PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

Ktoś juz wczesniej napisał ze za duzo erotyki. Zgadzam się w 100% ! pierwsze 5 minut filmu i juz hapcing dupcing. Nie fajnie a zwłaszcza jak się to ogląda z salą pełną napalonych nastolatków.

ocenił(a) film na 9
karolcia99

nie jesteś przypadkiem z ZDR?

ocenił(a) film na 6
margolcia131

skąd?

ocenił(a) film na 9
karolcia99

Nie zapamiętałam z filmu nawet jednej pary piersi i ledwo pamiętam sceny seksu, bo nie o tym był film.

ocenił(a) film na 6
palina28

to jak ty film oglądałaś?

ocenił(a) film na 8
karolcia99

To nie był film od 18+, żeby zwracać uwagę na seks jako tylko i wyłącznie scenę erotyczną. Każdy stosunek wyglądał inaczej i miał inną rolę do spełnienia. Obejrzyj jeszcze raz film i zastanów się nad tym :)

ocenił(a) film na 6
Thompson213

nie obejrze go drugi raz...ten film miał inną rolę do spełnienia, ale przez te sceny tylko to najbardziej utkwiło mi w pamięci...moze wy potraktowaliście go powaznie, ale z sala pełną nastolatków którzy ślinili sie na widok cycków nie mozna wziąć na powaznie tego filmu

ocenił(a) film na 9
karolcia99

Od kiedy to wina reżysera, że publika jest niedojrzała? Oglądałam uważnie, przeżywałam sytuacje bohaterów, piękną wewnętrzną przemianę Sochy, jeśli komuś utkwiły w głowie tylko cycki to chyba nie dorósł do oglądania takich filmów, bo nie o tym była fabuła. Dosyć, że nie przeżywaliście, że dzieci cebule jak jabłka jędzą, bo pewnie nawet nie zauważyliście, dla was istotne jest tylko ile cycków i seksu było w filmie, bo erotyką trudno to nazwać.

karolcia99

No bo Żydzi to tylko ginęli, a ich organy były aseksualne.

Swoją drogą warto czytać między słowami w wypowiedziach Marka Edelmana. Zwłaszcza kiedy mówi on o kobietach w getcie. O kobietach-powstańcach. Pięknie o miłości.

leniwypizmak

Piersi były pokazane chyba tylko w 3 scenach, w tym jedna miała wymiar całkowicie aerotyczny. Łącznie może z 30 sekund tego było na cały film. Jak dla mnie nie ma problemu, żeby zaakceptować te sceny. Forma stonowana, bardziej pokazujące skrawki ludzkich odruchów w tym piekle.

ocenił(a) film na 1
1mariusz1

edit