PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11841}

Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553002
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

10/10

arcydzieło z gatunku fantasy gra aktorska świetna muzyka zapierajaca dech w piersiach i wspaniałe zdjecia, chodźby i Równiny rohanu i oczywiscie gra mojej ulubionej aktorki Liv Tyler.

zapraszam do komentowania XD

krueger

"mam 17 lat, nie jestem dzieckiem", mało z krzesła nie spadłem hahahahaha

Gotrek09

o ja pitole :] http://www.youtube.com/watch?v=tGjfxCs1oDw&feature=related

Gotrek09

http://www.youtube.com/watch?v=kPKcNexGAcE&feature=related

ocenił(a) film na 10
krueger

Jesteś bardzo mało inteligentna wypisując takie rzeczy o człowieku, który w przeciwieństwie do ciebie coś osiągnął. Skoro nie podoba ci się Władca Pierścieni to po jakiego kija wypowiadasz się na tym forum.

P.S mam 17 lat, i nie jestem dzieckiem i kochają mnie bardziej niż was.- po tej twoje wypowiedzi zakładam że nie możesz mieć więcej lat niż 12

ocenił(a) film na 10
T_a

O nie kolejne dziecko neo na stronie Lotra-najpierw ta Natalie potem Gwoj i teraz ona wiecie co ludzie dam wam dobra rade wescie sobie poglądajcie smerfy albo muminki skoro wasza wyobraznia jest tak bardzo ograniczona.

ocenił(a) film na 10
krueger

"ten film jest wruszajacy i oparty na prawdziwym życiu" i ...17 lat ??? Oo kur... i mądrości Ci nie przybyło ?
Ludzie apeluje , żeby nie karmić dziecka neo , zrozumcie ,że to dzieciak , który się nakręca . Nie rozumie nic , bo jego ptasi móżdżek nie jest w stanie tego zrozumieć !! A i jeszcze jedno o to efekt nadopiekuńczości rodziców , założę się , że wiążą jej sznurówki w butach - apeluję do rodziców uważajcie na ile pozwalacie dziecku , bo potem nie jest samodzielne umysłowo - chowacie kalekę!
p.s Dzieciaku szkoda ,że wylądujesz jako sprzątaczka , bo nie widzę żebyś kiedykolwiek z takim rozumkiem zdała mature :P:P

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Zgadzam sie tacy ludzie do niczego niedojda tylko innym potrafia zycie zatrowac naprzyklad w postaci takich debilnych postow

narin2o3

ty, do sprzątania trzeba tez mieć trochę inteligencji chodzby i po to żeby wiedzieć do czego służy mop. :D

ocenił(a) film na 1
Gotrek09

Wiesz,każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
i pisze co che .
kto to wymyśla w ogóle?! a tak wogóle to on nic nie osiagnał tylko zarobił na łatwowierności takich ludzi jak wy.
i jeszcze tyle części i w kółko to ciągle leci w tv a szczególnie na TVN.
chyba sie za dużo na oglądaliscie tego badziewia.
porównaj sobie momenty z HM do tego czegoś! nie porownywalne i nawet sie nie umywa ten caly lotr.

I nie dziwcie się że tak się do was odnoszę ale już nie wiem jak żebyście zrozumieli.
przestańcie wy to i ja przestane.

ocenił(a) film na 10
krueger

Nie odpisywać SPAMOWI !
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/> za krótki <br/>
Dziecko się nie odczepi - pijawa ssie temat !

