PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 85 tys. ocen
7,1 10 1 85486
6,4 43 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Witam
na wstępie informuję, że założyłem temat o starych star trekach w nowych star trekach ze względu na fakt, że zakładam, że jednak te 2 nowe są bardziej popularne niż stare i jest większa szansa, że dostanę odpowiedź. 2 najnowsze filmy kompletnie mnie nie interesują, bo nie są ani dobre, ani nie będą kultowe. to tylko nędzne bajeczki bazujące na tytule.

Moje pytanie brzmi: Czy w Polsce ktokolwiek dystrybuuje klasyczne seriale oraz filmy star trek? Chodzi mi o sprzedaż DVD a jeszcze bardziej BluRay z polskimi napisami ewentualnie lektorem? Nie chodzi mi o importy z wysp, których masa na allegro. Chodzi mi o to, czy były lub są w planach polskie wydania?
Zauważyłem bowiem jakąś dziwną politykę odnośnie seriali.
Chciałbym kupić Walking Dead, Sherlocka, The Killing, ale przynajmniej z pl napisami. i co? i nie ma na bluray.
Na zachodzie wychodzą serie Star Treka na bluray. w polsce? nie ma. filmy pełnometrażowe z uniwersum Star Trek na bluray. w polsce? nie ma.

Czy serio nikt w polsce nie rozprowadza bluray? Skoro puszczają w telewizji z lektorem, to chyba nie ma problemu z dystrybucją? Czy może to jakaś chora zmowa polskich stacji kodowach, które blokują dystrybucję na BD, by puszczać 5x w polskich stacjach kodowanych?

Jeśli ktoś orientuje się w temacie, to prosiłbym o jakieś konkrety. Ciągle jest płacz, że w polsce jest piractwo itd. no ale jak ma go nie być skoro to jedyne źródło?

ocenił(a) film na 5
lolomgroflpwned

http://www.empik.com/star-trek-kolekcja-wise-robert,prod29230235,film-p

Co do filmów i seriali z lektorem/napisami to jest różnie. Nie wiem czy zauważyłeś, ale lektor/dubbing w TV jest inny niż ten na VHS/DVD/Bluray. Nie wspominając już o kinie, czy poszczególnymi stacjami. Pamiętam, że lektor był inny w Polsacie, a jeszcze inny na VHS jeżeli chodzi o film Młodzi Gniewni. Mam też płytę Green Zone i lektor tam też jest inny niż w TV. To samo z Die Hard, czy Harrym Potterem. Wychodzi na to, że lektor/dubbing/napisy nie są "integralną" częścią filmu/serialu, a indywidualnym zamówieniem danego dystrybutora, czy stacji TV. Co jest logiczne. Powyżej link do filmowej kolekcji ST (bez tych 2 ostatnich).