ja też czsami piszę posty jak się napiję , ale pobiłaś mnie ;D:D:D:D A w co mielibyśmy się przebrać ? - ja jakby co zamawiam postać Gandalfa lub Haldira , bo kocham te postacie :D:D:D:D

ALDIR

ja bym był Ellesarem :D.

i to wcale nie byłby taki zły pomysł :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Ja bym się wcieliła w Eowynę :D

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

To co nie czekamy na nikogo i zrobimy zlot ? :]]]

użytkownik usunięty
Gotrek09

noo zielonoo,przedni pomysł ;) ja zamawiam Golluma albo Shagrata ;D
a na serio to marzy mi się przebranie Faramira lub Elronda :) (Aragorn niestety zarezerwowany)
W sumie pomysł może wypalić , zawsze można zorganizować LOTRparty na własną rękę ;DD

ocenił(a) film na 10

No to nie głupi pomysł - w takim razie Haldir jest mój :D Żeby nie było ,że dwie postacie na raz ;P

użytkownik usunięty
ALDIR

Ok , to ja zamawiam Faramira ;D ze strojem Elronda mogłoby mi nie wypalić ;)

ocenił(a) film na 10

A ja przyniosę pierścień :D

za krótki <br/>

za krótki <br/>

ALDIR

To ja zamawiam sobie Glorfilndela albo ewentualnie drzewca :D. Wiecie co
takie coś to nie głupi pomysł jest

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Haha z drzewcem chyba byłby problem , no chyba ,że masz 20 metrów wzrostu i w Twoich żyłach płynie chlorofil :D:D:D - No właśnie nie głupi pomysł , czekam na wasze opinie . W sumie problem mógłby być jedynie kwestii odległości od miejsc zamieszkania no i pogody ..ech grudzień . Ale może na wiosnę przyszłego roku? Każdy by już sobie strój zorganizował :D

ocenił(a) film na 10
ALDIR

A ja biore LEgolasa ;D
Nawet w necie znalazłam przepis na lembasy.
Sie upiecze xD

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

A ja może ogólnie za elfa :)) A pomysł rewelacyjny :)
tylko pozostają pytania gdzie i kiedy ;)

użytkownik usunięty
pulpa3

No jakby każdy się zdecydował i ustaliłoby się szczegóły ... trza by było zacząć zbierać kasę ;) fajnie byłoby zorganizować takiego sylwestra! ;D , tylko na to już trochę za późno...
no a gdzie i kiedy??
to już kolejny temat do dyskusji

Ano na sylwka to już za późno ale by można zorganizować taki filmwebowy
mini konwent miłośników prozy Tolkiena. Najgorsze to, że jeszcze nie mam
18(17 :P) wiec nie wiem czy jestem w stanie na takie coś się wybrać) p;

Ivalor

no cóż a co myślicie o wakacjach, do tego czasu będzie kasiora jakieś stroje i się umówimy co do miejsca i czasu i ogólnie szczegółów i myślę że potrzebny będzie Tv jakiś żeby filmy puszczać :D

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Dobra przywiozę TV , ale ktoś będzie musiał przynieść PRĄD haha co do kasy to się złożymy haha pięciopaki..to znaczy herbata..:P nie kosztują wybitnie wiele :P:P:P
Noo to dziargajcie te stroje na szydełkach , a wakacje to bardzo dobra pora niż taka zima :P:P Pytanie tylko gdzie nam najbliżej będzie ;P

ALDIR

a kto powiedział e musimy siedzieć w lesie można by wynająć coś z dużym pomieszczeniem gdzieś w górach i jest PRĄD :D :D :D :D.

Gotrek09

na odludziu i żeby tylko sieć wysokiego napięcia była :D, i można siedzieć sobie ze 2-3 tygodnie :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Gandalf nam załatwi prąd , legolas wypatrzy nam miejscówę , Aragorn zrobi ściepę na żarcie i picie , a my będziemy z sarumanem grać w karty ... Co wy na to ??? :D:D:D:D:D:D:D

ALDIR

no cóż jak może się uda ... :D:D:D:D:D:D:D:D !!

