...heheh fajne teksty "żona cię zobaczy" i co z tego, poszła by z tobołami, tylko gdzie? LOL itp. Tak wszyscy narzekają na "niemca" a tak naprawdę po co tyle ludzi zginęło, za TAKĄ POlskę i resztę jak teraz?? trza było oddać bez jednego strzału i dawno byłby ład, porządek, a nie mafijne układy, kolesistwo itp. :)) tak naprawdę "wódz" miał dobrą idee zjednoczenia świata jako jedość, weźmy np. film "equilibrium" tak mógłby wyglądać świat gdyby "wódz" miał pierwszy bombkę atomową i wydaje mi się że jako "jedność", "jednostka" bylibyśmy conajmniej o 100-200 lat technologicznie i przemysłowo do przodu a nie jak teraz, ograniczeni prawami patentowymi, podzieleni pomiedzy sobą, co jeden to lepszy i jego pomysły i prawa. Ogólnie wiadomo że demokracja to system który ma swoje ograniczenia czasowe, gdzie wszystko poprostu "się zapycha" i żeby zacząć cały proces od poczatku, rozwoju gospodarki - wiadomo potrzebny jest konflikt zbrojny - poprostu wojna - budulec gospodarki itp... HEHE ZARAZ ODEZWIĄ SIĘ MALKONTENCI I BĘDĄ MNIE "BESZTAĆ" ALE WARTO ZAUWAŻYĆ JAK BARDZO ŚWIAT BYŁBY PROSTSZY JAKO JEDNOŚĆ - JEDNOSTKA i nie piszcie mi tylko, ile by trzeba było poświęcić istnień dla tej ideii a zastanówcie się lepiej ile istnień od '39 do tej pory zniknęło bezpowrotnie... suma, sumarum wydaje się ciekawa do rozważenia :)) a tak na marginesie K.FIGURA brrr żal patrzeć, co za udzisko heheheee.
Nie było by żadnej jedności.Byłaby rasa panów, a reszta świata była by ich niewolnikami.
hmm zgadzam sie z Tobą tak jak piszesz, tylko pomyśl... cały świat bez podziałów, jakichkolwiek ograniczeń, jako jednostka, wszyscy ludzie "mówią" "myślą" "walczą" o to samo i tą samą idee etc. Jeżeli standard "życia" byłby na odpowiednim poziomie, do rozwoju gospodarki, technologi... KTO MIAŁBY POWÓD DO NARZEKAŃ?, dyskryminacji, nierówności... ciekawe nie.
To jak Ty tak oglądasz filmy,to może daj sobie spokój z ich ocenianiem!!!?-Figura w ogóle w tym filmie NIE GRA!!! To była Kinga Preis! Ciulu...