PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107201
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

No, to trzeba podejść z najwyższą ostrożnością. To mniej więcej taka sama rekomendacja jak komedia romantyczna promowana przez TVN. :D

ocenił(a) film na 9

A chwalony również przez Kanadyjczyków (festiwal w Toronto), Argentyńczyków (Mar del Plata - nagroda publiczności), Hiszpanów (Valladolid - najlepsza reżyseria), no i Polaków?

a co ty taki zdziwiony nie znasz struktur Amerykańskiego kongresu i całego sytemy przecież tam zadzą żydzi wiec nic dziwnego ze film jest lansowany a co do tvn to szkoda słów najbardziej ułożona telewizja władzom 4ever

ocenił(a) film na 9

Bo Amerykanie z historii Europy to tylko Holokaust znają! Dlaczego Katyń nie dostał Oskara? Bo Amerykanie nie do końca chcieli uwierzyć, że coś takiego się stało.

palina28

co do holokaustu to teraz żydki swoje getto maja w postaci strefy gazy.
tyle ze teraz świat o tym wie ale nie wiele robi.. a raczej nic nie robi.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Nie będę się kłócić, palestyńczyków mi nie szkoda.

palina28

ciekawe co byś powiedziała jakby twoja matka była Palestyńczykiem, nie wiesz co mówisz stwierdzając swoje "palestyńczyków mi nie szkoda." bo każdego nie winnego człowieka szkoda tym bardziej że cierpią oni za chore umysły i jeszcze bardziej chore ambicje zepsutych ludzi.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Mam ogólną awersję do arabów.

palina28

... media na świecie robią wszystko co możliwe żeby zdyskredytować państwa arabskie w umysłach i oczach szczególnie europejczyków.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

To nie wynika z tego co pokazują w mediach tylko z tego co zobaczyłam i przeżyłam. Sami się zdyskredytowali w oczach Europy, dziwie się, że kraje europejskie ich tu wpuszczają.

palina28

każda kultura jest inna.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Co ich nie tłumaczy w żaden sposób. Niech ją sobie kultywują u siebie, a nie w Europie.

palina28

widzę ze się nie dogadamy raczej ..
a kończąc ja nie skreślam żadnego człowieka po wyglądzie czy tez po kulturze w jakiej dorastał i w jakiej się urodził tylko po tym jaki jest dla drugiego człowieka ... :)
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Jasne, ale żydów można dyskredytować. Mało wiesz o arabach i ich tak zwanej "kulturze". Taki fajnych, zasymilowanych jest jak na lekarstwo ich nie skreślam, ale jak napisałam ich jest bardzo mało.

palina28

żydzi Polaków dyskredytują na każdym kroku ... i wszyscy przytakują, ja nie będę.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Arabowie dyskredytują wszystkich nieislamskich ludzi. Ja nie znam żyda dyskredytującego Polaków i nie będę przytakiwać arabskiej zarazie. Co do żydów to wręcz przeciwnie, znam paru i są przez hołotę dyskredytowani dlatego, że są żydami mimo, że robią więcej dla ogółu niż "prawdziwi polacy".