Film "W Ciemności" nakręcony przez Agnieszkę Holland jest jak wyżej jednym z najlepszych polskich filmów, jakie miałem okazję w swoim życiu obejrzeć. Ozdobą tego o to filmu jest przede wszystkim gra aktora pierwszoplanowego[głównego], czyli w tym wypadku Robert Więckiewicz. Facet zagrał rewelacyjnie, udowodniając tym o to filmem, że jest jednym z najlepszych obecnie aktorów polskich. Film ma charakter wojenny, wykonanie jego zasługuję na pozytywne uznanie, zwłaszcza, jeżeli chodzi o akcje w kanałach. Również akcja, podczas wszelkich strzelanin, powodzi w kanałach i jednej z bijatyk Więckiewicza była świetnie zrealizowana. Jedynie w filmie nie podobały mi się sceny erotyczne, ale z pewnością nie będe osamotniony, jeżeli chodzi o to moje ostatnie zdanie. W każdym bądź razie 8/10 całkiem zasłużone.
No Więckiewicz to najjaśniejsza gwiazda w tym filmie,idealnie wpasował się w rolę a może zagrał siebie,mniejsza o to,ale tak czy siak ciągnął cały film do przodu...
Zgadzam się , chociaż dałem 7/10 . Wieksze wrażenie zrobił jednak na mnie film Wojtka Smarzowskiego Róża .