PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 86 tys. ocen
7,1 10 1 85567
6,4 30 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Nuda

ocenił(a) film na 4

Kolejny amerykański film oparty jedynie na akcji i baaardzo cienkim scenariuszu. Niestety dla mnie
nie dało się go obejrzeć bez przewijania niektórych momentów. Liczyłem na coś lepszego

ocenił(a) film na 8
Hesser

Popieram. Jak większość aktualnych produkcji - film oparty w 90% na efektach specjalnych, wybuchach i strzelankach. Bardzo słaby scenariusz - fabuła w ogóle nie trzyma w napięciu. Początek jeszcze jako tako, myślałam, że dalej będzie lepiej, jednak już po godzinie zaczęłam się nudzić. Do tego płaskie, jednowymiarowe postaci, które po pewnym czasie zaczynają irytować.
Poprzednia odsłona Star Trek podobała mi się zdecydowanie bardziej. Szkoda, bo generalnie lubię tą sagę.

Polecam tylko zdeklarowanym fanom ST.

Hesser

rzeczywiście po ok.30 minutach świetnego początku film zaczyna być nudny i można sobie resztę darować. Moja ocena: początek 7 a reszta 3

Hesser

Zgadzam się z tobą, film nudny o strasznie cienkim scenariuszu. Od siebie dodam że najgorsze w nim były dla mnie sceny nieudolnie zerżnięte z ST II Gniew Khana.

SPOILER
np. Scena śmierci Kirka, będąca kopią śmierci Spocka, w porównaniu z oryginałem wyszła słabo i śmiesznie.

ocenił(a) film na 7
Hesser

aż tak źle bym go nie oceniał, ale fakt faktem początek był fajny, ciekawy, ot taka Space Opera których brakuje. i gdyby to się tak potoczyło, to mielibyśmy ciekawy dobry film.

niestety później akcja musiała się przenieść na Ziemię, musiało być nawiązanie do starego Star Treka, musiało być nawiązanie do ataku na WTC, Amerykanie już chyba filmu SF bez taranowanych wieżowców zrobić nie potrafią. do tego wizja odległej przyszłości na Ziemi jakoś do mnie nie przemawiała, jakieś to wszystko tandetne było trochę.

mam nadzieję, że kolejna część nie będzie działa się głównie na Ziemi, bo to jest porażka jakaś...

ocenił(a) film na 3
Hesser

Ten film jest po prostu durny. Wydmuszka . Dużo efektów skrojonych na podpięcie się pod znany serial, a potem pustka, dno,muł.

ocenił(a) film na 4
Hesser

Racja. Ale moim zdaniem najlepsza scena to ta, w której statek uderza w Ziemię. Reszta przed i po... ech. Szkoda gadać. Pragnę pogratulować każdemu, kto na filmie nie usnął. I ze szczerym uznaniem pytam pokornie jakim cudem.
'Czarny charakter zawsze musi być Brytyjczykiem'. Ponoć oni znają się na tym najlepiej. To prawda, ale scenariusz nie pozwolił się Beniowi wykazać tak bardzo, jak jest do tego zdolny.