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Dobra. ALDIR ma racje
Porozmawiajmy lepiej na temat, który jest czegość WARTY.
Nie nie wiem..
Kto się poryczał na hołdzie hobbitom w Powrocie króla.? ;DD
Albo gdzieś indziej.?
;]

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Dla mnie śmierć Haldira była wstrząsem ( kobiety i jego wielbicielki wiecie o czym piszę :P) Stąd na jego cześć nick :P:P No i było wieeele takich momentów :P

ALDIR

ja sie poryczałem gdy aragorn i Arwena spotkali sie na koronacji w białym mieście :D

Gotrek09

a co do ciebie Krueger to wez sie skumaj z gwoj i natalie zalozcie swoej temat i sie wymieniajcie uwagami jakze madrymi.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Ja od momentu, gdy stali pod czarną brama, gdy Gimli rozmawia z Legolasem i mówi "Niegdy nie sądziłem, że zginę obok elfa", aż po napisy końcowe.
;D
Wiecie. Wejdźcie sobie tutaj. Gdy to czytałam, kilkakrotnie spadłam z krzesła. Przeczytajcie każdy ;D

http://rozbrykanybalrog.zlotylas.org/baggins.html
http://rozbrykanybalrog.zlotylas.org/baggins2.html

A to skondensowane parodie scenarjusza LOTRu. ;P
http://rozbrykanybalrog.zlotylas.org/scen1.html
http://rozbrykanybalrog.zlotylas.org/scen2.html
http://rozbrykanybalrog.zlotylas.org/scen3.html

Polecam ;]

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Super linki!!! :D I w dodatku ten znak < you cannot pass >:D

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Ja byłam wzruszona zachowaniem Sama wobec Froda. To się nazywa prawdziwa przyjaźń :) Jeszcze żal mi było Boromira jak umarł.

ocenił(a) film na 10
T_a

Tak sobie myślę , wszystko mi się podobało i wywoływało emocje :P Ten film jest przesycony emocjami :)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Zgadzam się. Ten film jest arcydziełem

R_a_d_z_i_o

to prawda w tym filmie jest tyle wzruszających momentów jak i smutnych i dlatego miedzy innymi Lotr jest wspaniałym arcydziełem, według mnie Władca oparty jest na poświeceniu życia za przyszłe dobro świata i mieszkających tam istot, i to mnie najbardziej doprowadza do emocji w tym dziele, i tak nawiasem rzecz biorąc, wszystkie dzieła Mistrza powinny się znaleźć wśród lektur szkolnych, ponieważ jest tam ukazany pięknie motyw wędrówki poświecenia i przyjaźni aż po grób, i mam nadzieje że kiedyś ludzie zmądzeją nawet krueger lub Natalie, które podejrzewam muszą chyba dorosnąć po prostu do tego.

Gotrek09

Niestety niektórzy są już tak ogłupieni przez media i komercyjny kicz
pokroju Hani Montani, że nadzieja na ich uzdrowienie z głupoty nie jest
zbyt wielka. Władca Pierścieni to jeden z tych pięknych filmów, który
pozwala na chwile zapomnieć o tym całym źle jaki dzieje się za oknem.
Zdecydowanie książki Tolkiena powinny być lekturami, może część z tych
prymitywnych ludzi-owiec(Krueger,Natalie,GWOJ) by byli choć trochę inteligentniejsi gdyby w szkole kazali im czytać Tolkiena. Zastanawia
mnie czemu w naszym kraju promowana jest głupota a inteligentne,
szlachetne i dobre dzieła są wyśmiewane ?

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Pewnie dlatego żeby ludzie później matury pozdawali , żeby w zawodówce było im "lżej" . Niestety ,ale smutną prawdą jest to ,że większość ludzi nie wie co czyta - tu przypomnę pytanie pewnej pani na filmweb o to od której strony ma zacząć WP sir Tolkiena ,bo ją nudzi początek .. no ręce opadają ( i swoją drogą sir Tolkien w grobie się pewnie przewraca ) . Wszystko tworzone jest na jedna prymitywną modłę , ku uciesze masowego widza , niestety ludzi przyzwyczaili się dp papki i durnoty :/ Większość nawet nie wie co to są klasyki kina - wolą Piłę 938743897498 - wyprane z czegokolwiek .. Umiera sztuka i aktorstwo , niestety :(

ocenił(a) film na 10
ALDIR

A to, co ważne w życiu jest odtrącane na bok...
Tak w ogóle, to wczoraj pisałam próbną maturę z polskiego i w tekście (do części I egzaminu, czyli rozumienia czytanego tekstu) dwa razy pojawiła się nazwa "Władca Pierścieni" :) Ten tekst był o kulturze itp.
I naprawdę szkoda, że niektórzy nie potrafią docenić tego, co stworzyli wielcy pisarze, do których bez żadnego "ale" można zaliczyć Tolkiena.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Tak wlasnie teraz wiekszosc mlodziezy zachwyca sie takim badziewiarstwem jak HSM albo HM.To smutne ale dzis jak niewiesz kto to hanna montanna albo ten troj caly to jestes nikim.

