PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

Niby ciekawy, ale.... jak na taką reżyserkę to wiele niedociągnięć. Po groma tyle seksu? Wiem po co... lepiej się sprzeda. Ja rozumiem, że ponad rok czasu w kanałach to i jakoś to życie musiało się toczyć na różnych płaszczyznach. Ale tu chyba lekko przesadzono. Rola R.W. zacna faktycznie... ale moim zdaniem kunszt widać głownie w wersji polskojęzycznej. Poza tym... nie wiem, jak po 14 miesiącach ukrywania się w kanałach... człowiek wychodzi w koszuli jak po upraniu w Vizirze, ogolony i po wyjściu od fryzjera... duża wtopa.

ocenił(a) film na 7
frojd1978

seks seksem - chociaż fakt - nie wiem czemu miały te scenki służyć. Wkurzyła mnie jedna rzecz - właśnie ta ciemność. Przez pół seansu miałem problem z rozróżnieniem postaci. Męczyły mnie te ich lampy. w efekcie film zamiast mnie zaintrygować, przyprawił o ból głowy. Rozumiem, że pani rezyser chciała realistycznie to pokazac, ale bez przesady - mozna było troszke światła wiecej dać. Klimatu by to nie popsuło, a może nawet i poprawiło - bo tak naprawdę człek tych kanałów nawet dobrze nie widział. Ot, błysk światła, później mrok absolutny, i znowu błysk i tak przez cały film.
Daję tylko 7 bo fabuła równiez jakaś taka mdła była. I wtórna. Tyle, że Żydzi tym razem tkwili w kanałach.
No i nie dziwie się, że Oskara film nie dostał. absolutnie nie zasłuzył.