Ogromnie żałuję wydawania 20zł na film, w którym kolejny raz, szkaluje się Polaków. Jak na
razie, wszystkie filmy o II WS z Żydami w tle, to filmy, które prezentują Polaków w bardzo złym
świetle. W ogóle nie mogę zrozumieć dlaczego.
Straszna była "Lista Schindlera". Dobry Niemiec, polskie prostytutki i małe dziewczynki
krzyczące po ANGIELSKU "goodbye jude".
Byliśmy JEDYNYM krajem podczas II WS, w którym dostawało się "od ręki" kulkę w łeb, za
pomoc Żydom. A teraz tak nam dziękują.
Wojny są jakie są. Ale nikt normalny nie będzie oceniał zachowania podbitych narodów.
Niemców można, wręcz powinno. To oni rozpętali wojnę.
Adam Wojnowicz. Gliwice. 11 stycznia 2012.
podsumuję to tak : POLSKIE OBOZY ŚMIERCI :) dziękuję za uwagę i to by było na tyle. Nie wiem czemu te szmaty tak się na nas uwzieły. Za dobrze mieli z nami po prostu. Od średniowiecza budowali im getta, znakowali i wywalali ze swoich krajów. Pech chciał, że Kazik Wielki ożenił się z Żydówką i dał za dużo praw i od tego czasu siedzieli u nas, aż do II wojny. Potem przyszło Żydowskie NKWD i UB w 45 roku, ale o tym już w USA i na Zachodzie się nie mówi... bo po co ... to jest już po wojnie więc nad czym się tu spuszczać, wtedy już nie ginęli Żydzi, a Polacy i to masowo w czerwonych obozach koncentracyjnych i w więzieniach bezpieki, zachód miał nas w dupie oddając pod panowanie ZSRR i ma nas tak naprawdę w dupie do dzisiaj.
To prawda. Najlepsze jest jednak stwierdzenie, że "tu historia nie jest ważna, tło jest nieistotne, ważna jest przemiana gł. bohatera" i tym podobne brednie. Jestem ciekawy, jak np. film o Żydach w bezpiece mordujących po 45 roku Polaków, by został skomentowany :) Coś czuję, żę argumenty w postaci nieistotności historii nie byłyby już zbyt często używane :)
Oh, coś sobie przypomniałem: Jak wchodziły Bękarty Wojny to widziałem wypowiedź jakiegoś Żyda, który mówi, że film rzuca złe światło na Żydów. Czyżby ten Żyd(piszę "Żyd", bo nie znam imienia i nazwiska tego Pana) czepiał wizerunku swoich ziomków w filmie? Przecież wiemy, że ważniejsza jest przemiana gł. bohatera ;D
Taaaa :D dokładnie, a co Bękartów Wojny imo zaraz po Jackie Brown najnudniejszego filmu świata, ten zasraniec Eli Roth oczywiście nie omieszkał pojechać Polaków i powiedzieć, że jego dziadkowie umarli w Polsce i, że mieliśmy w tym udział itd. ale czas leczy rany itd. itd. i oczywiście, że Polacy są już inni. Coś takiego bredził ten idiota. Co zrobić, Hameryka kolonia Izraela dyktuje trendy i nikt im nie podskoczy.