ocenił(a) film na 10
narin2o3

Nie wiem co to Hanna i podejrzewam ,że za 30 lat , gdy LOTR będzie obchodził swój jubileusz , a my fani ,będziemy nadal żywo się nim interesować i PRZYSZŁE POKOLENIA też - to jakaś Hania montania dawno powędruje w niebyt kosmicznych gniotów , a te dzieciaki , dziś tak zakochane w hani SPALĄ SIĘ ZE WSTYDU i komu będzie głupio ???

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Bardzo,bardzo,bardzo dziękuję za tą stronę :)) 3 dzień śmieję się do rozpuku :))))) Grunt to mieć również poczucie humoru;)

ocenił(a) film na 10
ALDIR

Jest też takie coś.
http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=17632

Sekretne pamiętniki bractwa pierścienia.
;D też pojechane

ocenił(a) film na 10
Zielonoo

Macie tu coś abstrahując od tematu , ale umarłam ze śmiechu:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

http://www.youtube.com/watch?v=h3btUVRVkns

ocenił(a) film na 10
ALDIR

A w innym Ridż podszywa się po żyrandol:D:D Mogę wrzucić więcej :DDDDD

Zielonoo

nom racja szkoła powinna pierwszorzędnie promować Dzieła Mistrza, żeby uświadamiać przynajmniej pewną część tego bydła które teraz szaleje za hania (przez małe h) bo to nie zasługuje na nazwę własną, no ale cóż ja pamiętam jak moja polonistka w liceum wpieprzała słonecznik z tyłu z dziewczynami tak samo tępymi jak ona, i mówię wam gdybym dużo sam nie czytał i nie miał trochę w głowie to bym teraz zamiatał ulice.

Dzieła Mistrza przetrwają jako arcydzieła tak jak starożytna Iliada Homera
a Hania jak tylko dostanie pierwszych zmarszczek to jak powiedział Aldir pójdzie na najdalszą półkę gniotów i niewypałów ludzkiego umysłu.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Dobrze powiedziane - ja z takich gniotów wyszydzam , przykład link powyżej :P:P:P:P To najlepsze lekarstwo żeby nie zwariować :)

ALDIR

hehe fajne :] najlepszy jest tam pudzian :D

Gotrek09

wiem że może zakupiłem stary sprzęt ale kupiłem sobie PS2 (nie śmiejcie się :]), i kupiłem sobie grę Władca Pierścieni trzecia era. Ta gra mnie wcisnęła w fotel zarąbista. :D

Gotrek09

http://www.youtube.com/watch?v=mB_-g4wzOyw to masz to jebniecie chyba to przeróbka Hani :D

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Gotrek , nie zamierzam się śmiać - szacun :) Też mam tą gre! Wiem , wypas :D ! pozdrawiam i miłego grania!

ocenił(a) film na 10
ALDIR

http://www.youtube.com/watch?v=v4stoKLqRaA&feature=related
noo a to .. musicie to zobaczyć :D
p.s ktoś zna filmiki wyszydzające hanie ? Ja nie , bo takich gniotów nad gniotami to nawet szkoda czasu wyszydzać Krugerze :P:D

ALDIR

http://www.youtube.com/watch?v=tGjfxCs1oDw&feature=related hehe skumajcie tibijczyk dzwoni do swojego zabójcy że go zbije (real) :D