ALDIR

good :D :D

za krótki <br/>

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Zapraszam na Lubelszczyznę :))) :D
za krótki <br/>
za krótki <br/> :P

ocenił(a) film na 10
pulpa3

Haha a ja na Zagłębie :D:D HAHA
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Przepraszam że się wcinam w dyskusję na temat spotkania ale ten temat wydaje mi się najodpowiedniejszy i najczęściej odwiedzany więc polecam obejrzeć: http://www.bornofhope.com/Watch.html naprawdę warto.

ocenił(a) film na 10
Seba13169

Kolego , faktycznie się wcinasz , bo link podany przez Ciebie nijak się ma do naszej dyskusji :P

A tak swoją drogą proponuję NAM stworzenia własnej strony w tej sprawie - to żaden problem a temat wart dyskusji a nawet realizacji ;))

użytkownik usunięty
ALDIR

zgadzam się z tobą , że warto byłoby taki wyjazd zorganizować ;) ale pytanie jest takie : czy to jest realne ??
Po pierwsze , trzeba ustalić granicę wiekową (moim zdaniem tak ze 16 , 17 lat ninimum , żeby później mamusia zaginionego dziecka nie szukała ;))
Po drugie , sprawa kwatery(ale jakbyśmy wybrali się w wakacje - mogą być nawet namioty,tylko wtedy zamiast telewizora co najwyżej laptop , o ile ktoś ma) i miejsce spotkania(tak , żeby każdemu pasowało)
No i kwestia kasy (wyzywienia , ALDIR wspomniała o herbacie ;D )
Ustalenie daty to chyba najmniejszy problem , wstępnie niech to będą wakacje
No i co najważniejsze osoby , które zadeklarują że chcą jechać , muszą być na 100% pewne i zdecydowane , samo "chcenie" nie wystarczy ;)

ocenił(a) film na 10

No to na granice wiekową się jeszcze łapie :)) (16) :D

ocenił(a) film na 10
pulpa3

Ha ha czy tylko ja mam tu powyżej "20" [ i nie powiem więcej nic :P]
? :P:P Spoko ja mogę przywieźć herbatę :P:P i telewizor i mogę wziąć samochodem parę osób ze Śląska jakby coś :) Na laptopie to raczej nic nie zobaczymy :P Jeśli serio traktujecie sprawę to piszcie co myślicie o tej stronie , bo tak to do lata się nie zgadamy haha :D:D:D:D:D:D

ALDIR

ja jestem na 101% pewny że jadę i tak przy okazji jeśli z Wrocka mógłbyś zabrać to ja zamawiam :D :D :D :D :D :D :D.

i ważne jest żeby każdy miał tylko na wyjazd i na siebie kasę, parę gaci, a resztę to jeszcze ustalimy :] :].

Gotrek09

ale chyba na serio nie traktujecie tych strojów co? ;] nie chodzi mi o to że to zły pomysł ale skąd wziąć je? :D.

Gotrek09

Nie żebym atakował uczestnika Gotrek09 ,ale tego po prostu nie da się czytac.Wypisujesz juz takie głupoty w niektorych postach wybiegajac zupełnie od zalożonego tematu i podziwiamy tylko te "och-y"" i "ach-y" od czego robi się nie dobrze.Także nie rozumiem dlaczego owy użytkownik od razu używa ostrych słów do ludzi którzy maja odmienne spojrzenie na LOTR-a ,czasem warto jest dostrzec pewne błedy ,nie mówię ze cała ta trylogia jest bezbłędna ,gdyż tak nie jest.Ja tez jestem zagorzałym fanem Władcy i szanuje pochwały jak i ataki w stronę tego "dzieła".Czasem nawet jest lepiej sporzec na coś z innej perspektywy :)

PS. Mam nadzieje ze nie zostanę od razu zmieszany z błotem ,po prostu takie są moje odczucia i będę naprawdę rad jeżeli nie zobaczę od Gotreka09 żadnej obelgi w moim kierunku.

Pozdrawiam

Aaron01

sugerując po tym że twoje konto zostało najprawdopodobniej założone dziś w nocy to chyba wiem kim jesteś ale nic nie mowie bo nie mam 100 % pewności.

Gotrek09

i dziwne że akurat tylko do mnie są wąty, i nastepnym razem jk chcesz robić prowokacje to przynajmniej na swoim świeżym koncie dodaj parę filmów żeby były chociaż pozory .

Gotrek09

Chyba niema znaczenia kim jestem ,może kolejna natalie bądz krueger-em ,ale nie widzę związku...

Pozdrawiam

Aaron01

Do Ciebie są gdyż to Ty jesteś założycielem tematu i należy przyjąc komentarz normalnie ,jaki by on nie był a nie odrazu nazwymyslac użytkownika ...

Pozdrawiam

Aaron01

ale czy ja cię zwymyślałem teraz, napisałem tylko że "moim zdaniem chyba wiem ktoś ty patrząc na twoje konto", więc jeśli uważasz że cię obraziłem to idź się lepiej lecz (bez obrazy ofc bo widzę że łatwo się denerwujesz) :].

Gotrek09

chodziło mi o Twoje podsumowanie komentarzy moich ez tak sie brzydko wyrażę - "poprzedników" , a nie o moj ostatni post...Swoja drogą nie wiem za kogo mnie bierzesz ? :|

Pozdrawiam