PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107201
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

... nie sprawdzałem, ale pewnie sporo kasy wpompowali ten film i teraz promują jak mogą...
Moim zdaniem dobry, ale nie aż tak jak się go ukazuje... Poza tym trochę niedociągnięć
technicznych, które mimo ciężkich warunków zdjęciowych, nie powinny mieć miejsca w firmie
nominowanym do oskara... Takie jest moje zdanie.. A miałem iść na "Rzeź"...

ocenił(a) film na 1
Virtuozik

Zgadzam się w 100 procentach, co więcej spotkałam się z komentarzem: "W ciemności lepsze od pianisty"- Nie zgadzam się z tym Pianista od początku filmu zaintrygował mnie i tak pozostało do końca, natomiast " W ciemności" pojawiały się momenty kiedy miałam ochotę zasnąć i było ich zdecydowanie za dużo. Jest to film nominowany do OSCARA, tak więc liczyłam na coś więcej. Być może źle zrozumiałam całą historię, aczkolwiek nie sądzę aby tak było.

użytkownik usunięty
Virtuozik

o zgrozo wmówił to nawet akademii filmowej, macki TVNu sięgaja już za ocean.

a na serio to chyba pomyliłeś "w ciemności" z "listami do m" kolego

ocenił(a) film na 7

o właśnie! ... mniej więcej tyle samo trąbią o tym filmie co o listach do em... :) Stąd mój wniosek że musieli w tym maczać paluchy...

ocenił(a) film na 3
Virtuozik

Promuja nosny temat. Skoro wpompowali kase, to i chca zarobic, ale juz ilosc wywiadow z okolofilmowymi watkami mnie wku... Ile mozna sluchac o zydach, wojnie, warunkach. Bylo, minelo. Niejeden Afrykanczyk po dzis dzien zyje pewnie w niewiele lepszych warunkach i nikt nie kreci o tym filmow, ktore by mialy szanse na Oscara. Nie mialyby szansy, bo nie sa o nosnym temacie. Wiadomo jakim...

ocenił(a) film na 9
wojciech84

Nie kręcą? A chociażby zeszłoroczny laureat Oscara w kategorii obcojęzycznej - "W lepszym świecie"? Albo "Wierny ogrodnik"?

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Nie widzialem tych filmow. Masz racje. Moj blad

ocenił(a) film na 9
wojciech84

Polecam jeszcze południowoafrykański "Yesterday", nominowany do Oscara obcojęzycznego 7 lat temu.

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Dzieki za wskazania