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

A to widziałam :P:P :D to te dzieci montany :D

ALDIR

"Tak w ogóle, to wczoraj pisałam próbną maturę z polskiego i w tekście (do
części I egzaminu, czyli rozumienia czytanego tekstu)"

Dzięki tym waszym próbnym maturom mam w moim LO 4 dni wolnego :D

A z tą komercją to jest tak, że nie wymaga ona od ludzi myślenia, a wszyscy
prymitywni niewolnicy komercji wiedzą, że myślenie to trudna niepotrzebna
praca, dlatego najeżdżają na dzieła Tolkiena których w ogóle nie
rozumieją,i raczej nigdy nie zrozumeją(obym się tu mylił)

ocenił(a) film na 10
Ivalor

A ja maturę pisałam X lat temu i też pamiętam jak było nawiązanie do sir Tolkiena!

ocenił(a) film na 10
ALDIR

O kurcze... no media są po prostu kopalnią debilizmu...
ale powracając do poprzednich wymian zdań z przelotnym gościem tego forum to myślę że to jest po prostu Natalie w nowym wydaniu, ponieważ używa nawet podobnych sformułowań ja nasza "ulubienica" np. "porównaj sobie momenty z HM do tego czegoś"... cóż najważniejsze że już tu nie wchodzi i nie psuje dyskusji porządnym ludziom o IQ wyższym od ludzi jej pokroju. POZDRAWIAM wszystkich fanów WP :)

ocenił(a) film na 10
pulpa3

Albo to jest siostra bliźniaczka Natalie :D

ocenił(a) film na 1
T_a

i co? lepszy się odezwał! pisze mądry który ma w ulubionych np.weźmy
wiedźmin lub przygody Merlina po który ogląda się raz a potem idzie się do baru aby dojść do siebie.
lepiej pomyśl co piszesz następnym razem!!

a po drugie to nie jestem już takim "dzieciakiem" waszym zdaniem!! spójrzcie na siebie....

tak możne ktoś być tępym ale to tylko wy i wasza wioska!
sami spójrzcie na swoje profile! w cale nie jesteście lepsi!
i chyba znowu muszę to napisać bo nie kapujecie:
Władca to wymysł film powinien opierać się na prawdziwym życiu i faktach
Nara..

ocenił(a) film na 10
krueger

hahahahahaahha
A co ty masz w ulubionych? HM(cos dla ciebie) i koszmar z ulicy wiązów. Wiesz, naprawdę ci współczuję. WP powinien się opierać na faktach, bo masz zbyt mało wyobraźni? Gratuluję mądrych wypowiedzi i oczywiście wysokiego poczucia gustu...

ocenił(a) film na 10
krueger

Głupota jest uleczalna - naprawdę :))) Tylko znajdź dobrego psychologa dzieciaku :)) Nie wiem co gorsze - to ,że jesteś tak tępa czy to ,że tego nie widzisz :P

krueger

http://www.youtube.com/watch?v=VJVL7rxx7p8 :] właśnie pykam sobie w to na kompie :D piękna gra nawet lepsza od 3 ery :D.

i widzę że Krueger dalej przy swoim... weź ty kobieto czy jakiej ty tam płci jesteś naprawdę skorzystaj z mojej wcześniejszej rady i załóż sobie temat z gwoj i natalką, a nie przyprawiasz ludziom wymiotów jak się tego słucha -.-

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Daj spokój Gotrek nie ma sensu , dziecko ma trudny okres :PP:P:P:P:P

Gotrek09

może i racja lepiej olewać i nie komentować to sie odwali :P

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Jednym słowem: Dzieci kukurydzy są wśród nas xD

ocenił(a) film na 10
krueger

"idzie się do baru aby dojść do siebie"- nie nadużywaj słów, bo ciebie z twoim dziecięcym wiekiem na pewno tam nie byłaś.

"a po drugie to nie jestem już takim "dzieciakiem" waszym zdaniem!!"- Jesteś dziecinko :) Same twoje wypowiedzi o tym świadczą

A po trzecie dziecinko nie nadużywaj wykrzykników.