PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

Dzisiaj byłam na planie tej waśnie produkcji w moim mieście Piotrkowie - tak, to było wydarzenie w tak nudnym miejscu:) Ponadto widziałam Agnieszkę Holland we własnej osobie, wiem też, że film będzie kostiumowy, o latach wojennych; gra w nim Robert Więckiewicz. To takie informacje dla zainteresowanych:)

użytkownik usunięty
przechodzien

O, a gdzie dokładnie kręcili? Jak zwykle Rynek i okoliczne podwórka, jak w "Jakubie kłamcy" i "Przeprowadzkach", czy może odkryli jeszcze inne "urokliwe" miejsca w Piotrkowie? ;-)

ocenił(a) film na 6

Nie zgodzę się. Wystarczy wysunąć nosa ze swojego osiedla i poszukać. Piotrków to wiele imprez cyklicznych, spotkań, wydarzeń kulturalnych... Wystarczy chcieć.

Denerwuje mnie ciągłe narzekanie na nasze miasto, że tu nuda i nic się nie dzieje. A jednak w ciągu ostatnich trzech miesięcy mógłbym wam dać całą długą listę wydarzeń, koncertów...

A Piotrków Trybunalski to naprawdę urokliwe i piękne miasto. Po gruntownym remoncie starówki stało się jeszcze bardziej zachęcające do wieczornego spaceru.

Nawet nie wiecie jak bogatą przeszłość ma wasze miasto, a oceniacie go jako prowincjonalne miasteczko bez historii.

Ja lubię Piotrków. Gdyby był tylko bardziej rozreklamowany mógłby czerpać nie małe zyski z turystyki.

Pozdrawiam tych, którzy nie oceniają swojego miasta z perspektywy szarego mieszkańca, lecz, którzy szukają i znajdują powody do pokochania swojej małej ojczyzny :-)

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

Przepraszam bardzo, ale czemu piszesz to w odpowiedzi na mój tekst, czy ja na Piotrków narzekam? Skąd możesz wiedzieć, jaka jest moja znajomość jego historii? Mam temu miastu trochę do zarzucenia, ale o tym akurat nic nie napisałam...

kacperpiotrkow2

Słuchaj, nie mówię, że nie lubię Piotrkowa, jego klimat, na prawdę mi odpowiada, jednak twoja wypowiedź, że jest to urokliwe miasto... zdecydowanie zabytki, kamieniczki, wszystko to, co warte zobaczenia jest zmarnowane przez władze, nieumiejętnie konserwowane itp. Znam historię Piotrkowa, nie podoba mi się zarzucanie mi nieuctwa. Faktycznie odkąd wyremontowany jest Mok, można cieszyć się całkiem przyzwoitym teatrem i wystawami artystycznymi. Poza tym mój temat nastawiony był na pochwaleniem się Piotrkowa, a nie skrytykowaniem go.

ocenił(a) film na 6
przechodzien

Melomanka - spokojnie, to nie do ciebie :)

Ja odniosłem troszkę inne wrażenie. ,,W tak nudnym miejscu (...)" :)

Czyżby faktycznie zmarnowane przez władze? No nie wiem. Chociaż faktycznie - wygląd i stan Zamku Królewskiego to MASAKRA!

Pozdrawiam :)

O ile wiem to kręcili jeszcze w kościele św. Jacka i Doroty ze 2 sceny ;) spowiedzi głównego bohatera i komunii jego córki czy coś w tym stylu ;) I zgadzam się, że Piotrków to piękne miasto :D

przechodzien

Kręcili jeszcze w Modlinie pod Warszawą sceny z obozu, w kwietniu 2010.