Chce pojsc do kina lecz niewiem, który film wybrac W ciemnosci czy Roza. Jezeli ktos ogladal oba filmy to prosze mi zarekomendowac ktorys z tych tytulów.
DOBRA RADA:
idź na oba filmy tylko nie rób tego w krótkiej odległości w czasie ponieważ oba filmy są naprawdę BARDZO realistyczne aż pozostają głęboko w pamięci. W jednym i w drugiem nie brakuje zdjęć bardzo brutalnych i krwawych więc ostrożnie !!! ale WARTO bo są naprawdę bardzo dobre!! ps. plusik więcej dla " Róży" ---> dla Kuleszy! pozdrawiam!
Róża i to bez dwóch zdecydowanie. W ciemności to film nader przereklamowany, w wielu momentach naciągany choć są momenty warte uwagi. Dałem 7/10 bo film jest dobry tak jak na to wskazuje nota. Nie jest to jednak film wybitny na pewno nie zasługujący na oskara ba nawet na nominacje ten nie zasługuje. "W ciemności" to film głośny z tematu wiadomo "Holocaust" podczas gdy prawdziwy dramat rozgrywa się w "Roży", dawno nie widziałem tak przejmującego obrazu, choć ze względu na drażliwy temat, mało politycznie poprawny, na zachodzie nie może liczyć na pozytywny lub jakikolwiek odzew. Jeżeli możesz iść tylko na jeden film to "Róża" choć myślę na "W ciemności" warto się wybrać aby utwierdzić że jest to film trochę przereklamowany.
Ja byłam na obu i jeśli już w ogóle któryś, to z pełnym przekonaniem "W ciemności". Co człowiek, to inna opinia jak widać. ;)
"Róża" - najlepszy film Smarzowskiego.
Na "W ciemności" szkoda czasu...zbyt wiele naciągnięć i ugruntowywania "zachodniej", wypaczonej wizji historii.
W ciemności.
Pytanie brzmiało: na który pójść, dlatego poleciłem w ciemności, gdyż ze względu na mroczną scenerię film będzie bardzo męczący na małym ekranie i nie daj boże w ciągu dnia...:) A z tego, co mówią znajomi, to obydwa filmy są świetne...